R.Garastas: „Pagrindinius pirmojo pasirengimo bloko tikslus pasiekėme“ 0

Artėjančiam A lygos sezonui besiruošiantys „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį sužaidė jau trečiąsias kontrolines rungtynes. Prieš tai Gargždų „Bangą“ rezultatu 10:2 įveikę ir su Kėdainių „Nevėžiu“ lygiosiomis 2:2 sužaidę žalgiriečiai šį kartą 120 minučių trukusiose rungtynėse lygiosiomis 2:2 sužaidė su Vilniaus „Riterių“ ekipa.

Žalgiris.lt po kontrolinės dvikovos su sostinės ekipa pakalbino komandos vyr. trenerį Roką Garastą apie pasirengimą sezonui bei kontrolines rungtynes.

„Vienas iš pagrindinių mūsų tikslų pirmame pasirengimo bloke – gauti tam tikras žaidimo minutes fizine prasme. Manau, kad visose rungtynėse pavyko tą išgauti, o ko nepavyko, išgauname su fizinio rengimo treneriu. Šiai dienai svarbiausia yra išlaikyti intensyvumą ir pasiruošti. Kitas mums svarbus dalykas – tam tikrų jaunų žaidėjų integravimas, daug jų gavo šansą pasirodyti ir pamatyti, kur šiuo metu jie yra, paaugti. Pagrindinius pirmojo pasirengimo bloko tikslus pasiekėme“, – pasakojo antrą sezoną prie komandos vairo pradedantis treneris.

Antrose kontrolinėse rungtynėse iš eilės kauniečiai dominuoja pirmoje rungtynių pusėje, tačiau po pertraukos vaizdas aikštėje suprastėja. Tiesa, komandos vairininkas nepanikuoja ir teigia, kad pasirengimo pradžioje rezultatų sureikšminti nederėtų.

„Manau, kad pagrindinė to priežastis yra keitimai. Į aikštę eina daug jaunų žaidėjų, kuriems nėra lengva įsilieti. Tų keitimų yra labai daug, o kuo jų daugiau, tuo labiau išsibalansuoja komanda. Pačios rungtynės vyksta fizinio nuovargio fone, ko šiuo metu mes ir norime. Kalbant apie patį žaidimą, yra dalykų, į kuriuos einame, bet stipriai tas dar nevyksta. Šiose rungtynėse jau buvo šiek tiek užduočių ir nuo dabar jų tik daugės“, – svarstė R.Garastas.

Skirtingai nei praėjusiais metais, šiemet „Kauno Žalgirio“ klubas sezonui ruošiasi tik Lietuvoje, o pasirengimo cikle nėra numatytos rungtynės su užsienio klubais. Kaip ir kitiems Lietuvos klubams, tam kelią pastojo pandemija.

„Prieš tris mėnesius tai dar buvo C variantas, bet dabar jis vyksta – be jokių stovyklų, be tarptautinių rungtynių. Viskas vyksta Lietuvoje. Dabar turėsime lengvesnę savaitę, žaidėjai turės keletą laisvų dienų, mažinsime krūvius, o tada vėl kilsime į antrąjį pasirengimo bloką, turėsime kontrolinių rungtynių, kartais po dvi. Toliau sieksime išgauti tai, ko norime“, – užbaigė 32-ejų treneris.

Komentarai