„Kauno Žalgiris“ minimaliu rezultatu palaužė „Dainavą“ 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai „Optibet A lygos“ čempionate iškovojo ketvirtą pergalę šiame sezone. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 1:0 (0:0) palaužė Alytaus „Dainavos“ futbolininkų pasipriešinimą.

Nuo pat susitikimo pradžios iniciatyvą perėmę žalgiriečiai didžiąją dalį pirmojo rungtynių kėlinio laiko su kamuoliu praleido varžovų aikštės pusėje ir vos kelis kartus leido varžovams pagalvoti apie savo atakų užuomazgas.

Tiesa, patys kauniečiai itin daug galimybių pasižymėti neturėjo – galingas Domanto Putriaus smūgis iš toli sudrebino skersinį, o vėliau, sumaišties baudos aikštelėje metu, iš arti šalia vartų smūgiavo Philipas Otele.

Per pertrauką vietoje Rimvydo Sadausko į aikštę žengė puolėjas Michaelas Thuique, kuris ilgai nelaukęs pasižymėjo. 50-ąją susitikimo minutę brazilas gavo kamuolį baudos aikštelėje, o varžovų vartininkui sužaidus nesėkmingai, kamuolį pasiuntė į tuščius vartus.

Po įvarčio jau ir alytiškiams pavykdavo dažniau apsilankyti žaliai baltų aikštės pusėje, tačiau užtikrintai savo vartus gynė vartininkas Deividas Mikelionis.

Savo ruožtu patys „Kauno Žalgirio“ futbolininkai turėjo dar keletą neblogų šansų – iš gana dėkingos situacijos vėl smūgiavo D.Putrius, savo bandymus turėjo Linas Pilibaitis ir Deitonas Vinckus.

Jau per pridėtą laiką šimtaprocentės progos neišnaudojo ir Gratas Sirgėdas.

Po šios pergalės kauniečiai taškais pavijo Vilniaus „Žalgirio“ ir „Panevėžio“ komandas, su kuriomis dalinasi 2-4 vietas.

Komentarai