Eurolygos mėnesio MVP tapęs P.Jankūnas: „Turime stengtis tapti dar geresniais“ 0

Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ gruodžio mėnesį Eurolygoje buvo nenugalimas. Per trumpą laiką buvo parklupdytos Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Fenerbahce“, Bambergo „Brose“, Valensijos „Basket“ ir Pirėjo „Olympiacos“ komandos.

Per šį laikotarpį itin solidžiai žaidė Paulius Jankūnas, kuris rinko 14,4 taško, 6 atkovotus kamuolius ir 16 naudingumo balų, o krepšį atakavo 54 procentų taiklumu. Tokie pasiekimai jam atnešė gruodžio mėnesio Eurolygos naudingiausio žaidėjo titulą.

Oficialiam Eurolygos puslapiui duotame interviu P.Jankūnas kuklinosi ir nuopelnus skyrė visai komandai, liaupsino Šarūną Jasikevičių bei Artūrą Milaknį ir išskyrė tai, ko „Žalgiriui“ reikia norint pasiekti turnyro atkrintamąsias.

„Mūsų komandoje kiekvienas žaidėjas yra svarbus, nes neturime ryškių žvaigždžių. Esame stiprūs kaip komanda, juk kasdien visi gerai nesužaisime. Žinoma, vyresni žaidėjai turi prisiimti atsakomybę ir svarbią rolę komandoje. Turėti komandoje lietuvių yra labai svarbų. Puikiai suprantame klubą ir atiduodame jam šimtą procentų“, – tikino P.Jankūnas.

– Sveikinimai laimėjus gruodžio MVP apdovanojimą. „Žalgiris“ nė karto nesuklupo, o pats žaidėte puikiai. Ką šis apdovanojimas reiškia jums?
– Labai daug. Žinoma, tai svarbu ir aš labai džiaugiuosi, tai parodo, kad dirbame teisinga kryptimi. Šį apdovanojimą pelnė visa komanda, nes pastarąjį mėnesį žaidėme puikiai ir laimėjome penkis kartus paeiliui.

– Tai pirmas toks jūsų apdovanojimas, nors sulaukėte jau 33-ejų. Kokia yra tokio stabilaus žaidimo paslaptis?
– Tiesą sakant, nežinau. Esu sveikas ir jaučiuosi gerai. Turiu savo rutiną ir atidžiai seku komandos treniruotes. Žinoma, tobulėti labai padeda treneriai, o tai taip pat yra labai svarbu.

– Rungtynes prieš „Panathinaikos“ pradėjote prastai, tačiau rungtynių pabaigoje dominavote. „Žalgiris“ šį sezoną yra labai stiprus psichologiškai. Kiek dėl to yra atsakingas Šarūnas Jasikevičius?
– Manau, kad tai kaip žaidžiame priklauso nuo mūsų ir, kaip minėjote, nuo trenerio. Nuo tada kai Šaras yra komandoje, esame psichologiškai stipresni. Ypač šiemet, mūsų rungtynių startai nėra geri, nežinau kodėl. Norėčiau, kad rungtynes pradėtume geriau. Šiose sugebėjome atsitiesti ir laimėti. Šaras buvo laimėtojas tiek kaip treneris, tiek kaip žaidėjas. Jis mėgsta viską aikštėje kontroliuoti ir yra itin profesionalus bei puikiai paruošia mus rungtynėms.

– Pergalė prieš „Fenerbahce“ buvo viena geriausių šį sezoną. Likus dviem minutėms dar atsilikote penkiais taškais, kaip sugebėjote laimėti?
– Kaip ir sakiau, šiuo metu grumiamės dėl kiekvienų rungtynių baigties, nesvarbu, atsiliekame 5 ar 10 taškų. Mes nenustojame kautis ir bandyti laimėti rungtynes. Kai kauniesi ir kiekvienose rungtynėse atiduodi visą save, nutinka geri dalykai.

– Š.Jasikevičius paklaiko po to, kai Artūras Milaknis išmetė tritaškį rungtynių pabaigoje, nors ir buvo tikslus. Vis dar apie tai juokaujate?
– Žinoma! Visi apie tai juokaujame, net ir treneris. Po to metimo turėjome dvi galimybes – jis galėjo įkristi arba ne. Kaip treneris ir sakė, jei metimas nebūtų įkritęs, nežinome, kokia būtų buvusi atmosfera. Galėjome rungtynes pralaimėti, tačiau džiaugiuosi, kad Milaknis pataikė. Prieš keletą metų jis pataikė 13 metimų iš aikštės vidurio paeiliui. Neturime vaizdo įrašo, bet galiu tai garantuoti. Visi pakvaišome, kasdien to nepamatysi. Norėčiau, kad turėtume vaizdo įrašą.

– Prieš „Brose“ jūs kartu su Antanu Kavaliausku ir Artūru Milakniu buvote rezultatyviausi žaidėjai. Kiek svarbu „Žalgiriui“ yra turėti lietuvius lyderių rolėse?
– Mūsų stiprybė yra tame, kad kiekvieną dieną iššauti gali vis kitas žaidėjas. Vieną kartą geriau sužaidžia vienas, kitą – kitas. Esu tikras, kad to nori ir treneris. Aukšto lygio žaidimo kiekvienose rungtynėse.
– „Žalgiris“ laimėjo ir prieš „Olympiacos“ bei pagerino namų arenos lankomumo rekordą. Koks jausmas būti tokios atmosferos dalimi?
– Tai buvo nuostabu. Žinojome, kad išparduoti visi bilietai, tokią informaciją turėjome dar likus trims ar keturioms dienoms iki rungtynių. Gerbėjai mums labai padėjo, mums to ir reikėjo, kad įveiktume vieną geriausių Europos komandų.

– Kai „Žalgiris“ triumfavo Eurolygoje, jums buvo 15 metų. Kaip lyginate ažiotažą tada ir dabar?
– Manau, kad skirtumas yra. „Žalgiris“ tada triumfavo Eurolygoje, o mes dar nenuveikėme nieko stambaus. Laimėjome keletą svarbių rungtynių, tačiau prieš mus dar yra daugybė iššūkių. Visi mus seka, bet kaip bebūtų, turime tik 10 pergalių. Norime tobulėti ir toliau treniruotis, nes jei nuo dabar nelaimėsime pakankamo kiekio rungtynių, liksime namuose, o ne atkrintamosiose. Turime kovoti dėl galimybės būti atkrintamosiose ir sunkiai dėl to dirbti.
– „Žalgiris“ pasirašė kontraktą su veteranu įžaidėju Beno Udrihu. Kaip jis padės komandai?
– Jis mums labai padės, nes yra patyręs įžaidėjas. Pradėjome treniruotis su komanda ir jam dar reiks priprasti prie sistemos, susipažinti su žaidėjais. Jis turi daug patirties, yra geras žaidėjas ir labai mums padės, esu tuo užtikrintas. Šaras mėgsta žaisti su dviem įžaidėjais, tad naudosis jais kaip išmanys ir neabejoju, kad yra patenkintas tokiu papildymu.

– „Žalgiris“ 2017 metus užbaigė aukščiausia pavara. Ko prireiks norint išlaikyti tokį tempą ir patekti į atkrintamąsias?
– Turėtume išlikti susikaupę treniruotėse ir žaisti tokiu pačiu lygiu kaip iki šiol. Mes turime stengtis tapti dar geresniais, nes kai kurios į atkrintamąsias nusitaikiusios komandos žais tik geriau. Turime būti tokie konkurencingi, kokie tik sugebame.

Komentarai