„Kauno Žalgirio“ moterų komanda sezoną pradėjo nesėkme Estijoje 0

„Kauno Žalgirio“ moterų futbolo komanda 2019-ųjų metų sezono kovas pradėjo nesėkmingai. Baltijos moterų futbolo lygos starte kaunietės išvykoje rezultatu 0:4 (0:1) pralaimėjo Talino „Floros“ komandai.

Be penkių pagrindinės sudėties futbolininkių pas Estijos čempiones išvykusios kaunietės pirmą įvartį praleido 25-ąją mačo minutę, kai tolimu smūgiu pasižymėjo Kelly Rosen.

Nemažai jėgų pareikalavusiame pirmame kėlinyje Ingridos Siliūnienės ir Rolando Čepkausko auklėtinės daugiau įvarčių nepraleido, bet visus taškus „Floros“ futbolininkės sudėjo per 15 antrojo kėlinio minučių.

50-ąją minutę įvartį pelnė Mari Liis Lillemae, 55-ąją pasižymėjo Getter Island, o dar už trijų minučių antrą savo įvartį pasiekė M.L.Lillemae.

Iki rungtynių pabaigos daugiau įvarčių nebuvo ir jos baigėsi rezultatu 4:0 „Floros“ naudai.

Po rungtynių komandos kapitonė Milda Liužinaitė įvardino pagrindines pralaimėjimo priežastis, tačiau pozityviai žvelgė į ateitį.

„Talino ekipa tikrai nebuvo ta komanda, su kuria negalėtume žaisti, bet be penkių pagrindinės sudėties žaidėjų buvo tikrai labai sunku. Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad žaisti negalės ir Judita Sabatauskaitė, o tai tapo nemažu nuostoliu, nes centro saugų grandyje žaidė trys naujos ir jaunos futbolininkės, kurioms kovoti su fiziškai stipresnėmis varžovėmis taip pat buvo sudėtinga.

Nepaisant rezultato, džiaugiamės, kad jaunos žaidėjos turėjo šansą pasirodyti ir kovojo iki galo. Visada galima rasti pasiteisinimų dėl pralaimėjimų, bet dabar svarbiau yra ieškoti dalykų, kuriuos galime tobulinti ir ruoštis artėjančioms rungtynėms.

Sunki pradžia, išretėjusios mūsų gretos, bet svarbiausia, kad visos degėme ir degame noru tobulėti. Tikimės, kad kitose rungtynėse mums galės padėti visos žaidėjos, mokomės iš klaidų ir manau, kad rezultatai ateis“, – po rungtynių su žalgiris.lt mintimis dalinosi gynėja.

Artimiausias Baltijos moterų futbolo lygos rungtynes „Kauno Žalgirio“ moterų komanda kovo 24 dieną namuose žais su Rygos FS komanda.

Komentarai