Vyriausiasis „Kauno Žalgirio“ futsal treneris: „Salės futbolas yra teisingame kelyje“ 0

Jau beveik dvejus metus „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandos procesu rūpinasi Emersonas Junioras De Lima, geriau žinomas Dentinho vardu. Pradėdamas darbą su „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkais, vyriausiasis ekipos treneris žadėjo, kad sirgaliai išvys organizuotą ir dėl kiekvienos pergalės kovojančią komandą.

Dentinho vedamas „Kauno Žalgiris“ šiuo metu yra šio sezono Lietuvos čempionato lyderis, komanda užtikrintai siekia LFF futsal taurės, o savo žaidimą gerina treniruočių metu. Komandos strategas sako, kad yra patenkintas atliktu darbu su šia komanda, tačiau tobulėjimui ribų nėra.

„Salės futbolininkai dirba labai gerai, daug tobulėjame, bet taip pat komandoje reikalaujame labai aukšto lygio. Suprantame, kad visada turime ką tobulinti ir keisti. Nors dabar esame Lietuvos čempionato lyderiai, tikiu, kad galime pasiekti daugiau“, – apie darbą su „Kauno Žalgirio“ ekipa kalbėjo Dentinho.

Komandos treneris ne vienerius metus pats profesionaliai žaidė salės futbolą Brazilijos ir Europos futsal klubuose. Baigęs žaidėjo karjerą, Dentinho trenerio darbą pradėjo Čekijoje, vėliau dirbo Kazachstano klubuose, po kurių karjerą tęsia „Kauno Žalgirio“ ekipoje. Žalgiriečių vairininkas pasakojo, kad ilgą laiką žaidęs salės futbolą jis turėjo geriausius trenerius, iš kurių daug išmoko apie trenerio darbą ir tai jam padeda priimti įvairius sprendimus dėl komandos žaidimo.

Į Lietuvą Dentinho atvyko 2021 m., Pasaulio salės futbolo čempionato metu ir sako pastebėjęs, kad nuo to laiko šalyje salės futbolo lygis šalyje augo. Treneris mano, kad yra labai svarbu investuoti į šalies jaunimą. 

„Šiuo metu Lietuvoje turime jaunimo lygas, U19 futsal rinktinę, taip pat prie „Kauno Žalgirio“ futsal komandos prisijungia jaunieji futbolininkai. Salės futbolas yra teisingame kelyje“, – apie futsal ateitį kalbėjo žalgiriečių strategas.

Dentinho vedamas „Kauno Žalgiris“ žaidė dvejose UEFA Futsal Čempionų lygose. Pasak jo, ši lyga yra puiki galimybė salės futbolo sirgaliams pamatyti geriausius pasaulio žaidėjus. Tačiau, nors ši sporto šaka Lietuvoje tampa vis populiaresne, pasak trenerio, „iki viršūnės mums dar toli“. 

Pagrindiniu sunkumu žalgiriečių vairininkas įvardina tai, kad sportininkai turi dirbti už salės futbolo ribų: „Jei žaidėjai savo laiką skirtų tik futsalui, jie pagerintų tiek savo, tiek šalies rezultatus. Bet tai ateis žingsnis po žingsnio“.

Be „Kauno Žalgirio“ ekipos Dentinho treniruoja ir Lietuvos vyrų salės futbolo rinktinę: „Visada sakau, kad darbas „Kauno Žalgirio“ klube man padeda rinktinėje. Čia turiu bazę žaidžiančių žalgiriečių, todėl yra lengviau įgyvendinti savo metodiką ir žaidimo idėjas, siekiant geriausių rinktinės rezultatų“.

Komentarai