Regbio „Top“ lygos starte – Kauno „Žalgirio“ pergalė 0

Kauno „Žalgirio“ regbininkai gražia gaida laikinai atsisveikino su S.Dariaus ir S.Girėno stadionu. Jie pergale pradėjo naująjį Baltijos regbio „Top“ lygos sezoną.

Praėjusių metų vicečempionai „Žalgirio“ regbininkai įrodė, kad pernykštis pasiekimas nebuvo atsitiktinumas ir namuose 15:0 (0:0) įveikė 2015 ir 2016 metų „Top“ lygos čempionę „Baltrex-Šiaulių“ komandą.

Iki 50-os minutės rezultatas dar buvo lygus 0:0. Galiausiai Dainius Tamoliūnas tolimu baudos smūgiu išvedė „Žalgirį“ į priekį 3:0. Dar po kelių minučių Paulius Sugintas po gražios atakos dešiniuoju kraštu atliko žeminimą. 64-ąją min. Domantas Tautkus pasinaudojo svečių klaida prie pat įskaitinio ploto ir padidino žalgiriečių pranašumą dar 5 taškais. Realizacijos smūgį tiksliai atliko P.Sugintas.

„Vyrai žaidė kaip komanda, taip pat norėjome išnaudoti savo aikštės pranašumą ir žiūrovų palaikymą. Tai taip pat turėjo įtaką mūsų pergalei. Visgi dar turime daug galimybių tobulėti, ypač lyginant vertinant mūsų paskutines rungtynes“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris iš Pietų Afrikos Felo Sangweni.

Kitose rungtynėse čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas naujame, tik regbiui skirtame „SM Klevo“ stadione, 46:5 (29:5) nugalėjo Kekavos „RC Miesnieki“ (Latvija) ekipą.

Antrasis „Top“ lygos turas vyks kitą savaitgalį. „Top“ lygoje debiutuos Šiaulių „Šiaulių“ ekipa, kuri namuose kausis su „Vairu-Kalviu“. Kauno „Žalgiris“ svečiuose išmėgins jėgas su „RC Miesnieki“ regbininkais.

Komentarai