Rungtynių išvakarėse – M.Schillerio įžvalgos apie Maskvos CSKA (VIDEO) 7

Edvinas Jablonskis, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ žengia į dvigubą Eurolygos savaitę. Prieš ją žalgiriečių stovykloje iš rikiuotės dėl smulkios kojos piršto traumos buvo iškritęs Marius Grigonis, o dvikovos su Prienų „CBet“ pabaigoje aikštėje šlubčiojo koją sutrenkęs Joffrey Lauvergne.

Visgi Martino Schillerio teigimu, abiejų krepšininkų savijauta nuteikia optimistiškai ir jie turėtų žaisti antradienį mače su Maskvos CSKA.

Maskviečiai į Kauną atvyksta Eurolygoje laimėję pastaruosius tris susitikimus, po kurių pergalių skaičiumi išsilygino su „Žalgiriu“.

Rungtynių išvakarėse apie pirmuosius dvigubos Eurolygos savaitės varžovus kalbėjęs M.Schilleris pažymėjo labiausiai išsiskiriančius aspektus CSKA žaidime.

„Kas krenta labiausiai į akis, tai yra du dalykai: pirmas – jie meta labai daug tritaškių ir juos realizuoja aukštu pataikymo procentu, o antras – jie užsidirba daug baudų metimų. Pagal išmetamų baudų metimų gausą jie pirmauja Eurolygoje“, – sakė M.Schilleris.

– Kaip „Žalgiris“ turėtų tvarkytis su jūsų išskirtais aspektais?
– Daug baudų metimų jie susirenka iš žaidimo po krepšiu ir prasiveržimų, jas daugiausiai užsidirba Tornikė Šengelija ir Willas Clyburnas. Progos tritaškiams sukuriamos numetinėjant kamuolį iš žaidimo baudos aikštelėje, todėl mums reikia gerai gintis po krepšiu, žinant, kur ir kada yra reikalinga pagalba, ir išvis, ar reikia padėti. Turime neleisti susikurti laisvų vietų aplink perimetrą ir tai bus kertinis dalykas.

– Sutinkate dar vieną elitinį taškų rinkėją Mike‘ą Jamesą. Kaip priversti jį jaustis nepatogiai?
– Jau turėjome panašių varžovų. Kaip esu minėjęs anksčiau, tokiais atvejais svarbiausia yra rasti tinkamą atsvarą iš mūsų žaidėjų. Paprastai gynyboje toks darbas tenka ne vienam konkrečiam žaidėjui, būna kuriamos kombinacijos keliems krepšininkams, kurie stabdo tam tikrą varžovą.

– „Žalgiris“ pastaruoju metu gynyboje praleidžia itin daug taškų. Kur slypi problemos?
– Turime stengtis gynyboje varžovus išlaikyti priekyje. Man asmeniškai tai – svarbiausias dalykas.

– M.Jamesas socialinėje erdvėje užsiminė esantis nustebintas tokio „Žalgirio“ žaidimo šį sezoną ir jūsų vadovavimo komandai. Kaip reagavote į tokį vertinimą?
– Puiku, bet niekaip nereagavau į tai, kadangi nekreipiu dėmesio į socialinę erdvę. Bet iš tiesų malonu girdėti.

– Paskutiniame mače su Vitorijos „Baskonia“ CSKA žaidė be M.Jameso. Kaip tai keitė jų žaidimo stilių?
– Taip jie prarado vieną dinaminį taškų rinkėją, kuris gali pats kurtis progas, bet CSKA ir be M.Jameso turi labai daug pajėgumų, kaip rinkti taškus tokiu pat stiliumi. Yra W.Clyburnas, kuris žaidžiant vienas prieš vieną taip pat renkasi taškus.

Komentarai

  1. Darius

    Stengiasi varžovus laikyti prieš save, bet visą laiką gauna laisvus metimus iš visų aikštės vietų. Kažkur kažkas nuolat surizikuoja ir padvigubina gynybą prieš vieną varžova su kamuoliu ir kitą palieka laisvą. Nuo.to momento varžovai su Žalgirio gynyba daro ką nori. Gynyba visada būna išplėsta, nemačiau, kad spaustųsi po kaše, visą laiką gaudo tuos varžovų tritaškininkus kaip durniai ir palieka didžiausias erdves veržtis. Ir prasileidžia. Vasturija neįgalus apsiginti 1×1, Jankūnas išvis negali nutolti nuo krepšio per 2m, nes būna apeitas kaip stulpas. Prognozuoju, kad su tokia mūsų gynyba cska mus tiesiog sumuš.

  2. Urbonusas

    Aliarmas Schilriui

  3. Sezono pradzioi

    Nebuvo problemu del gynybos nu Ryt ziuresim ar ka kalbejo tas pasiteisins

  4. Algis

    Man kyla įtarimas, kad su fiziniu pasiruošimu problema prasidėjo.

  5. Aliarmas

    Kokia bus reakcija cia savaite

  6. heyhey

    bet ka daryti jei dauguma zaideju nemoka išlaikyti savo ginamojo priekyje? Šileris turi recepta – reikia stengtis arba išmokti pvz per pertrauka. Taip galima kalbeti visa sezona .

  7. asd

    del fizines formos tikrai kyla klausimu, sezono pradzioj visus apibegdavo, laike tikrai auksta tempa ir puolime ir gynyboj, nors akivaizdu kad sita sudetis tokiam zaidimui nesutverta