„Kauno Žalgirio“ naujokas – patyręs brazilas Choco 1

Pasirengimą artėjančiam A lygos sezonui pradėjęs „Kauno Žalgirio“ klubas sukirto rankomis su antruoju naujoku šią žiemą. Šiemet klubo marškinėlius apsivilks Guilherme de Souza, geriau atpažįstamas kaip Choco.

30-metis krašto gynėjas trumpai yra rungtyniavęs Lietuvoje – 2017-aisiais jis žaidė Marijampolės „Sūduvoje“. Bulgarijos pilietybę turintis brazilas prie komandos prisijungė jau antroje sezone pusėje, A lygoje sužaidė šešerias rungtynes ir tapo Lietuvos čempionu. Su „Sūduva“ jis pradėjo ruoštis 2018-ųjų sezonui, tačiau dėl šeimyninių priežasčių paliko komandą ir išvyko į Braziliją.

Į gimtąją šalį grįžęs futbolininkas prisijungė prie „Juventude“ komandos, vėliau persikėlė į „Ituano“ ekipą, o 2019-aisiais vėl grįžo į Europą ir papildė Sofijos „Lokomotiv“ gretas Bulgarijoje. Praėjusią vasarą legionierius vėl pakeitė komandą ir prisijungė prie antrosios Razgrado „Ludogorec“ ekipos.

Būtent daugkartinių Bulgarijos čempionų komandoje naujasis žalgirietis praleido geriausius savo karjeros metus. Pagrindinėje „Ludogorec“ sudėtyje Choco sužaidė daugiau nei 70 rungtynių ir varžėsi ne tik Bulgarijos čempionate ar UEFA Čempionų lygos atrankoje, bet ir UEFA Europos lygos grupių etape. Per Razgrado ekipoje praleistą laiką Choco keturis kartus tapo šalies čempionu ir dukart iškovojo šalies futbolo taurę.

Savo karjerą naujasis „Kauno Žalgirio“ narys pradėjo garsiojo Brazilijos klubo „Santos“ gretose, taip pat žaidė šios šalies „Red Bull“, „Sampaio Correa“ ir „Itabaiana“ ekipose, o Europoje vilkėjo Nikosijos APOEL (Kipras) bei Bulgarijos klubų „Montana“ ir Plovdivo „Lokomotiv“ marškinėlius.

Kartu su šeima į Kauną atvykęs Choco sėkmingai praėjo medicininę apžiūrą ir su komandos draugais jau lieja prakaitą treniruotėse.

„Kauno Žalgirio“ ekipoje artėjančiame sezone nerungtyniaus ir 20-metis centro gynėjas Ernestas Mockus, kuris pastaraisiais metais buvo skolinamas kitoms Lietuvos komandoms. Klubas E.Mockui linki sėkmės tolimesnėje karjeroje!

Komentarai

  1. kaunietis

    puikus zaidejas pailde komanda