Krepšinis sugrįžo į „Žalgirio“ areną: „Žalgiris“ nugalėjo „Panathinaikos“ (VIDEO) 10

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo „Žalgirio“ arenoje vykstantį „EuroLeague We’re Back Preseason Tour“ turnyrą . Šeštadienį žalgiriečiai 81:74 (23:17, 20:21, 16:16, 22:20) nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandą ir sekmadienį žais turnyro finale.

Žalgiriečiai rezultatyviai pradėjo rungtynes, kai Marius Grigonis sumetė baudas,  Thomasas Walkupas pelnė 4 taškus, o Steve‘o Vasturios perimtą kamuolį taškais pavertė Nigelas Hayesas – 8:2. Po T.Walkupo perdavimų pasižymėjo Joffrey Lauvergne ir tritaškį pataikęs M.Grigonis – 13:6. Nuo suolo pakilę Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis iškart atsidarė taškų sąskaitas, iš po krepšio taiklus buvo M.Grigonis – 19:10. Pirmąjį kėlinį uždarė L.Lekavičiaus 4 taškai – 23:17.

Antrojo kėlinio pradžioje lyg ant sparnų žaidė R.Jokubaitis, užbaigęs net dvi atakas su varžovų pražangomis. Prieš tai taip pat pasižymėjo Martinas Gebenas ir S.Vasturia, o po J.Lauvergne dvitaškio skirtumas buvo pasiekęs 10 taškų (37:27). J.Lauvergne pelnė dar 4 taškus, devintąjį tašką rinko M.Grigonis, bet „Panathinaikos“ prieš didžiąją pertrauką sumažino persvarą – 43:38.

Prasidėjus  trečiajam kėliniui abiejose aikštės pusėse žibėjo T.Walkupas, perėmęs porą kamuolių ir pats įmetęs 5 taškus – 48:38. Savo dešimtąjį tašką pelnė J.Lauvergne, iš po krepšio pasižymėjo S.Vasturia ir įspūdingai varžovą suklaidinęs R.Jokubaitis – 54:42. Kėlinio pabaigoje žalgiriečių puolimas kiek apstojo: nors baudas sumetė R.Jokubaitis, o iš toli pataikė Artūras Milaknis, „Panathinaikos“ priartėjo 59:54.

Pastarasis duetas ir toliau buvo rezultatyvus: R.Jokubaitis pelnė 16-ąjį tašką, įsiterpusį tarp A.Milaknio 2 tolimų bombų – 67:59. Tada dviejų minučių tuščią atkarpą nutraukė M.Grigonio tritaškis ir T.Walkupo kamuolio užmetimas J.Lauvergne – 73:65. Netrukus šis tandemas pakartojo identišką ataką, o rungtynes uždarė T.Walkupo ir M.Grigonio taškai – 81:74.

„Žalgiris“: R.Jokubaitis 16 (2 per. kam.), J.Lauvergne 15 (13 atk. kam.), M.Grigonis 14, T.Walkupas 13 (8 rez. perd., 3 per. kam.), A.Milaknis 9, L.Lekavičius 6, S.Vasturia 4 (2 per. kam.), N.Hayesas 2 (5 atk. kam.), A.Rubitas 0, P.Jankūnas 0.

„Panathinaikos“: N.Nedovičius 22, P.Jacksonas 18 (5 rez. perd.), G.Papagiannis 8.

Komentarai

  1. Darius

    Su pergale ! Pradziai ir pabaigai, keista buvo ziureti toki Zalgirio zaidimo stiliu, visai kitoks krepsinis, negu prie Jadikeviciaus, kuris aiksteleje kontroliavo viska. Dabar zaidimas laisvesnis, greitesnis, bet maziau sudetingas taktiskai. Teks prie to pratintis.

  2. Zalgiris

    Mazai komentaru

  3. Zalgiris

    Pergale ?? pirma kelini pradejom su gera energyja kaip ir nebloga buvo gynyba kur ne kur strigom bet yra ka Taisyt pazanga Jokubaiciui

  4. Zalgiris

    Schilleriui nereikia rankom Skesciot ir yra skirtumas kad atsitupes stebi runktynes ir neseda ant Kedetus kaip kad Saras pasitarimas salia aiksteles

  5. Be reikalo

    Jokubaitis nerimavo dėl žaidimo laiko. Schilleris stengsis jį padaryt žvaigžde pasirodo

  6. asd

    pirmos rungtynes su rimtu varzovu, ir hayesas vel beveik nulinis, nors ir lakste virs 28min, lygiai toks pat vaizdas kaip ir praeita sezona, panasu pretenduoja tapti vienu labiausiai nuvylusiu legionieriu per zalgirio istorija, jau pernai gaudavo avansu daug laiko bet budavo visiskai tuscias, reik tiketis kad rubitas prades judet nes pf pozicija atrodo problemine

  7. Vidas

    Nežinau kaip bus bet man kolkas labai patinka kaip sužaidė ?

  8. .

    kur dimsa??

  9. Sigis

    gal dimsa geriau negu tuscias vasturija

  10. .

    ar zalgiris negali sau leisti isigyti atsarginio, biudzetinio SF? garino dar nebus maziausiai menesi, nei grigonis nei vasturija sitoj pozicijoj netinka, puikiai tas matesi tiek siandien tiek vakar pries rimtesnius varzovus