Žvaigždžių alėjoje – garsiausių „Žalgirio“ krepšininkų delnų įspaudai 0

Šiandien „McDonald’s“ restorane Kaune vyravo šventinė nuotaika, šurmuliavo daug jaunimo. Restoranas kartu su „Žalgirio“ klubu surengė nuotaikingas krepšinio sezono pabaigtuves, kurių „vinis“ – Žvaigždžių alėjos atidarymas.
Į „McDonald’s“ atvyko abu „Žalgirio“ treneriai Antanas Sireika ir Gintaras Krapikas bei 13 žaidėjų: Andrius Lepinaitis, Giedrius Gustas, Tanoka Beardas, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas, Arvydas Sabonis, Edas Cota, Paulius Jankūnas, Artūras Javtokas, Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis, Vidas Ginevičius ir Miroslavas Beričius. Nebuvo tik traumą besigydančio Darjušo Lavrinovičiaus.
Papietavę restorane, LKL čempionų komandos žvaigždės A.Sabonis, M.Timinskas, E.Cota ir T.Beardas alėjoje paliko savo delnų įspaudus. Pirmasis tai padarė „Žalgirio“ kapitonas M.Timinskas, o paskutinis – legendinis A.Sabonis. „Dabar jau tikrai jaučiuosi žvaigžde. Alėjos atidarymas – gera idėja. Nuotaika puiki, atėjo daug vaikų. Ir „Žalgiriui“, krepšiniui reklama“, – sakė Arvydas, įspaudęs Žvaigždžių alėjoje delną. Sabas teigė, kad šitaip dar niekur nėra įsiamžinęs.
„Mintis atidaryti krepšinio šlovės alėją, kurioje savo delnų įspaudus paliktų „Žalgirio“ žvaigždės, gimė prieš dvejus metus, tačiau ją įgyvendinome tik dabar. Tai bendras mūsų ir „Žalgirio“ klubo sumanymas. Pasibaigus kitam sezonui, į „McDonald’s“ vėl atvyks žalgiriečiai, o garsiausi iš jų alėjoje paliks delnų įspaudus. Kiekvieno krepšinio sezono pabaigoje mes plėsime alėją naujomis pavardėmis“, – aiškino UAB „McDonald’s Restaurants“ rinkodaros vadovė Virginija Girulska.
Susirinkusiems buvo surengta viktorina apie „Žalgirio“ komandą ir „McDonald’s“ restoraną. Į klausimus teisingiausiai atsakinėjo keturiolikametės mergaitės. Teisingų atsakymų autoriai apdovanoti „Žalgirio“ ir „McDonald’s“ atributika. Net penkiametė Rūta žinojo, kad aukščiausias žalgirietis – Sabas.
Daug aistrų sukėlė tritaškių metimų konkursas. Jame dalyvavo šeši restorano loterijos laimėtojai ir šeši žalgiriečiai: V.Ginevičius, S.Serapinas, A.Lepinaitis, G.Gustas, D.Šalenga bei A.Bagatskis. Porą sudarė „Žalgirio“ krepšininkas ir loterijos laimėtojas. Buvo rungtyniaujama, kas per minutę daugiau įmes. Iš žalgiriečių taiklausiai mėtė latvis A.Bagatskis, pataikęs šešis kartus, o iš restorano lankytojų snaiperiškais metimais nustebino Tomas Tarasevičius. Berniukas įmetė keturis tritaškius. Nugalėtojai apdovanoti diplomais ir 100 litų čekiais. Be prizų neliko ir kiti konkurso dalyviai.
Vaikai labai džiaugėsi, gavę iš krepšininkų autografus. Didžiausio dėmesio sulaukė amerikietis T.Beardas, kurį apspito 14 -15 metų merginos. Jos ne tik norėjo Tanokos parašo, bet ir troško su aukštaūgiu nusifotografuoti. Gerbėjai išlydėjo LKL čempionus šaukdami „Žal-gi-ris“, o jiems išvykus matavo savo delnus žvaigždžių paliktuose įspauduose.
„McDonald’s“ jau ne pirmą kartą rengia bendras akcijas su žalgiriečiais. Didelio aistruolių dėmesio sulaukė krepšinio sezono atidarymo šventė, išpopuliarėjo akcija „Laimėk pietus su krepšinio žvaigžde“.
„Per sezono atidarymą čia susirinkę gerbėjai linkėjo mums didelės sėkmės, kuri mus ir lydėjo. Tikimės, kad ji lydės ir LKL finalo kovose. Todėl ir grįžome į „McDonald’s“ padėkoti visiems už ištikimybę ir nuoširdų palaikymą“, – sakė UAB „A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centras“ valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.

Komentarai