„Žalgiris“ iš uostamiesčio grįžo su pergale (VIDEO) 4

Kazio Maksvyčio treniruojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasiekė dar vieną pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate. Žalgiriečiai uostamiestyje rezultatu 77:57 (21:19, 17:13, 19:14, 20:11) įveikė Klaipėdos „Neptūno“ ekipą.

Susitikimą kauniečiai dėka keturių Edgaro Ulanovo ir trijų Joffrey Lauvergne taškų pradėjo užtikrintai (7:0), tačiau netrukus leido varžovams priartėti. J.Lauvergne dėjo iš viršaus, E.Ulanovas pridėjo dar du baudų metimus, po dvitaškį įmetė Janis Strelniekas ir Tyleris Cavanaugh, dvi atakas iš eilės dvitaškiais užbaigė Lukas Lekavičius, o kėlinį galingu dėjimu iš viršaus uždarė Joshas Nebo – 21:19.

Dviejų taškų vertės metimus sumetė L.Lekavičius, Nielsas Giffey ir Regimantas Miniotas, o Artūras Milaknis pataikė pirmą komandos tritaškį – 30:21. Prieš pertrauką abu baudų metimus realizavo T.Cavanaugh, du taškus įsirašė Tai Websteris, o J.Nebo pasižymėjo keturiais – 38:32. 

Po pertraukos šešis taškus susirinko E.Ulanovas, baudų metimais taškus rinko ir T.Cavanaugh bei J.Nebo, tačiau skirtumas beveik nesikeitė – 47:42. Reidą po krepšiu surengė L.Lekavičius, šešiais taškais iš eilės kėlinio pabaigoje blykstelėjo R.Miniotas, o taikliu metimu paskutinėmis kėlinio akimirkomis Marekas Blaževičius padidino pranašumą iki dviženklio – 57:46.

Reidą po krepšiu taškais užbaigė T.Websteris, metimus iš po krepšio susimetė R.Miniotas ir M.Blaževičius, aikštėje tik ketvirtame kėlinyje pasirodęs Karolis Lukošiūnas pataikė iš toli, o po M.Blaževičiaus dėjimo kauniečių pranašumas dar labiau išaugo – 68:50. Vidutinio nuotolio metimu per rankas pasižymėjo T.Websteris, du baudų metimus realizavo N.Giffey, tris įmetė M.Blaževičius, o ataką taikliu metimu iš po krepšio užbaigęs R.Miniotas įtvirtino žalgiriečių pergalę – 77:57.

„Žalgiris“: R.Miniotas 12 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 12, M.Blaževičius 9, L.Lekavičius 8 (4 rez. perd.), J.Nebo 7, T.Websteris 6 (4 rez. perd.), T.Cavanaugh 6, J.Lauvergne 5, N.Giffey 4, K.Lukošiūnas 3, A.Milaknis 3, J.Strelniekas 2 (6 atk. kam.).

„Neptūnas“: D.Gailius 16, B.Griciūnas 15.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Visi zaidejai pabuvojo aiksteleje ir prisidejo prie rezultato. Smagu

  2. fg

    miniotas ne kazka prastesnis uz cavanaugh, smagu kad prie kazio pagaliau gauna laiko. protingas, universalus zaidejas, duok dieve kad zalgiris jo nepaleistu

  3. Ne Ne

    Tikrai nereikia Minioto bet 3 kelinius Tritaskiai nekrito

  4. Šančiai

    Miniotą būtina išlaikyti. Pakankamai geras žaidėjas ir dar lietuvis.