Vilniaus „Rytą“ sutriuškinęs Kauno „Žalgiris“ – Lietuvos čempionas!!! 8

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo uždaryta „Betsafe–LKL“ finalo serija, kurioje Lietuvos čempionų titulą apgynę žalgiriečiai net 92:54 (20:9, 23:11, 33:16, 16:18) sutriuškino Vilniaus „Ryto“ krepšininkus. Finalą sausu rezultatu 3:0 laimėję kauniečiai šalies pirmenybių trofėjų lentyną papildė jau 21-ąja taure.

Trečiųjų finalo serijos rungtynių pradžia išsiskyrė savo nerezultatyvumu, tačiau po Edgaro Ulanovo tritaškio žalgiriečiai atsiplėšė iki 11:6. Per likusias dvi minutes dviženklį pranašumą 20:9 jau po pirmojo kėlinio „Žalgiriui“ sukūrė ne tik toliau puikiai veikusi gynyba, bet ir prabilęs Deonas Thompsonas bei iš toli iššovęs Artūras Milaknis.

Antrajame kėlinyje D.Thompsonas baudė vilniečius iš vidutinio nuotolio, atstumą iki 29:11 augino penkis taškus rinkęs Thomasas Walkupas. Iš gerai veikiančių puolimo schemų neiškrito ir Brandonas Daviesas, po kurio šou persvara išaugo iki naujų aukštumų – 35:14. „Rytas“ toliau neturėjo jokių priešnuodžių prieš kauniečių gynybą, o puolime smaginosi Nate‘as Woltersas ir B.Davieso užmestą kamuolį efektingu skrydžiu pavertęs Aaronas White‘as – 39:14. Prieš didžiąją pertrauką sostinės krepšininkai sugebėjo nutraukti savo taškų badą, bet į pertrauką „Žalgiris“ keliavo 43:20 susikraudamas rimtus pamatus antrai rungtynių pusei.

Net menkiausio šanso sostinės krepšininkams po didžiausios pertraukos nesuteikė du tritaškius vieną po kito suleidęs N.Woltersas – 51:22. Į dar gilesnę komą 62:24 vilniečius siuntė tolimus šūvius driokstelėję E.Ulanovas, Leo Westermannas bei A.White‘as. Nuostabią greitą ataką taškais užbaigė E.Ulanovas, jau pergalės dainas traukusius žiūrovus skrydžiu lepino A.White‘as – 70:28. Per likusį trečiojo kėlinio laiką apsukų nemažino A.White‘as ir T.Walkupas, prie nenumaldomai artėjančios pergalės prisidėjo Antanas Kavaliauskas – 76:36.

Formalumų tvarkymą „Žalgiris“ pradėjo A.Kavaliausko ir D.Thompsono dėka, savo žodį tarė visas rungtynes pratylėjęs Marius Grigonis – 82:42. Visišką vilniečių krachą tęsė jaunasis Rokas Jokubaitis, pranašumą iki 87:42 didino iš toli pataikęs M.Grigonis. Triumfo akivaizdoje paskutiniuoju pasižymėjusiu žalgiriečiu tapo Erikas Venskus, viską apibendrinusį tolimą šūvį paleido M.Grigonis, o galutinis teisėjo švilpukas skelbė auksu įrašytus skaičius 92:54.

Komentarai

  1. zalgiris cempionai

    Zalia balta zalgiris cempionai imsim titula

  2. Zalias

    Kolkas dominuojam sudrycius

  3. opa

    tikiuosi padarysim iki galo

  4. Xdd

    Beveik 50 pirmauja

  5. Darius

    Lkl galvos sutrumpino finalo serija nujausdami, kad rezultatas aiskus is anksto. Rasiau, kad laimesime +20n bet gavosi +40. Taip, si sezona pabaigoje turejome tikrai labai kieta komanda. Aciu jai uz nepamirstama sezona !

  6. Uz zalgiri

    Uzmete plytom rytunus beviltiskai

  7. Brendon

    Staigmenos prie namu sulaukes daviesas su zalgiriu atsisveikina su asaromisakyse

  8. Petras

    Aciu uz geras emocijas,grazu zaidima! Bukite sveiki ir laimingi!