„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandos laukia paskutinė reguliariojo sezono išvyka 0

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda ruošiasi vienoms paskutinių reguliariojo sezono rungtynių. Jau sausio 28 d., 16 val., išvykoje „Kauno Žalgiris“ salės futbolo rungtynėse susitiks su septintą vietą turnyro lentelėje užimančia ŠSPC „Radviliškis“ ekipa.

Artėjant reguliariojo sezono pabaigai „Kauno Žalgirio“ futsal komandos vartininkas, brazilas Henrique džiaugiasi, kad komandos pasirodymas šiame sezone iki šiol buvo puikus ir tik vienos rungtynės  buvo sužaistos lygiosiomis. Kaip bebūtų, tai nestabdo komandos nuo fizinio pasirengimo gerinimo artėjančioms rungtynėms.

„Komanda rungtynėms treniruojasi intensyviai kiekvieną dieną. Jų metu, konkurencijos lygis komandoje auga, nes visi nori žaisti rungtynėse. Tačiau su šia tarpusavio konkurencija tik augame ir stiprėjame kaip komanda“, – kalbėjo ekipos vartininkas.

Pernai metų rugpjūtį „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandos vartininkų grandį papildęs brazilas Henrique, kartu su komanda pasirodė 2022-ųjų LFF futsal Supertaurės rungtynėse ir devyniose šio sezono rungtynėse. Vartininkas pasakojo, kad rungtyniaudamas komandoje turėjo puikų sezoną su puikiais pasirodymais: komandos nariams rungtynių metu padėdavo kaip tik prireikdavo, įskaitant rezultatyvų perdavimą ir žaidimą kojomis.

„Kauno Žalgirio“ komandoje brazilui tenka konkuruoti su kitu komandos vartininku, Lietuvos rinktinės nariu Ernestu Maceniu, tačiau pasak Henrique, tai „sveika konkurencija“. „Aikštėje Ernestas yra puikus vartininkas ir puikus žmogus. Gerai sutariame vienas su kitu, esame draugai ir kartu komandai atiduodame visas savo jėgas“, – pasakojo Henrique.

Šeštadienį rungtynėse su ŠSPC „Radviliškis“ komanda žalgiriečiai tikisi puikios kovos, kurioje galės pritaikyti savo sugebėjimus ir išnaudoti į priekį einantį komandos vartininką.

„Mes gerbiame savo varžovus, tačiau turime daug gerų žaidėjų, kurie geba puikiai priimti sprendimus individualiai rungtynių metu. Galime žaisti labai intesyviai, o tai yra viena pagrindinių mūsų sąvybių, kurią akcentuoja treneris. Tikimės, kad mūsų varžovai ginsis savo aikštės pusėje ir taip apsunkins mums žaidimo sąlygas“, – kalbėjo žalgirietis.

Pastarąjį mėnesį į „Kauno Žalgirio“ futsal komandos gretas įsiliejo naujokai, kurie jau spėjo debiutuoti ir rungtynių metu. Pasak vartininko Henrique, prisijungus naujiems žaidėjams komandinis žaidimas ekipoje labai nepasikeitė.

„Mūsų komandos treneris Dentinho yra įdiegęs taktinę sistemą prie kurios naujokai turėjo prisitaikyti. Dėl to, pasikeitė tik naujų žaidėjų individualios savybės. Bet jie į komandą atėjo mums padėti, todėl tuo labai džiaugiamės“, – apie komandos naujokus pasakojo Henrique.

Komentarai