Regbio gerbėjų laukia intriguojantys „Top“ lygos pusfinaliai 0

Jau šį šeštadienį paaiškės Baltijos regbio „Top“ lygos finalo dalyviai. Dėl galimybės toliau kovoti dėl turnyro trofėjaus varžysis keturi Lietuvos klubai.

Tikro trilerio laukiama Kaune, kur lygos vicečempionas Kauno „Žalgiris“ priims Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ komandą. Rungtynės nuo 14 val. vyks netrukus rekonstrukcijai duris uždarysiančiame S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ nutraukė ilgus metus trukusį dviejų Šiaulių klubų dominavimą Lietuvoje ir sugebėjo iškovoti sidabro medalius. Kasmet vis stiprėjantys kauniečiai neslepia ambicijų pasirodyti ne prasčiau nei pernai, tuo tarpu „Baltrex-Šiauliai“ yra nusiteikę atsirevanšuoti Kauno klubui ir sugrįžti į Lietuvos regbio viršūnę. Reguliariojo sezono rungtynėse Kaune pergalę 15:0 šventė „Žalgiris“.

„Pastaraisiais metais atrodė, kad tarsi „Žalgiris“ kiek stipresnis, bet „Baltrex-Šiaulių“ ambicijos yra didelės, todėl sunku būtų atspėti, kas nugalės“, – sakė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Tuo tarpu kitas pusfinalis vyks Jurbarke. Čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairas-Kalvis“, šiam momentui nesuradęs reikalavimus atitinkančio stadiono savo mieste, nusprendė visus regbio sirgalius sukviesti į Jurbarką. Būtent iš šio miesto yra kilęs ne vienas „Vairo-Kalvio“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas, todėl tai bus savotiška duoklė Jurbarkui.

Reguliariojo sezono nugalėtojams iššūkį mėgins mes jauna, bet ambicinga Šiaulių „Šiaulių“ komanda. Sparčiai gerėjantys šios ekipos rezultatai leidžia tikėtis atkaklios kovos. Mačas centriniame Jurbarko stadione vyks nuo 16 val.

„Žiūrint į sudėtis, atrodytų, kad „Vairas-Kalvis“ turėtų nesunkiai nugalėti, bet „Šiaulių“ ekipa yra ambicinga ir norės tiek vyresniems varžovams, tiek visai regbio bendruomenei įrodyti, kad gali kovoti. Manau, kad jeigu „Vairas-Kalvis“ kiek atsipalaiduos, o „Šiauliai“ gerai pasirodys pirmosios minutėmis, tai žiūrovų lauks gera kova“, – svarstė R.Davidovičius.

Šeštadienį vienerios rungtynės vyks ir Lietuvos regbio pirmenybėse. Vilniaus „Geležinio vilko“ klubas 14 val. namuose susitiks su „RK Skorpiono-Tauro-Citmos“ ekipa.

Komentarai