Pasirengimą sezonui žalgiriečiai užbaigė dvejomis pergalėmis 1

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį sužaidė dvejas rungtynes, užbaigė kontrolinių rungtynių ciklą ir kitą savaitgalį jau startuos Lietuvos futbolo A lygos čempionate.

Roko Garasto treniruojami žalgiriečiai šeštadienį stojo į du mūšius ir abu juos laimėjo. Pirmojoje dvikovoje kauniečiai rezultatu 2:0 įveikė Futbolo akademiją „Šiauliai“, o antroje dvikovoje rezultatu 2:1 įveikė Jonavos „Jonavą“.

Pirmame dienos susitikime žalgiriečius į priekį jau 11-ąją minutę išvedė gynėjas Rimvydas Sadauskas, kuriam smūgiu galva pasižymėti pavyko po Egidijaus Vaitkūno perdavimo iš krašto.

Netrukus pavojingai į varžovų vartus smūgiavo Michaelas Thuique, o 30-ąją minutę po brazilo perdavimo įvartį pelnė Philipas Otele – 2:0.

Vėliau puolėjas iš Nigerijos turėjo dar vieną puikų šansą pasižymėti, kartą greitoje atakoje kamuolio pasiekti nespėjo tas pats M.Thuique, o varžovai per visas rungtynes atsakė dviem pavojingais išpuoliais, su kuriais be priekaištų susitvarkė Deividas Mikelionis.

Startinė sudėtis pirmoje dvikovoje su Šiaulių ekipa: D.Mikelionis, Choco, M.Dapkus, S.Thicot, R.Sadauskas, E.Vaitkūnas, K.Šilkaitis, G.Sirgėdas, P.Otele, D.Šešplaukis ir M.Thuique.

Dvikovoje su „Jonavos“ ekipa aikštėje pasirodė daugiau jaunimo, tačiau tai nesutrukdė kontroliuoti rungtynių eigos.

Nors susikurti daug progų pirmoje rungtynių dalyje ir nepavyko, 22-ąją minutę žalgiriečiai vis tik išsiveržė į priekį. Fantastiškoje atakoje svarbius vaidmenis atliko Abdulgafaras Opeyemi ir Linas Pilibaitis, o kamuolį į varžovų vartus pasiuntė Emmanuelis Davidas.

Pirmojo kėlinio metu geros progos dar neišnaudojo Renato, o rungtynėse sužaidus beveik valandą „Jonavos“ ekipa kontratakoje rezultatą išlygino – 1:1.

74-ąją dvikovos minutę Renato gavo dar vieną šansą ir šį kartą juo pasinaudojo. Legionierius iš Brazilijos iššoko vienas prieš varžovų vartininką ir pelnė pergalingą įvartį – 2:1.

Startinė sudėtis dvikovoje su Jonavos komanda: A.Mickevičius, D.Vitkus, P.Nainys, E.Ugbo, R.Silva, Renato, D.Putrius, A.Opeyemi, D.Vinckus, E.Davidas ir L.Pilibaitis.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Vos vos pries pirmos lygos klubus… :( Kraupu :(