„Žalgirio“ jaunimui „VS-Fitness“ reabilitacijos centre atlikti tyrimai 0

Pasirengimą artėjančiam sezonui pradėjusiai ir keletą kontrolinių rungtynių jau sužaidusiai Kauno „Žalgirio-2“ komandai buvo atlikti tradiciniai ikisezoniniai tyrimai.

Didžiausiame ir moderniausiame Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo reabilitacijos centre „VS-Fitness“ tyrimai iš pradžių buvo atlikti pagrindinei Lietuvos čempionų komandai, o vėliau visas procesas buvo pakartotas ir su talentingiausiais komandos jaunuoliais.

Jaunųjų žalgiriečių sveikatos patikrinimas ir testavimai jau ketvirtus metus yra patikėti „VS-Fitness“ sporto ir sveikatingumo reabilitacijos centre dirbantiems savo srities profesionalams.

„Norime susirinkti informaciją apie naujai atvykusius žaidėjus ir pasižiūrėti senesnių žaidėjų lygi, kiek patobulėjome, kas pasikeitė. Tiriame viso kūno funkcijas, sąnarių mobilumą ir stabilumą. Atskirai darome kojų raumenų jėgos nustatymo tyrimą, kad galėtume pastiprinti jų raumenis“, – sakė „Žalgiris-2“ fizinio rengimo treneris Domantas Tautkus.

Pasak trenerio, visi jaunieji komandos krepšininkai yra be galo pasiilgę krepšinio, tačiau ši dalis yra lygiai taip pat svarbi.

„Žaidėjai yra labai išsiilgę krepšinio. Turėjome keletą draugiškų rungtynių, tad tas tikrai matosi – jiems atsibodo tik treniruotis ir nežaisti. Man rungtynės yra smagu, bet įdomu dirbti ir savo darbą“, – teigė specialistas.

Tuo metu komandos žaidėjų sveikata besirūpinantis gydytojas Andrius Aukštakalnis pridūrė, kad „VS-Fitness“ atliekami testai padeda sumažinti traumų kiekį.

„Šiai dienai atliekame funkcinius testus, analizuojame žaidėjų judesių kokybę, su „Biodex“ testu analizuojame žaidėjų raumenų balansą, kad nebūtų nukrypę nuo normos. Šiuos testus atliekame jau keletą metų iš eilės ir stebime, kad traumų pasireiškimas mūsų komandoje mažėja arba bent nėra išsiskiriantis. Manome, kad tai yra efektyvus būdas pasiruošti sezonui“, –  sakė „Žalgiris-2“ gydytojas.

Įvairūs testai yra be galo svarbūs visiems komandos nariams, o ypač tokiems, kuriems teko gydytis traumas. Vienas tokių žaidėjų – Dominykas Butka.

„Turėjau traumą, dabar pasveikau, o per metus savo testų rezultatus pagerinau dviem balais. Kūnas gerėja ir esu patenkintas rezultatais. Kiekvienas sportininkas turėtų domėtis savo kūnu, todėl man tai yra labai svarbu, kad kiekvienais metais jausčiausi vis geriau ir būčiau geresnis aikštelėje. Visada norisi iš savęs prieš sezoną išspausti kuo daugiau, kad sezono metu rezultatai būtų kuo geresni ir kuo daugiau padėčiau komandai“, – sakė 18-metis krepšininkas.

Komentarai