E.Vaitkūnas prieš dvikovą Panevėžyje: „Reikės maksimalios koncentracijos“ 0

Keturias pergales iš eilės Optibet A lygoje iškovoję ir antroje turnyrinės lentelės pozicijoje žengiantys „Kauno Žalgirio“ futbolininkai savaitę pradės dvikova su „Panevėžiu“.

Praėjusių metų LFF taurės ir šių metų LFF supertaurės laimėtojai šiuo metu yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau ir nuo žalgiriečių atsilieka dviem taškais.

Praėjusiame ture kauniečiai išvykoje rezultatu 2:1 įveikė Kėdainių „Nevėžį“, o „Panevėžys“ nutraukė dviejų nelaimėtų rungtynių seriją ir rezultatu 2:0 rungtynių pabaigoje įveikė Telšių „Džiugo“ komandą.

Prieš Panevėžyje pirmadienio vakarą vyksiančias rungtynes su Žalgiris.lt kalbėjosi komandos gynėjas Egidijus Vaitkūnas.

Lietuvos rinktinės narys nesureikšmino pergalingos žaliai baltų serijos. Pasak patyrusio žaidėjo, nors pergal4s ir prideda gerų emocijų, ties tuo sustoti negalima.

„Tos pergalės suteikia gerų emocijų, turime gerą atmosferą ir kartu pozityviai žiūrime į priekį, bet jau paskutinės rungtynės parodė, kad negalime užriesti nosių ir privalome toliau sunkiai dirbti bei kovoti prieš kiekvieną varžovą“, — svarstė 32-ejų žalgirietis.

Pergalingos serijos metu komandos vyr. trenerį Roką Garastą ir visą komandą neramino vienas dalykas — anksti praleidžiamas įvartis. Trejose paskutinėse laimėtose rungtynėse „Kauno Žalgirio“ futbolininkai pirmieji praleidžia ankstyvą įvartį, vejasi varžovus ir galiausiai laimi rungtynes.

„Tai lyg užburta. Treneris nuolat akcentuoja, kad rungtynių pradžioje jokiu būdu negalime prasileisti įvarčio, tačiau jau eilę rungtynių nutinka priešingai. Vis tik, džiaugiuosi komandos charakteriu, kadangi pralaiminėdami jau ne pirmą kartą sugebame atsitiesti ir pasiekti pergales. Tokie laimėjimai grūdina. Toks mentalitetas gali nulemti rungtynių baigti ir lygiose rungtynėse, todėl labai gerai, kad mes jį ugdome. Pamoką išmokome — visada reikia kovoti iki galo“, — pasakojo futbolininkas.

Nors svarbiausia E.Vaitkūnui yra pačių žalgiriečių žaidimas ir susikaupimas, gražių žodžių jis negailėjo ir būsimiems varžovams bei išskyrė keletą dalykų.

„Tai yra labai įdomi komanda. Prieš sezoną retas kuris tikėjosi, kad gali taip būti. Jie demonstruoja tikrai neblogą futbolą, turi gerus žaidėjus, yra susižaidę. Vis tik, galima pastebėti, kad tai yra neprognozuojama komanda. Kartais atsilikdami dviem įvarčiais jie gali laimėti rungtynes, o kartais — tokios pačios persvaros išlaikyti nesugeba. Panevėžyje mums reikės maksimalios koncentracijos, bet įprastai, mes nežiūrime kas yra mūsų varžovas ir į aikštę žengiame tik trijų taškų. Savo pranašumus turime įrodyti sunkiai dirbdami aikštėje. Komanda dėl to stengiasi ir yra pasiruošusi“, — užbaigė trečią sezoną Kaune rungtyniaujantis žaidėjas.

„Panevėžio“ ir „Kauno Žalgirio“ dvikova iš Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos stadiono nuo 18 valandos tiesiogiai bus galima stebėti tv3.lt portale.

Komentarai