Į rinktinę pakviestas K.Šilkaitis: „Jaučiuosi lyg čia būčiau ne pirmą kartą“ 0

„Kauno Žalgirio“ vyrų futbolo komanda 2021-ųjų metų A lygos sezoną pradėjo trejomis pergalėmis ir prieš rinktinių pertrauką įsitaisė turnyrinės lentelės viršūnėje.

Geri žalgiriečių rezultatai ir demonstruojamas žaidimas nepraslydo pro akis ir nacionalinės Lietuvos vyrų futbolo rinktinės trenerių štabui – dar prieš rungtynes su Vilniaus „Riteriais“ kvietimus į rinktinės stovyklą gavo Gratas Sirgėdas, Martynas Dapkus ir Egidijus Vaitkūnas, o po šios dvikovos Valdas Urbonas atkreipė dėmesį ir į Rimvydą Sadauską bei Karolį Šilkaitį.

Jei keturi pirmieji Kauno ekipos futbolininkai su nacionalinės rinktinės virtuve jau yra susipažinę anksčiau, 24-erių K.Šilkaičiui tai yra pirmasis kvietimas į geriausių šalies futbolininkų stovyklą.

Tiesa, pati rinktinės specifika kauniečiui nauja nebus – jis yra atstovavęs įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms.

„Kvietimas į nacionalinę rinktinę buvo tikrai lauktas, kadangi kiekvienas žaidėjas tikisi, jog vieną dieną žais reprezentacinėje savo šalies komandoje. Gavęs kvietimą labai apsidžiaugiau, nes tai yra didelė garbė.

Kai treneris pasakė, kad esu kviečiamas, nustebau ir iš pradžių suabejojau, kadangi pirminiame rinktinės sąraše mano pavardės nebuvo. Labiausiai įsiminė tai, kaip dėl manęs nuoširdžiai džiaugėsi komandos draugai“, – įspūdžiais su Žalgiris.lt dalijosi futbolininkas.

Dar 2015-aisiais A lygoje su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais pasirodęs saugas praėjusiame sezone buvo praktiškai nekeičiamas komandos futbolininkas ir A lygoje sužaidė 19 rungtynių iš 20, vienintelį susitikimą praleidęs dėl geltonų kortelių. Šio sezono pradžioje K.Šilkaitis taip pat yra tvirtas startinės sudėties žaidėjas, o jo tobulėjimas galiausiai neliko pastebėtas ir rinktinės žvalgų.

„Tobulėjimas yra labai lėtas ir banguotas procesas, todėl kiekvieną dieną treniruodamasis pats tobulėjimo nelabai jauti. Vis tik, palyginus save prieš dvejus metus ir dabar, jaučiuosi daug stipresnis ir labiau pasitikintis savo jėgomis visuose aspektuose. Vieno dalyko, kuriame esu labiausiai patobulėjęs, išskirti negalėčiau, turbūt geriau į šį klausimą atsakytų treneriai, kurie kiekvieną dieną mane mato iš šono“, – pasakojo žalgirietis.

Prie Lietuvos rinktinės stovyklos prisijungęs K.Šilkaitis sako, kad adaptaciją lengvina ne tik dar keturi žalgiriečiai, bet ir iš jaunimo rinktinių pažįstami kiti futbolininkai.

„Kuo daugiau komandos draugų – tuo geriau. Rinktinėje esu beveik su visais gerai pažįstamas, vienu ar kitu momentu su dauguma žaidėme vienoje komandoje arba vienas prieš kitą, todėl čia jaučiuosi lyg būčiau ne pirmą kartą. Įspūdžiai geri, treniruotės ir visi procesai už jų vyksta labai aukštame lygyje“, – teigė Kauno ekipos narys.

Rinktinės debiutanto debiutas nacionalinėje šalies rinktinėje gali įvykti jau trečiadienio vakarą – Prištinoje lietuvaičiai žais kontrolines rungtynes su Kosovo ekipa. Vėliau rinktinė pradės 2022 m. FIFA Pasaulio futbolo čempionato atranką ir žais su Šveicarijos bei Italijos komandomis.

„Žaisime prieš labai geras komandas, todėl laukia kovingos dvikovos, o kuo stipresni varžovai – tuo įdomiau. Svarbiausias tikslas yra kuo tik įmanoma padėti komandai“, – prieš artėjančias dvikovas kalbėjo K.Šilkaitis.

Komentarai