Pasirengimą sezonui „Kauno Žalgiris“ baigė pergalingai 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį sužaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš jau kitą savaitę startuosiantį Lietuvos futbolo A lygos sezoną ir jose iškovojo pergalę. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 1:0 (0:0) įveikė debiutui lygoje pasiruošusią FA „Šiauliai“ ekipą.

Startinėje sudėtyje dvikovą pradėjo D.Mikelionis, E.Vaitkūnas, M.Dapkus, E.Girdvainis, M.Pejičius, K.Šilkaitis, D.Naahas, M.Bahlouli, B.Anisas, G.Sirgėdas ir M.Thuique.

Po keitimų į aikštę žengė S.Martina, L.Pilibaitis, Y.Suwa, L.Odincovas, P.Nainys ir D.Ževžikovas.

Susitikimo pradžioje Šiaulių Gytarių stadione abi komandos stengėsi įrodyti savo pranašumą kontroliuodamos kamuolį, o geriau tą daryti sekėsi būtent kauniečiams. 

Per pirmas dešimt minučių „Šiauliai“ atliko pavojingą baudos smūgį, o Kauno komandos žaidėjas Benas Anisas, po perimto kamuolio prie varžovų vartų, vos nepelnė įvarčio.

Šeimininkams beveik nieko sukurti neleidę žalgiriečiai patys paskutinėje atakos fazėje taip pat nežibėjo, o keletas potencialą turinčių išpuolių baigėsi netiksliai.

Įsimintiną reidą į varžovų aikštės pusę surengė Mohamedas Bahlouli, tačiau jo smūgis skriejo tiesiai į varžovų vartininką. 

Tiesa, pirmojo kėlinio pabaigoje iniciatyvą šiek tiek perėmė šeimininkai. Jie kuriam laikui perėmė kamuolio kontrolę, o po vienos varžovų atakos rimtai padirbėti teko ir Deividui Mikelioniui.

Antrojo kėlinio pradžioje progas pasižymėti turėjo Linas Pilibaitis ir Michaelas Thuique, o abiejų komandų treneriams pradėjus rotuoti sudėtimis, žaidime atsirado daugiau broko.

Kovingose ir atkakliose rungtynėse puikiai rungtyniavo „Šiaulių“ komandos vartininkai, nuolat gelbėję savo komandą – 75-ąją minutę buvo atremtas pavojingas Karolio Šilkaičio bandymas.

Dvikovos pabaigoje kauniečiams vis tik pavyko pelnyti įvartį. B.Anisas vėl spaudė varžovų gynėjus, perėmė kamuolį ir 87-ąją minutę pasiuntė kamuolį į vartus – 1:0.

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubui pasirengimo cikle tai buvo šeštoji pergalė iš eilės per septynis kontrolinius mačus. 

A lygos sezoną žalgiriečiai pradės kovo 5 dieną, kai LFF treniruočių centro stadione susitiks su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa.

Komentarai