„Žalgirio“ jaunimas nusileido ir ASVEL ekipai 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimas nesėkmingai užbaigė savo pasirodymą Eurolygos jaunimo turnyre. Paskutinėse rungtynėse jaunieji žalgiriečiai rezultatu 82:84 (23:23, 15:13, 17:28, 27:20) pralaimėjo Vilerbano ASVEL jaunuoliams ir A grupėje tarp keturių komandų liko be pergalių. 

Kajus Kublickas surinko penkis taškus, baudos metimą ir tritaškį įmetė Liutauras Lelevičius, po du taškus pridėjo Ugnius Jaruševičius ir Kajus Leliukas, Motiejus Krivas surinko šešis, o kėlinuką taikliais dvitaškiais užbaigė Dovydas Butka ir Titas Sargiūnas – 23:23.

L.Lelevičius tašką pridėjo baudos metimu, dvitaškiu pasižymėjo Dominykas Butka, K.Kublickas pelnė šešis taškus iš eilės, keturis paeiliui surinko Paulius Murauskas, o kėlinio pabaigoje komandą į priekį išvedė Mantas Kočanas – 38:36.

Po pertraukos Paulius Murauskas įsirašė dar keturis taškus, Dovydas Butka pataikė iš toli,  L.Lelevičius ir U.Jaruševičius pridėjo taiklius dviejų taškų vertės metimus, T.Sargiūnas pasižymėjo dviem taškais su varžovo pražanga, o Radvilas Kneižys taikliai atakavo iš toli. Tiesa, varžovai pavojingai nutolo – 55:64. 

Paskutinio ketvirčio pradžioje dvitaškį pataikė Dovydas Butka, o P.Murauskas surinko devynis taškus iš eilės – 66:72. Po dvitaškį pataikė U.Jaruševičius ir L.Lelevičius, o likus žaisti 16 sekundžių, po dar dešimties P.Murausko taškų iš eilės, komandas skyrė vos trys taškai – 80:83. T.Sargiūnas sumažino atsilikimą iki minimumo, varžovai pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų, tačiau pergalę išplėšti galėjęs R.Kneižio tritaškis skriejo pro šalį – 82:84.

„Žalgiris“: P.Murauskas 27 (6 atk. kam.), K.Kublickas 11 (5 rez. perd.), L.Lelevičius 9, T.Sargiūnas 7 (4 rez.), D.Butka 7, M.Krivas 6, U.Jaruševičius 6, R.Kneižys 3, D.Butka 2, K.Leliukas 2 (5 atk. kam.), M.Kočanas 2, E.Bartninkas 0.

ASVEL: K.Kasiama 23, K.Houinsou 16 (12 atk. kam., 7 rez. perd.), K.Malwaya 11. 

Komentarai