Kauno derbyje – žalgiriečių pergalė 0

A lygos čempionate antrą pergalę iš eilės iškovojo „Kauno Žalgirio“ futbolininkai. Žalgriečiai Kauno derbyje rezultatu 3:2 (2:1) įveikė Kauno r. „Hegelmann Litauen“.

Dvikova žalgiriečiams prasidėjo labai nesėkmingai. Jau 4-ąją susitikimo minutę Martynas Dapkus nepataikydamas į kamuolį suklydo savoje aikštės pusėje, o tuo pasinaudojęs „Hegelmann Litauen“ futbolininkas išvedė savo komandą į priekį.

Roko Garasto auklėtiniai po praleisto įvarčio nesutriko ir pradėjo regzti savo atakas. Iš pradžių kartą pavojingai smūgiavo Michaelas Thuique, aktyvūs buvo ir kiti atakuojantys žaidėjai.

18-ąją susitikimo minutę rezultatą „Kauno Žalgiriui“ pavyko ir išlyginti. Gratas Sirgėdas pakėlė kampinį, o jau minėtas M.Thuique galva nukreipė kamuolį į vartus – 1:1.

Po išlyginamojo įvarčio žalgiriečiai iš varžovų aikštės pusės niekur nesitraukė ir toliau rezgė išpuolius, o vienas jų baigiantis kėliniui baigėsi sėkmingai. Po Karolio Šilkaičio perdavimo pirmasis P.Otele smūgis buvo blokuotas, tačiau geriausiu mėnesio lygos jaunuoju žaidėju išrinktas legionierius pasiekė kamuolį ir vis tik pasiuntė jį į vartus – 2:1.

Antrojo kėlinio pradžioje į varžovų vartų skersinį galva kamuolį pasiuntė M.Thuique, o keletą varžovų smūgių atrėmė Deividas Mikelionis.

64-ąją minutę „Kauno Žalgirio“ pranašumas dar labiau išaugo. P.Otele užklupo varžovų gynėją, perėmė iš jo kamuolį, surengė puikų reidą ir pelnė dar vieną įvartį – 3:1.

Praėjus kelioms minutėms fantastiškai savo vartus apgynė D.Mikelionis, o žaliai balti toliau kontroliavo kamuolį ir kūrė savo atakas.

Susitikimo pabaigoje persvara galėjo ir dar labiau išaugti, tačiau G.Sirgėdo vienuolikos metrų baudinį atrėmė varžovų vartų sargas.

Jau per pridėtą rungtynių laiką varžovai surezgė kontrataką, kurios metu antrą kartą nuginklavo D.Mikelionio vartus. Vis tik, per likusį laiką „Kauno Žalgiris“ išsaugojo pranašumą ir įsirašė tris taškus į savo sąskaitą.

Po aštuonerių sužaistų rungtynių „Kauno Žalgiris“ A lygoje turi 16 taškų ir bent kol kas dalinasi antrą-trečią vietas.

Komentarai