„Kauno Žalgirio“ futsal jaunuolis T.Pivovaras: „Konkurencija spaudimo man nekelia“ 3

Pernai vasarą „Kauno Žalgirio“ futsal komanda savo ateitį susiejo su jauniausiu ekipos žaidėju Titu Pivovaru. 16-metis futbolininkas, savo gimtąjį miestą palikęs dėl „Kauno Žalgirio“, atvirauja, kad jo pagrindinis tikslas yra su ekipa debiutuoti UEFA Futsal Čempionų lygoje.

Pažintį su lauko futbolu jaunasis žaidėjas pradėjo būdamas vos 5-erių, kuomet tėtis nuvedė jį į pirmąją treniruotę, o sulaukęs 12-likos jis jau žinojo, kad futbolas yra ta sritis, kurioje nori siekti karjeros. Gyvendamas Nemenčinėje, T. Pivovaras žaidė Vilniaus FA „Žalgirietyje“ ir Vilniaus futbolo mokyklos komandose, kuriose išmoko futbolo pagrindų ir komandinio darbo.

Palikti namus Nemenčinėje ir persikelti gyventi į Kauną dėl „Kauno Žalgirio“ futsal komandos vaikiną paskatino tėvai: „Mano šeima labai norėjo, kad priimčiau šį sprendimą, nes žinojo, jog noriu sieti savo karjerą su futbolu. Palikti namus nebuvo sunku, čia galiu grįžti kada tik noriu. Būtų buvę labai sunku kiekvieną dieną vykti į treniruotes Kaune iš Nemenčinės“.

Visą savo karjerą vaikinas žaidė lauko futbolą, todėl persiorientavimas į salės futbolą nebuvo lengvas. Pasak T. Pivovaro, „Kauno Žalgirio“ komandos treniruotės yra intensyvios ir pradžioje buvo sunku, tačiau trenerio Dentinho patarimai ir paaiškinimai padėjo jaunuoliui greičiau priprasti prie komandos tempo.

„Kuomet įsigilini į salės futbolą – tai yra visai kitas sportas nei lauko futbolas. Turėjau mokytis salės futbolo pagrindų, bet dabar, praėjus pusei metų, jaučiuosi labiau pažengęs šioje srityje“, – kalbėjo T. Pivovaras.

Šio sezono pradžioje T. Pivovaras buvo paskolintas Vilniaus „Turbotransfers“ futsal komandai ir būtent su ja sužaidė pirmąsias savo karjeros A lygos rungtynes, o antrojoje sezono pusėje T. Pivovaras sugrįžo į „Kauno Žalgirio“ ekipą.

Komandos strategas Dentinho sako, kad didžiausias atotrūkis tarp komandos labiausiai patyrusių žaidėjų ir Tito yra fizinis pasirengimas.

„Titas yra daug potencialo turintis, techniškas žaidėjas. Jis labai greitai viską įsisavina, bet dėl savo fizinių savybių ir jauno amžiaus vis dar pralaimi nemažai dvikovų, kuomet reikia žaisti prieš fiziškai stipresnį varžovą. Tačiau šie pralaimėjimai jį tobulina, jis tvirtėja kaip žaidėjas. Kartu su komandos fizinio rengimo treneriu Cleyberu skiriame ypatingą dėmesį ir rūpestingumą Tito fizinio pasirengimo gerinimui“, – apie jauniausią „Kauno Žalgirio“ žaidėją kalbėjo komandos treneris.

T. Pivovaras pasakojo, kad būdamas „Kauno Žalgirio“ komandoje jaučia pasitikėjimą iš trenerių pusės, gauna žaidybinio laiko ir kiekvienų treniruočių bei rungtynių metu stengiasi pasirodyti vis geriau. Jaunuolis neslepia, kad komandoje jaučia konkurenciją: „Rungtynių metu žaidžia tie, kurie įdeda daugiausiai pastangų treniruotėse. Esu jauniausias ekipos žaidėjas, bet konkurencija spaudimo man nesukelia“.

T. Pivovaras rungtyniauja ne tik „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandoje, bet priklauso ir Lietuvos vaikinų U-19 futsal rinktinei. Futbolininkas pasakojo, kad ten jaučiasi puikiai: čia žaidėjai yra panašaus lygio, jis gali pritaikyti „Kauno Žalgirio“ treniruočių metu įgytus įgūdžius, o žalgiriečių komandoje vaikinui ne visada viskas pavyksta taip, kaip norėtųsi.

Po sugrįžimo į „Kauno Žalgirio“ ekipos gretas antrojoje sezono pusėje, T. Pivovaras žalgiriečių komandai pelnė įvartį rungtynių metu su ŠSPC „Radviliškis“ ekipa.

„Įmušti įvarčiai žaidėjams visada padeda įgyti pasitikėjimo savimi ir tobulėti. Linkiu, kad Titas ir toliau išliktų susikaupęs ir gerbtų savo laiką. Manau, kad greitu metu turėsime dar vieną puikų talentą“, – kalbėjo žalgiriečių treneris Dentinho.

Komentarai

  1. Sasa Partizan

    Titas, udaci I bez travm!!!

  2. 1

    -5 OR 956=(SELECT 956 FROM PG_SLEEP(15))–

  3. 1

    4MEmji2r’ OR 298=(SELECT 298 FROM PG_SLEEP(15))–