„Žalgirio“ arenoje – D.Sirtauto mokymai „Žalgirio“ krepšinio akademijos treneriams (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos individualių įgūdžių treneris Darius Sirtautas pratęsė užsiėmimų ciklą su „Žalgirio“ krepšinio akademijos specialistais.

„Žalgirio“ arenos treniruočių salėje vykusioje praktinėje treniruotėje D.Sirtautas kolegoms demonstravo pagrindinius metimo technikos lavinimo pratimus, kurie yra naudojami „Žalgirio“ jaunimo programoje.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas ir šiuo metu „Žalgirio“ jaunimo komandos trenerių štabe dirbantis specialistas pats nuolat ieško galimybių tobulinti savo žinias, keliauja jų semtis į užsienį, o sugrįžęs perteikia patirtį savo kolegoms.

„Teko lankytis vienoje geriausių krepšinio įgūdžių tobulinimo akademijoje pas Micah Lancasterį, todėl kilo mintis visomis šiomis naujovėmis ir įgūdžių tobulinimo subtilumais pasidalinti. Mus domina įvairios smulkmenos ir niuansai, kurie yra patys svarbiausi. Mane labai džiugina šioje srityje atrandami nauji dalykai, o didžiausias malonumas yra matyti to įdėto darbo vaisius“, – pasakojo triskart Lietuvos čempionas D.Sirtautas.

Pasak specialisto, keičiantis krepšiniui, pradėjo keistis ir krepšininkų metimo technikos tendencijos.

„Nemažai laiko prabėgo nuo senesnės mokyklos, kadangi esame įvairių kartų atstovai. Per tą laiką pastebėjome, kaip keitėsi tendencijos mokant jaunimą ar profesionalius krepšininkus, į kur krypsta dėmesys. Žinote, krepšinis tapo mobilesnis, greitesnis, o žaidėjai – atletiškesni. Dėl to yra sunkiau susikurti progas laisviems metimams, todėl pasikeitė tempas ir ritmas, o tai padarė įtaką ir metimo technikai“, – svarstė pagrindinis užsiėmimų lektorius.

Tokių žinių noriai sėmėsi ir didelė dalis Kauno „Žalgirio“ krepšinio akademijos trenerių, kurie tas žinias vėliau taiko ir būsimųjų žalgiriečių rengimo procese.

„Pirma paskaita buvo teorinė, o šįkart susirinkome pasižiūrėti praktinės dalies, padiskutuoti ir atsirinkti pagrindinius dalykus, kuriuos galime naudoti akademijos veikloje. Labiausiai mus domino pagrindai, kadangi mūsų vaidmuo yra formuoti jaunus krepšininkus. Manau, kad Darius yra geriausias individualaus meistriškumo treneris Lietuvoje, turi sukaupęs daug medžiagos iš JAV, o ten yra pradmenys, iš ten ateina visos mados. Mums tereikia tą medžiagą atsirinkti – kojų darbas, išmetimo greitis, kaip laikyti kamuolį, kokiose pozicijose turi būti alkūnės“, – pasakojo „Žalgirio“ krepšinio akademijos treneris Dalius Lubys.

Komentarai