Ketvirtfinalio serija startavo įtikinama „Žalgirio“ pergale (VIDEO) 17

Kauno „Žalgiris“ galinga pergale pradėjo „Tete-a-Tete Casino-LKL“ atkrintamąsias varžybas. Antradienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą 102:66 (26:17, 26:10, 27:20, 23:19). Ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių žalgiriečiai pirmauja 1:0. Antrasis mačas penktadienį bus žaidžiamas Pasvalyje.

Rungtynes namuose „Žalgiris“ pradėjo be didesnės žvalgybos: tritaškį smeigė Renaldas Seibutis, keturis taškus įsirašė Jerome‘as Randle‘as, o gynyboje galingu bloku pasižymėjo Martynas Sajus – 7:2. Pasvalio komandai švelninus atsilikimą iki minimumo (7:6), be klaidų krepšį atakavo R.Seibutis, tritaškiu iš krašto pirmuosius savo taškus pelnė komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 14:8. Netrukus šeimininkų pranašumas pasiekė dviženklę ribą, kuomet gražiai varžovus suklaidinę taškus rinko M.Sajus ir J.Randle‘as 20:10. Kėlinio pabaigoje vis laisviau puolime jautėsi ir svečių krepšininkai, tačiau artėti jiems neleido užtikriną žaidimą demonstravę P.Jankūnas ir Ianas Vougioukas bei taškų kraitį prasiveržimu atsidaręs Olivier Hanlanas – 26:17.

Lietuvos čempionai apsukų nemažino ir antrajame kėlinyje, tritaškį įskraidino Kasparas Vecvagaras, lyg ant lėkštutės Luko Lekavičiaus perdavimo sulaukė Brockas Motumas, naudingu žaidimu išsiskyrė Vytenis Lipkevičius – 33:19. Po dar vieno gražaus rezultatyvaus L.Lekavičiaus perdavimo O.Hanlanas dėjimu demonstravo šuolio sugebėjimus, o neiškentęs minutės pertraukėlės prašė „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius (35:19). Nors po jos pasvaliečiai rodė atsigavimo ženklus (35:23), čia pat efektingo žaidimo dėka kauniečiai dar labiau nutolo: nepaisydamas Žygimanto Skučo trukdymų kamuolį per jį grūdo B.Motumas, trijų sekundžių sukurti rezultatyviai atakai pakako ketvirtą perdavimą atlikusiam L.Lekavičiui bei taškus pelniusiam R.Seibučiui – 42:23. Ir taip tvirtus pamatus prieš antrą rungtynių pusę „Žalgiriui“ dar labiau sutvirtino šešis taškus surinkęs ir rezultatyviausiu (12 taškų) pirmos dalies krepšininku tapęs J.Randle‘as – 52:27.

Po didžiosios pertraukos toliau netrūko gražių epizodų: J.Randle‘o perdavimą dėjimu įtvirtino E.Ulanovas, taškus rinkosi R.Seibutis, Ž.Skučo metimą „pūtė“ I.Vougioukas – 58:30. Jau ketvirtą ir penktą J.Randle‘o rezultatyvius perdavimus sėkmingai išnaudojo P.Jankūnas ir I.Vougioukas 62:32. Kėliniui persiritus į antrą pusę J.Randle‘as pats pasižymėjo taškais, o I.Vougiouko perdavimo per nugarą sulaukęs B.Motumas buvo apdovanotas gausiais plojimais – 68:35. Nors svečiai smeigė keletą tolimų šūvių prieš ketvirtąjį kėlinį, savąjį atsaką vis atrasdavo aštriai rungtyniavę L.Lekavičius bei V.Lipkevičius – 79:47.

Net ir turėdami įtikinamą persvarą žalgiriečiai nerodė atsipalaidavimo ženklų ir po sudėtingo O.Hanlano metimo bei laiku ir vietoje atsidūrusio V.Lipkevičiaus taškų su pražanga įgijo dar didesnį pranašumą – 84:47. Tiesa, kiek stabtelėjus ir sulaukus tolimų svečių dūrių minutės pertraukėlės dėl visa ko prašė Šarūnas Jasikevičius (84:53). Po pasitarimo sužibėjo įsižaidęs O.Hanlanas, baudas sumetė E.Ulanovas – 90:57. Likus keletai minučių baudos aikštelėje tiesiog dominavo M.Sajus ir rungtynėse teliko vienintelis formalumas – pelnyti triženklę taškų sumą (95:62). Tikslo link netrukus artino dvyliktuoju pasižymėjusiu šeimininkų gretose krepšininku tapęs Siimas-Sanderis Vene bei iš vidutinio nuotolio taikliai metęs E.Ulanovas – 99:62. Šiaip ne taip, bet ir šis uždavinys buvo pasiektas, kuomet likus porai sekundžių tritaškį smeigė žiūrovus iš vietų kėlęs K.Vecvagaras, įtvirtinęs pirmą komandos pergalę serijoje rezultatu 102:66.

„Žalgiris“: J.Randle‘as 14 (6/7 dvit., 6 rez. perd., 2 per. kam), R.Seibutis 13 (5/7 dvit., 5 atk. kam., 2 per. kam.), B.Motumas 13 (6/8 dvit., 5 atk. kam.), O.Hanlanas 10 (5/6 dvit.), V.Lipkevičius 9 (7 atk. kam.), I.Vougioukas 8 (2 blk.), E.Ulanovas 8 (7 atk. kam.), M.Sajus 7 (10 atk. kam.), P.Jankūnas 7 (6 atk. kam.), K.Vecvagaras 6, L.Lekavičius 5 (4 rez. perd.), S.Vene 2.

„Pieno žvaigždės“: Ž.Skučas 13, J.Tamulis 13, A.Agafonovas 12, J.Gintvainis 10.

Komentarai

  1. Kostas, kaunas,

    Kaip supratau, tai tv varžybų netransliuos išskyrus tai, kad tik delfis šūdą mals. Na turėtų jau gėdos turėt televizijos, kad net pleiof-ų negali parodyt kaip žmonėms. Ech, nemėgsta Žalgirio wilno sukčiai, vagys ir aferistai su lkl – o valdininkais………o kur Sabonis, kad tvarkos negali padaryt, ar čia jau ne LKF reikalas?

  2. tikrai ne lkf reikalas

    Nemanau kad mals kas ais I arena kas per sportotv n uo pusfinaliu visas runktynes rodys tiesiogiai tv6

  3. lkl

    pardave transliavimo teises tv3 ir jie transliuoja tik sestadieni sekmadieni, kas dar cia neaisku ir prie ko sabonis?

  4. Egis .Kaunas

    Baisi vadyba .Manau dėl pinigų,todėl ir nerodo.Klausimas paprastas kaip gerbt Žalgirio ‘vadus’.

  5. nu nesukit galvos

    I arena reikiaaitpalaikyt nereikes skustis ketvirtfinaly daug intrigu nebuna tai n uo pusfinaliu prades rodyt

  6. zalia

    Kiekviena meta nerodo n uo atkrintamuju tik nuo pusfinaliu linkim pergales

  7. dar

    vienas lochas, tai prie ko cia zalgirio vadai? Ar jau visai nukvakot locheliai, ne zalgiris pardave o LKL, bet ir is kur lenda tokie smartai?

  8. Ro

    Pirma visus su pergale. Kita vertus kodel jie taip rizikuoja del intrigos? Ir ne pirma karta. Pvz, kad ir siandien. Liko žaist 2-3 min iki pabaigos Truksta keliu tasku iki 100. Vardan to, kad stenktusi juos pelnyt jie sustoja ir daro nesamones galvodami – ai kas cia tokio laiko sociai. Tiesiog truksta žodžiu, tikri dundukai.

  9. Darius

    pieninė paskutinę žaidimo minutę paėmė time out, nors atsilikinėjo daugiau kaip 30 taškų. Jie nenorėjo praleisti 100, todėl bent dėl to pasistengė, o mūsų žalgiriečiai pradėjo stumdyt kamuolį pirmyn – atgal. Na įmetė Vecvagaras tą šimtą, bet įmesti galėjo ir turėjo prieš minutę, o ne paskutinę sek, jei visi nebūtų pradėję volioti durniaus.

  10. To Darius

    Dariau, o kodėl tu visada toks nepatenkintas, kaip tas Grinčas, kur Kalėdas vogė? Kad ir kas bebūtų, gėris ar blogis, bet tau vis negerai… Turbūt esi uždūchintas gyvenime, gal žmonos ar panašiai, o gal sunki tavo vaikystė buvo, mediniai žaisliukai ir tie patys prikalti prie sienų ir grindų. Net šlykštu skaityti tavo komentarus… Pasikark jei tau visas pasaulis nudažytas juoda spalva…

  11. Darius

    Nuo siol pazadu rasyti vien pozityvius komentarus. Puiku, nes nezaide Pocius

  12. Darius

    Dar 1 komentaras jautriajam jaunuoliui – NBA naujoku birzoje dalyvaus Sajus ! Pasidziaukime ir palinkekime sekmes Sajui isitvirtinti NBA

  13. jau

    rasiau , nekreipkit demesio

  14. Darius

    Ne i tema. Musu amzini varzovai, raudonieji, specialai kiso Vytautui, buvo apskaiciave, kad leide iskrusami Prienu per iseinamaja pusfinalyje isvengs Neptuno. Taciau Neptunas likusias rungtynes laimejo, o Prienai visas 3 gavo. Ir nepaisant prostitutisko komsomolkos elgesio jie vis tiek pusfinalyje gaus Neptuna. Slykstynes.
    Ps
    jautrusis jaunuoli, gana myzciot

  15. Sajus

    Į NBA dar neis sakė

  16. Dariau

    Bet tu ir asilas, kokių reta… Grynaveislis:)…

  17. Darius

    Jei tu nebutum toks menkas, deciau ant taves skersa, bet nesi vertas net to