Rankų iki pat pabaigos nenuleidęs „Žalgiris-2“ pralaimėjo „Vyčiui“ 0

Antrą dieną iš eilės Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynes žaidęs Kauno „Žalgiris-2“ patyrė antrą nesėkmę. Vytauto Pliaugos auklėtiniai namuose rezultatu 60:70 (9:22, 13:13, 14:21, 24:14) nusileido antrą pergalę iškovojusiam Šakių „Vyčio“ klubui.

Kaip ir penktadienio rungtynėse, taip ir šiandien kauniečiai vertėsi be traumuotų Manto Rubštavičiaus, Dominyko Stenionio, Mato Repšio ir Joshua Bongos, o prie jų prisidėjo ir su pagrindine „Žalgirio“ komanda sekmadienio dvikovai besiruošiantis Titas Sargiūnas.

Kajus Kublickas rungtynes atidarė taikliais baudų metimais, iš toli taikliai atakavo Gytis Nemeikša, tačiau varžovai šovė į priekį – 5:11. Po du taškus pelnė Dovydas Butka ir Motiejus Krivas, tačiau deficitas išaugo iki dviženklio – 9:22.

Nerezultatyvus antrasis kėlinys prasidėjo taikliu Nedo Montvilos tolimu metimu ir vėliau pataikytu dvitaškiu, Liutauras Lelevičius surinko tris taškus, G.Nemeikša pridėjo penkis ir kauniečiai priartėjo – 22:27. Tiesa, paskutinė kiek daugiau nei dviejų minučių atkarpa prieš pertrauką buvo pralaimėta 0:8, todėl atsilikimas vėl išaugo iki dviženklio – 22:35.

Po pertraukos žalgiriečiai startavo prastai ir pralaimėjo atkarpą 0:7. Tuomet labai sudėtingą tritaškį pataikė K.Kublickas, bet atsilikimas išaugo net iki 24 taškų – 25:49. Per likusią kėlinio dalį penkis baudų metimus sumetė N.Montvila, po du taškus pridėjo G.Nemeikša, Martynas Tamulevičius ir D.Butka – 36:56.

Nepaisant turėto deficito jaunieji žalgiriečiai rankų nenuleido ir kovojo iki pat mačo pabaigos. Iš pradžių baudos metimą pataikė M.Tamulevičius, septynis taškus surinko N.Montvila, šešis pridėjo rungtynes anksčiau laiko dėl penkių asmeninių pražangų baigęs M.Krivas, o po du taškus įsirašė K.Kublickas ir Ugnius Jaruševičius – 54:67. Per likusį laiką L.Lelevičius smeigė du tritaškius paeiliui ir sumažino atsilikimą iki vienženklio (60:69), tačiau „Vytis“ pelnė dar tašką ir kauniečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 60:70.

„Žalgiris-2“: N.Montvila 17, G.Nemeikša 10 (8 atk. kam.), L.Lelevičius 9, M.Krivas 8, K.Kublickas 7 (9 rez. perd.), D.Butka 4, M.Tamulevičius 3, U.Jaruševičius 2, E.Bartninkas 0.

„Vytis“: M.Užupis 13, A.Pukelis 10 (8 atk. kam.).

 

Komentarai