K.Maksvytis – apie ASVEL puolimo variklį ir varžovų trenerį (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ (3-3) susiruošė į Vilerbano ASVEL (3-3) tvirtovę, kurioje Kazys Maksvytis su kariauna bandys iškovoti pirmą savo karjeros pergalę Eurolygos išvykose.

Vasarą stipriai veidą pakeitusi ASVEL Eurolygoje dabar skaičiuoja dviejų pergalių seriją, įveikė Vitorijos „Baskonia“ bei Bolonijos „Virtus Segafredo“, ir dalinasi 7-13 vietas.

Prieš skrydį į Prancūziją K.Maksvytis kalbėdamas apie būsimą varžovą išskyrė ASVEL stiprybes ir pažymėjo gerą jų sportinę formą.

„Kaip ir visos Prancūzijos komandos ASVEL yra atletiška, gerai bėganti, su keliais išskirtiniais žaidėjais, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Nando De Colo yra vienas geriausių Eurolygos taškų rinkėjų. Taip pat (Youssoupha) Fallas yra išskirtinių duomenų, prieš kurį reikės kautis. Manau, kad bus geros rungtynės, galvoju, kad jie turi daugiau talento puolime nei gynyboje, žiūrėsime, kaip seksis.“

„ASVEL iškovojo dvi pergales paeiliui, yra geros sportinės formos, – tęsė K.Maksvytis. – Jie laimi rungtynes savo super gero puolimo dėka. Bolonijoje jie turėjo panašų sugrįžimą kaip mes su ALBA, su baskais viską išsprendė žymiai greičiau. Turime pakeisti savo darbą gynyboje išvykose.“

Šią savaitę ne tik „Žalgiris“ turės prancūzišką iššūkį – Lietuvos rinktinė penktadienį namuose susitiks su šios šalies nacionaline komanda.

Vis dėlto per atranką Lietuvos rinktinės vairą Kęstučiui Kemzūrai patikėjęs K.Maksvytis nežada kištis į nacionalinės komandos reikalus ir visą koncentraciją skiria artimiausiam „Žalgirio“ mačui.

„Pasidalinome darbais ir nusprendėme, kad manęs ten nebus, todėl svarbiausius ir galutinius sprendimus priims trenerių štabas. Kažkokie minimalūs pasitarimai dėl sudėties su manimi buvo, bet dėl derinių ir žaidimo stiliaus – visiškai pasitikiu savo štabu“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Paklaustas, ar vyks stebėti Lietuvos rinktinės rungtynių į Panevėžį, K.Maksvytis su šypsena veide tikino, jog dabar visą dėmesį skiria artimiausiam mačui Vilerbane.

– Minite gerą ASVEL puolimą, bet žiūrint į skaičius, galima apsigauti – jų puolimo reitingas Eurolygoje yra paskutinis, o gynybos reitingas – antras geriausias. 
– Paskutinėse rungtynėse viskas pradėjo keistis, kur jie laimėjo dėl savo puolimo.

– Tarpsezonį Vilerbano ekipa nustebino daugelį pasikviesdama Nando De Colo. Ar jus asmeniškai toks ASVEL ėjimas nustebino ir kaip super veteranas atrodo sezono pradžioje?
– Jis atrodo gerai, yra komandos raktinis žaidėjas, aplink kurį daug kas sukasi. Kad nustebino, nepasakyčiau. Jis – prancūzas, turbūt, nori žaisti namie ir tai yra geras ASVEL ėjimas.

– Šį sezoną jau žaidėte prieš tokius milžinus kaip Moustapha Fallas, Mamas Jaiteh ir Christas Koumadje. Su kuo būtų galima palyginti naudingiausią ASVEL žaidėją Youssoupha Fallą?
– Kiekvienas jų yra panašus ir skirtingas. Gal kažkas tokio tarp Moustapha Fallo ir Koumadje. Jis labiau dominuoja puolime, gana gerai žaidžia nugara į krepšį. Gynyboje gana žemai stovi ir nejuda taip, kaip jo bendrapavardis Pirėjuje. Turi savo pliusų ir savo minusų, kuriuos komanda stengiasi paslėpti.

– Pastaruosius Eurolygos mačus labai prastai pradėdavote. Ar skyrėte tam dėmesio prieš išvyką į Vilerbaną?
– Akcentuojame tai. Atsižvelgsime į varžovų penketą ir dėl starto penketo reaguosime vietoje.

– Kokia yra Dovydo Giedraičio situacija?
– Dovydas dar nevažiuos, nesinori jo mesti tiesiai į Eurolygos rungtynes. Jis jau sportuoja su komanda ir tikrai tikiuosi, kad kitą savaitę debiutuos, o šią – įeidinėja į formą ir ruošiasi būti šimtaprocentinis.

– „Žalgiris“ nuo praėjusio sezono stipriai pasikeitė, bet ar galėtų kažką atskleisti ASVEL Joffrey Lauvergne?
– Galėtų. Kažkurie deriniai yra likę. Gynybos sistemos daugiau pasikeitusios, bet kelios puolimo situacijos likusios, tai gal jis treneriui ir perduos kažką.

– T.J. Parkeris nėra priskiriamas prie elitinių Eurolygos trenerių. Ar pasiruošimas prieš jį kažkuo skiriasi, lyginant, pavyzdžiui, su Šarūnu Jasikevičiumi?
– Mums treneriams labiausiai patinka žaisti prieš gerai organizuotas komandas. Tuomet žinai sistemą ir kuri antisistemą. Nesutikčiau dėl Parkerio. Jis – geras treneris, jaunas. Jie turi savo sistemą ir ją bandysime nulaužti.

– Išskyrėte ASVEL lyderius. O kurie iš vaidmens žaidėjų kelia daugiausiai nerimo?
– Nėra, kad kažkas keltų nerimą, bet turi jie gerų žaidėjų. Davidas Lighty nulėmė rungtynes prieš „Virtus“, tas pats Jonah Matthews sužaidė du gerus mačus. Jie turi išskirtinį žaidėją Parkerį Jacksoną-Cartwrightą ir bus labai įdomu stebėti jo dvikovą su Luku (Lekavičiumi). Į visus šiuos žaidėjus reikia atkreipti dėmesį.

Komentarai