Be lyderio likęs „Scavolini“ kovos su dviguba energija 0

Šiandien vakare į Vilniaus oro uostą atskrido rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Pezaro „Scavolini“ (Italija) komanda.
Per vienuolika Eurolygos turnyro rungtynių „Scavolini“ iškovojo šešias pergales. Prieš savaitę Italijos klubas savo aikštėje 97:95 parklupdė Eurolygos čempionus Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.
Per pirmojo rato rungtynes, kurios vyko gruodžio 2 dieną Pezare, „Scavolini“ įveikė žalgiriečius 86:82. Tada „Žalgiriui“ daugiausia nemalonumų pridarė gynėjas Charlesas Smithas, pelnęs net 30 taškų. Tačiau rytoj savo komandai jis padėti negalės. Pezaro ekipos lyderis ir rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas per rungtynes su Romos „Lottomatica“ patyrė dešinės kojos kelio traumą ir turės gydytis apie tris savaites.

„Kaune turėsime verstis be savo komandos rezultatyviausio krepšininko Charleso Smitho. Tačiau mes privalome parodyti, kaip reikia kovoti sunkiu momentu. Turėsime žaisti kaip vieninga komanda. „Žalgiriui“, siekiančiam patekti į TOP-16, būtinai reikia laimėti, todėl galite įsivaizduoti, koks „malonumas“ laukia mūsų.
Nelengva žaisti su komanda, turinčia aukštų gynėjų, kuriuos į kovą veda patyręs įžaidėjas Robertas Packas. „Scavolini“ krepšininkams reikės pasistengti sustabdyti greitas „Žalgirio“ kontratakas, pagauti tinkamą žaidimo ritmą“, – sakė „Scavolini“ vyriausiasis treneris Marco Crespi.

„Per rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ įrodėme, kad galime būti komanda, kuri Eurolygos turnyre žaidžia puikiai. Mačas Kaune – dar vienas žingsnis kelyje į TOP -16.
Mes nelaimingi, kad rytoj turėsime kautis be savo lyderio Charleso Smitho. Bet komanda labai stengsis. Kovosime su dvigubu entuziazmu ir energija. Trokštame su „Žalgiriu“ sužaisti taip, kaip per pirmojo rato rungtynes savo aikštėje. Tada mūsų komanda rungtyniavo tiesiog šauniai“, – teigė Pezaro ekipos gynėjas Teemu Rannikko.

Komentarai