P.Valinskas – apie keturis kartus pagerėjusią statistiką, lyderio vaidmenį ir treniruotes su „Žalgiriu“ (VIDEO) 0

Dar praėjusių metų vasarą Kauno „Žalgirio“ dublerių krepšininką Paulių Valinską žinojo tik retas krepšinio sirgalius. Po sėkmingo 2014-2015 m. sezono NKL čempionate ir šių metų vasaros su jaunimo rinktine 20-metis 191 cm ūgio žaidėjas privertė į save atkreipti krepšinio ekspertų ir gerbėjų dėmesį.

Iš Kauno rajono kilusio atakuojančio gynėjo istorija „Žalgiris-2“ ekipoje prasidėjo 2013-2014 m. sezone. Tąsyk debiutavęs Laikinosios sostinės komandoje žaidėjas rinkdavo kiek daugiau nei po tris taškus. Dalindamasis mintimis su „Žalgiris TV“, P.Valinskas, kad jau tuomet sėmėsi patirties iš vyresnių krepšininkų – Luko Lekavičiaus, Justo Tamulio ar Donato Tarolio.

„Pačiais pirmais metais, atėjęs į komandą, buvau vienas jauniausių, o dabar per pora metų staiga – vienas vyriausių. Stengiuosi sakyti jaunesniems kolegoms tą patį, ką man prieš porą metų sakė anksčiau „Žalgirio“ dubleriuose žaidę krepšininkai. Priimu tai, kaip didelę atsakomybę“, – kalbėjo šį sezoną NKL pirmenybėse jau po 14,8 taškų pelnantis jaunasis žalgirietis.

Krepšininko statistika NKL pirmenybėse į viršų šovė jau antrajame sezone vyrų krepšinyje. Vasarą individualiam darbui ir tobulėjimui aikštelėje paskyręs P.Valinskas po 2014-2015 m. sezono galėjo pasigirti beveik keturis kartus didesniu indėliu į komandos rezultatus – nuo 3,4 tšk. iki 13 tšk. per rungtynes.

„Norėjosi po pirmojo sezono įrodyti, kad aš galu geriau atrodyti aikštelėje ir galbūt nusipelnau daugiau žaisti. Vasarą padirbėjau ir atėjau su tikslais naujam sezonui, pavyko kažką įrodyti“, – aiškino P.Valinskas.

Krepšininko progresas tęsėsi ir šių metų vasarą, kuomet jaunuolis atstovavo Europos jaunimo čempionate Italijoje žaidusiai Lietuvos 20-mečių rinktinei. Kartu su Domantu Saboniu P.Valinskas sudarė rezultatyviausių krepšininkų tandemą komandoje. Jaunasis žalgirietis čempionate rinkdavo po 12,3 tšk.

Kylanti daugiausiai taškų šiame sezone renkančio „Žalgirio-2“ krepšininko žaidimo kreivė į viršų nepraslydo pro akis ir Kauno „Žalgirio vyrų komandos trenerių štabui. P.Valinskas prieš sezoną su kitais geriausiais jaunaisiais žalgiriečiais dalyvavo pagrindinės ekipos treniruotėse. Tai, anot pašnekovo, davė stimulą ir toliau gerai rungtyniauti NKL pirmenybėse.

„Pasitreniravimas prieš sezoną ir sezono pradžioje su Kauno „Žalgirio“ vyrų komanda įpučia daug pasitikėjimo ir tą norisi įrodyti išėjus į NKL rungtynes“, – tvirtino P.Valinskas.

Komentarai