Zalgiris sweeps 7bet-Lietkabelis and advances to the Betsafe-LKL finals 23

Zalgiris Kaunas completed the Betsafe-LKL semi-finals by defeating 7bet-Lietkabelis Panevezys 88-79 (18-18, 21-26, 24-10, 25-25) at home in the third game of the best-of-5 series.

Tomas Dimsa opened the game with a drive to the basket, Keenan Evans hit three free throws and Laurynas Birutis scored four points to make it 9-7. Brady Manek and Edmond Sumner scored free throws, Birutis made another two-pointer and Edgaras Ulanovas added four points, 18-18.

Sumner and Lukas Lekavicius scored two points each, Rolands Smits hit a free throw, and Dovydas Giedraitis and Lekavicius connected from long range, 29-29. Kevarrius Hayes dunked it home and made a free throw, Ulanovas scored a two-pointer, Evans made a free throw and Sumner scored three points, 39-44.

After the break, Evans scored five consecutive points, Birutis sank free throws and Brady Manek made a three-pointer to put Kaunas ahead again, 49-46. Evans, Birutis and Ulanovas scored two more points each, Lekavicius made one free throw, Manek added a basket and Lekavicius finished the third quarter with five points, 63-54.

Hayes made free throws to increase the difference, Demetre Rivers hit a three-pointer and Lekavicius added 2 points, 70-56. Sumner converted steal into a dunk, Lekavicius scored from long range, Smits and Dimsa scored inside, 79-64. The game was finished with a two-pointer by Smits, five consecutive points by Dimsa and free throws by Lekavicius, 88-79.

Lekavicius was the leading scorer for Zalgiris with 18 points. Evans added 12 points.

Comments

  1. Martynas

    Kai visokie Omos ir Patarakai medinių bajerių karaliai ziuri taip ir gaunasi.As nustumiu tik zinauaiskiai,kad tam Omai nusivilti ant to Zalgiriuko kaip ir tam Patarakui.Galvojate Monikai Liu rūpi tas Zalgiriukas? Jei rūpi kad i jos koncertus eitumete srai jas jei rupi.Jei Evansui kazkas nutiko dėl LKL nesu toks tikras 50-50 aij …

  2. Ne tau Martynai...

    Eik kaku, pats supratai ka paraŝiai pieniau.

  3. Gaila

    Evanso gaila źiauriai, sveikatos. Nesiseka jam su tom traumom.

  4. ...

    Stiprybės Evansui ir tikimės, kad pats blogiausias scenarijus nepasitvirtins. Gaila vaikinuko. Toks pozityvus, visiškai Kaune pritapęs, bet kaip nesiseka…

  5. :(

    Kaip velniškai žiauriai gaila Evanso… Fantastiškas žaidėjas, puikus žmogus. Gyvenimas žiauriai neteisingas, o Kaunas jam, deja, įsimins kaip nelaimes nešęs miestas. Ir ta jo trauma greičiausiai didžiulių krūvių pasekmė. Visą sezoną Eurolygoj turėjo tempt komandą ir dar dabar LKLe. Be Evanso finale bus batai, nesvarbu, kuri komanda ten bus, nes mūsų gynėjų linija tiesiog apverktina. Ačiū Jankiui už nuostabią komplektaciją ir ištaškytus pinigus visokiems neaiškiems papildymams. Tragedija, kai komanda yra taip priklausoma nuo vieno žaidėjo.

  6. Aha

    Tikrai Evansas visą sezoną arė nežmoniškais krūviais ir dar po tokios traumos. Na gal jis pas nenorėjo taupytis, bet Žalgiris tikrai turėjo labiau atsižvelgt į jo krūvius. Kam tą Riversą iš vis pirko, jei Evansas vistiek turėjo arti po 30 min. ? Čia kad Lukas savo 5 min. pasidalintų ? Man Žalgirio organizacija tikra parodija darosi su savo sprendimais.

  7. Darius

    iš to, ką mačiau manau, kad Evansui darys kelio operaciją, o pilnu krūviu žaisti pradės rudenį.

  8. :(

    Niekad net didžiausiam košmare nesapnavau, kad paskutinės Evanso rungtynės su Žalgirio apranga bus tokios ir pabaiga bus tokia liūdna. To nenusipelnė, nei Evansas, nei sirgaliai. Siaubas, tiesiog siaubas.

  9. Na,

    Sirvydis mažiausiai tris kartus patiesė Evansą puolime, gavo ten porą pražangų,bet užduotį įvykdė- ilgam išvedė iš rikiuotės geriausią lygos žaidėją. Gaila, kad Trinchieri laikė aikštelėje Evansą beveik be keitimų ir ne tik šios dienos rungtynėse. Dabar šaukštai po pietų. Apie teisėjus iš viso nėra ką kalbėti. O Sirvydžiui geriau būtų grįžti į Statybą ir nelįsti į Žalgirį . Klaikiai gaila Evanso…

  10. Remis

    Gal dar Evansas pasiliks žalgiryje, čia puikios sąlygos reabilitacijai, plius ir kontraktas gal jau įkandamas bus.

  11. ZalgirisFan

    Keenan speedy recovery! All of the Zalgiris fans have your back!

  12. A tai

    dabar ir Milašius galės gulėti kėdėj pirmoje eilėje ne toks surūgęs. LKL pagaliau ture

  13. Darius

    gaila, bet neapsirikau, Evansas žaisti galės tik po pusės metų

  14. vieni

    šaltiniai praneša kad girnele, kiti kad kryžminiai raiščiai , bet kokiu atveju visisškas šš, kas dabar draskys gynyba , kas mes ir svarbiausia pataikys į kašę? Iki dabar evansas vienas ardėsi kiti stovėjo ir žiūrėjo. Laisvi pataikė 20% metimu? Reikia tvirtos kojos kad išspardytu tiems slunkiams subines.

  15. Tai

    Tik Šaras galėtų, bet jam pačiam dabar gali išspardyt . Šiaip jau reikia susitaikyti su tuo, kad per likusias 10 dienų Žalgiriukas nieko naujo nebegali paruošti. Finalas gali būti prastas.

  16. jjjj

    valmieros lopas toliau dejes ant zalgirio, laukia atsiputes sezono galo kol komandos draugai traumuojasi turedami traukti komanda, gal ne be reikalo saras taip staugdavo ant jo

  17. Darius

    aš nesuprantu, ko šitie tyli, nieko nepraneša. O Evansui šiandien padarė operaciją, pusė Kauno šneka, o čia tyla. Nežais ilgai

  18. Nu tu ir lopas

    Ka tau avėpiza pranešti? Jai pagal tave puse Kauno ẓ̌ino :)

  19. Darius

    lopas čia esi tu, čia praneša apie 4% gynybai.ir kitokią propagandą, o kai geriausias žadėjas gauna traumą ir yra operuojamas, tyla ?

  20. Darius

    pagaliau pranešė, ir ko čia visą dieną reikėjo slėpti ?

  21. Drariau dyrka

    Slėpė nes bijojo kad tavo subinė nepavirstu inkilu… Nes tu paukšti gaidyno, vis nerymsti.

  22. Darius

    na tu jau senai gaidyne tupi apramintas su išdrožtu inkiliuku

  23. BENAS

    lkl
    benas