Prieš rungtynes su „Crvena Zvezda“ M.Schilleris atviravo apie L.Lekavičiaus būklę (VIDEO) 0

Edvinas Jablonskis, „BasketNews.lt“

Lukas Lekavičius atsigavo nuo koronaviruso ir padės Kauno „Žalgiriui“ antradienio rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tai spaudos konferencijoje patvirtino vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

„Jam bus leista žaisti ir tikimės, kad jis pasirodys aikštelėje, – sakė M.Schilleris. –Treniruotėse jis atrodė neblogai, žinant, jog Lukas nesitreniravo daugiau nei 10 dienų. Ištvermės lygmuo dar nėra aukščiausiame lygyje, tačiau prieš komandines treniruotes jis turėjo tris individualias treniruotes.“

„Jis turėjo fizinį pasirengimą prieš komandos treniruotes. Pirmoje bendroje treniruotėje jis atliko tik pusę pratybų, tada sudalyvavo visoje treniruotėje ir dar vieną treniruotę jis turės šiandien (pirmadienį). Esame nusiteikę optimistiškai, jog jis mums duos naudos rungtynėse“, – pridėjo specialistas.

L.Lekavičiui koronavirusas buvo nustatytas vasario 5 d. Paskutines rungtynes jis sužaidė sausio 31 d. ir iš viso praleido šešerias rungtynes, įskaitant ir Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą.

Kalbėdamas apie būsimą varžovą M.Schilleris pažymėjo, jog nepaisant užsikrėtimų koronavirusu, Serbijos ekipa pastarosiose savo rungtynėse davė rimtą kovą.

„Crvena Zvezda“ – komanda, kuri pastarąsias dvi savaites buvo paliesta koronaviruso. Ekipa, kuri nepaisant šių aplinkybių, kovėsi namuose labai gerai ir sužaidė atkaklias rungtynes su „Zenit“. Naujas treneris, kitoks komandos veidas ir laukiame artėjančio susitikimo“, – „Crvena Zvezda“ situaciją apžvelgė M.Schilleris.

Paklaustas apie Dejano Radonjičiaus įvestus pokyčius, M.Schilleris išskyrė gynybą.

„Žaidėjai yra praktiškai tie patys. Jie pasipildė keliais krepšininkais po rungtynių su mumis, o tai buvo ankstyvoje sezono stadijoje. Savo aikštės pusėje „Crvena Zvezda“ skiriasi gynyba pikenrolo situacijose, tačiau dauguma žaidėjų yra tie patys ir komandos veidas – ganėtinai panašus. Jie turi kurti žaidimą su Torrianu Waldenu, Dejanu Davidovacu. Be abejo, didžiąją dalį taškų renka Jordanas Loydas. Taigi, sakyčiau, jog esminiai skirtumai yra gynyboje“, – sakė „Žalgirio“ vyr. treneris.

Komandą visai neseniai paliko antras rezultatyviausias ekipos žaidėjas Johnny O‘Bryantas. Būtent šį amerikiečio aspektą išskyrė ir M.Schilleris.

„Kaip ir sakėte, pirmasis aspektas yra jo renkami taškai. Su J.O‘Bryanto išvykimu jie taip pat prarado ūgio. Į šį klausimą atsakėte jūs pats“, – pridėjo strategas.

Paklaustas, kaip „Crvena Zvezda“ stengiasi prisitaikyti prie J.O‘Bryanto išvykimo, „Žalgirio“ strategas išskyrė D.Davidovacą.

„Davidovacas yra tarsi šveicariškas peilis. Jis gali žaisti keturiose skirtingose pozicijose – nuo pirmos iki ketvirtos. Vienu metu buvo iškritę ir Waldenas, ir Loydas, taigi Davidovacas turėjo perimti žaidimo kūrimą bei labiau žaisti perimetre.

Manome, kad kažkas panašaus bus ir antradienį, taigi viena pagrindinių užduočių bus sustabdyti Davidovacą perimetre“, – teigė M.Schilleris.

Komentarai