Žalgiriečiai turėtų labiau pasitikėti savo jėgomis 0

Ir be Arvydo Sabonio Kauno „Žalgiris“ galėjo įveikti Sienos „Montepaschi“ krepšininkus. Taip mano krepšinio treneriai, mūsų tinklalapiui komentavę vakarykštes šių komandų rungtynes.

Rimas Kurtinaitis, buvęs žalgirietis, dabar treniruojantis Baku „Gala“ komandą: „Atvirai kalbant, aš maniau, kad vyrai iškovos pergalę ir be Arvydo Sabonio. Bet jiems trūksta pasitikėjimo savo jėgomis.
Ko gero, reikėjo ir daugiau taktinių gudrybių. Ainaras Bagatskis „Žalgiryje“ naujas žmogus, bet jo galimybės žinomos. Per šias rungtynes latvis iš toli metė penkis kartus ir pataikė net keturis. Todėl komandai reikėjo persiorientuoti, žaidėjui, galinčiam įmesti, pastatyti užtvarų.
Kova buvo lygi, bet svečius lydėjo sėkmė. „Žalgiriui“ kiaulę pakišo Mindaugas Žukauskas. Jis ilgai tylėjo, bet kai labiausiai reikėjo, įmetė. Mindaugo metimai ir nulėmė rungtynių baigtį.
„Žalgiriui“ bus sudėtinga patekti į kitą Eurolygos etapą. Bet įmanoma, nes padėtis nėra beviltiška. Ją pavadinčiau komplikuota. Po varžybų bendravau su A.Saboniu. Jis guli visas apsiklojęs. Kai ateis į komandą, bus nesportavęs. Vyrai turėtų padaryti išvadas ir labiau stengtis patys, negalvodami apie pagalbą iš Arvydo“.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris: „Labai jautėsi, kad „Žalgiryje“ nėra Arvydo Sabonio. Dėl šios priežasties po krepšiais drąsiai jautėsi ne tik „Montepaschi“ aukštaūgiai, bet ir mažesni žaidėjai. Jei rungtyniautų Arvydas, to tikrai nebūtų. „Žalgiris“ su A.Saboniu ir be jo – labai skirtingos komandos.
„Žalgiriui“ trūko greitų atakų, nes krepšininkai negaudavo tokio pirmo perdavimo, kokį sugeba atlikti A.Sabonis. Visiškai nepasitikėdamas savimi žaidė Dainius Šalenga. Komandai trūko tolimų metimų. Jei D.Šalenga būtų pataikęs, rezultatu tikriausiai džiaugtųsi mūsiškiai. Deja… Labiausiai nuvylė mačo pabaiga.
Snaiperiui Ainarui Bagatskiui reikia laiko, jis dar nėra visiškai įsiliejęs į komandą.
Neverta verkšlenti, reikia į ateitį žiūrėti optimistiškai. „Žalgiris“ galimybių patekti į kitą Eurolygos etapą dar neprarado. Sugrįš A.Sabonis ir viskas turėtų susitvarkyti. LKL čempionai pajėgūs įveikti ir Maskvos CSKA, ir Tel Avivo „Maccabi“.

Rūtenis Paulauskas, Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris: „Maniau, kad žalgiriečiai įveiks Italijos krepšininkus. Tačiau mūsiškius sukrėtė žinia apie Arvydo Sabonio ligą. Vis dėlto kauniečiai galėjo laimėti ir be Arvydo.
Kokios pralaimėjimo priežastys? Atsakingu momentu padaryta per daug klaidų gynyboje, prarasta kamuolių. „Žalgiriui“ pritrūko dar vieno tokio metiko kaip Ainaras Bagatskis. Trūko Miroslavo Beričiaus. Kai kas jį bando kritikuoti, bet pamatėme, kad jis komandai reikalingas, nes kitiems krepšininkams trūksta tokio šaltakraujiško žaidimo, kokiu pasižymi serbas.
Dabar situacija nėra linksma, bet aš kauniečių galimybes iškopti į kitą etapą vertinu palankiai. Bent jau penktas grupėje „Žalgiris“ turėtų būti. Tam tereikia laimėti visas rungtynes savo aikštėje, o išvykoje priversti pasiduoti Novo Mesto „Krka“. O kitame etape viskas prasidės iš naujo“.

Komentarai