Žalgiriečiai Maskvoje turėjo dviženklę persvarą, bet nusileido CSKA ekipai 15

Du kėlinius prieš Maskvos CSKA pirmavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiajame prarado iniciatyvą. Eurolygos „Top 16“ etapo tryliktojo turo rungtynėse žalgiriečiai pralaimėjo F grupės lyderiams 86:100 (23:21, 25:26, 13:27, 25:26). Kitą savaitę kauniečiai užbaigs Eurolygos sezoną rungtynėmis „Žalgirio“ arenoje su „FC Barcelona“ komanda.

Į keturis CSKA taškus žalgiriečiai staigiai atsakė „2+1“ išpuoliais: visų pirma, po krepšiu šeimininkai nesustabdė gražią verpstę atlikusio Iano Vougiouko, o netrukus kontrataką sudėtingu dvitaškiu su pražanga užbaigė Jerome‘as Randle‘as – 6:4. Kauniečių spurtą iki 8:0 tęsė kamuolį puolime ėmęs I.Vougioukas (8:4), tačiau čia pat savo atsaką sudavė rezultatą persvėrę maskviečiai 8:10. Solidų žaidimą toliau demonstravo baudų mesti stojęs I.Vougioukas, gražiai tarpusavyje sužaidė perdavimą atlikęs Paulius Jankūnas ir lengvus taškus įsirašęs Siimas-Sanderis Vene, tritaškiais svečius į priekį išvedė J.Randle‘as bei Olivier Hanlanas – 18:17. Kėlinio pabaigoje taikliai iš vidutinio nuotolio metė komandos kapitonas P.Jankūnas, dar vieną tolimą šūvį smeigė O.Hanlanas – 23:21.

Antro ketvirčio pradžioje devintąjį tašką rinko I.Vougioukas, bet priekyje jau buvo varžovai – 25:28. Tiesa, žalgiriečiai nesutriko ir privertė minutės pertraukėlės prašyti CSKA trenerių štabą, kuomet apvogęs Milošą Teodosičių pasižymėjo O.Hanlanas, tritaškį įskraidino Brockas Motumas, o du taškus pridėjo Kasparas Vecvagaras – 32:28. Užtikrintai rungtyniavę Lietuvos čempionai toliau lengvai pildėsi taškų kraitį ir susikūrė dviženklį pranašumą: tinklelį skrodė išdirbti P.Jankūno ir Luko Lekavičiaus metimai, tolimą bombą greitoje atakoje įsūdė K.Vecvagaras – 43:33. Gražiai suvaikščiojus kamuoliui Lukas smeigė jau šeštą komandos tritaškį, tačiau tolimi šūviai pasipylė ir kitoje aikštės pusėje, tad pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius (46:39). Šeimininkai gynyboje žaidė vis aktyviau, naudojo agresyvų spaudimą ir prieš didžiąją pertrauką visiškai panaikino „Žalgirio“ persvarą, kurią išsaugojo paskutinę sekundę kamuolį perėmęs bei su sirena taškus pelnęs J.Randle‘as – 48:47.

Po didžiosios pertraukos kauniečiai pasižymėjo tik apmaudžiomis pražangomis puolime, o zoninė gynyba jau nebebuvo tokia veiksminga – 48:55. Tylą svečių ir savo žaidime nutraukė tritaškį įskraidinęs Edgaras Ulanovas, tačiau CSKA pavojingai tolo (51:61). Kėliniui įpusėjus apie save priminė baudas realizavęs I.Vougioukas, greitajame puolime sudėtingus taškus įsipaišė J.Randle‘as – 55:64. Itin gražiai I.Vougioukas pastebėjo po krepšiu įkirtusį E.Ulanovą, keturis taškus surinko B.Motumas, bet maskviečius ketvirčio pabaigoje į priekį truktelėjo dvi tolimas bombas tiksliai paleidęs Vitalijus Fridzonas – 61:74.

Ketvirtajame kėlinyje šeimininkams ramiai jaustis neleido šešis taškus rinkęs B.Motumas bei ledus puolime pralaužęs Renaldas Seibutis – 71:79. CSKA krepšininkai vėl pabandė atitrūkti (71:84), tačiau kitoje aikštės pusėje vienženklį skrirtumą atstatė iš vidutinio nuotolio taikliai atakavęs I.Vougioukas, baudas šaltakraujiškai sumetęs R.Seibutis ir dvyliktąjį tašką pelnęs O.Hanlanas – 77:86. Žalgiriečių ambicijas dar labiau pakovoti malšino įspūdingai žaidęs prancūzas Nando De Colo (77:92), bet žaliai-balti nebuvo linkę atiduoti pergalės be kovos: tolimą bombą įsūdė O.Hanlanas, pirmuosius taškus šį sezoną Eurolygoje pelnė po traumos į aikštelę grįžęs Vytenis Lipkevičius – 82:94.Visgi, pabaigoje pavojingiau priartėti prie varžovų nepavyko ir rezultatyvus mačas Maskvoje buvo pralaimėtas rezultatu 86:100.

„Žalgiris“: O.Hanlanas 15 (3/6 trit., 6 rez. perd.), I.Vougioukas 13 (7 atk. kam., 2 blk.), B.Motumas 13, J.Randle‘as 10 (2 per. kam.), P.Jankūnas 8 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), L.Lekavičius 7, K.Vecvagaras 7, E.Ulanovas 5 (5 atk. kam.), R.Seibutis 4, S.Vene 2, V.Lipkevičius 2, M.Sajus 0.

CSKA: N.De Colo 26 (5/7 dvit., 3/4 trit., 7 atk. kam.), M.Teodosičius 15 (4 rez. perd.), K.Hinesas 12 (6/7 dvit.. 5 atk. kam.), V.Fridzonas 12, N.Kurbanovas 11 (5/6 dvit., 5 atk. kam., 2 per. kam.).

Komentarai

  1. G

    Per kur rodys?

  2. For g

    Per viasat sport baltic

  3. abuot

    kam ziuret i ta nuobodybe

  4. fanas

    kam zet i ta nuobodybe

  5. Tadas

    Du keliniai super,o toliau kaip visada,pabaiga -30

  6. zalias

    aciu uz pirmus du kelinius

  7. ,,,,,,

    Varžovams užtenka vieną kėlinį bent jau vidutiniškai sužaisti ir iš šitų tik balutės lieka. Apgailėtinas ale profesionalų kratinys, o ne komanda. Treneriukas irgi ne ką atsilieka nuo Krapiko. Vienu žodžiu palaidotas sezonas jau net prieš naujus metus buvo.

  8. žaliass

    Jaska su Jankiu patenkinti šypsosi – mes nesutriuškinti , pirmi du kėliniai laimėti , praleista tik 100 taškų … Kas ten fiziniu parengimu , kad užtenka bet kuriam varžovui po pertraukos spustelėti , ir komanda ištyžta ?

  9. aha

    Nu bet tikrai. Čia žmonės turi žiūrėti į jų tą antikrepšinį ir dar už bilietus mokėti, o jie sau stovi išsišiepę tipo tik ant 18 gavom. Man tai išvis gėda būtų arenoj per pristatymą akis pakelti. Bent kažkiek pagarbos turėtų savo fanams, kurie palaiko, kad ir kaip bežaistų.

  10. stepas

    Jo,su mentalitetu komandos tai prastai- praleista 100 tasku,skirtumas balansuoja ties – 20 tsk.,o parodo suoliuka,sventines nuotaikos.Jus paziurekit i tarpusavio rungtyniu balansa su visomis rimtomis komandomis,rasyt net nesinori – jis tiesiog tragiskas,o tos visos komandos ir bus kito sezono priesininkai.Tai ko mums laukt,vel pasakojimu apie biudzeta? O gal jau gana? Per 16 metu,komandos su panasiais biudzetas karta kita visgi „issauna“,nesikartosiu ir neminesiu pavyzdziu,o mums ir taip gerai TOP-16, o toliau sypseneles.Atlyginimai neblogi,uzsienyje jei ir moketu truputi daugiau,bet reikalautu,o cia ramu,namai,zmonos patenkintos nereikia trankytis po Pasauli,vaikus lengviau augint,o tam TOP-16 koks skirtumas 2,3 ar 4 pergales,tuo labiau nuo kito sezono tam sesioliktuke automatiskai ir gali sakyt – ka mes galim,koks musu biudzetas ir panasiai.Ten sulosei prasciau sezona ir kaip Seibucio atveju,gruda lauk dar ir primoka dali atlyginimo.Pas mus tas pasakymas,jog „reikia moket saviems“,kai taip klojasi sezonas,pagimdo negeru itarimu.Tai yra ar su seno „architekto“ sugrizimu,negrizo senos tradicijos,apie kurias puse lupu snekejo Sporto hale,tuomet tai budavo „skalbimo masina“ E.Zukauskas? Kas gali paneigt,kad kazkas panasaus yra ir dabar?

  11. Vel

    pamirso durnyne kompiuteriu kambari uzrakint, ir uzejo ekszpertai

  12. Darius

    Buvo 43:33 ir nuo to momento Zalgiris dar pelne 43 taskus, bet maskoliai jau 67. Zaidime atsirado pragiedruliu, bet po pertraukos vel stipriai gaunam 3 kelini ir 4- tame einam tik formalumu atlikti. Keista buvo ziureti i Saju – zmogus mete i krepsi, bet pataike i lentos krasta 1m nuo lanko. Randlas neatliko nei 1 asisto. O kiti pagal savo lygi, esam tiesiog zymiai silpnesne komanda is zemesnes lygos. Uztikrintai gaunam ir dziaugiames, kad pasitampem 2 kelinius ir nebuvom triuskinami nuo pradziu. Liudna.

  13. Issprudo

    Sajui kamuolys, bet rungtynes buvo geresnes negu Kaune

  14. stepas

    Zalgirio vadai! Esu labai senas komandos gerbejas ir dar uzgriebiau tuos laikus kuomet stebejau vaiko akimis kai karjiera baiginejo M.Paulauskas.Aisku tuomet irgi sunku buvo ir Eurolyga mums atstojo SSRS cempionatas su sovietu rinktine CSKA priesakyje,o kur dar superaukstos ukrainieciu komandos,tuomet galingI Tbilisio ir Maskvos Dinamo,Leningrado Spartakas,o ir Tartu (po to Talino) Kalevas.Tuomet bronza buvo didelis pasiekimas ir suteikdavo daug dziaugsmo,bet daugiausia zavedovo kova ir nebudavo pasitenkinimo kaip dabar,jog pralaimim „tik“ 14 tasku ir nebuvo po pralaimejimu sventiniu veidu.Buvo ir duobiu,kaip 1979 m po pries metus iskovotos bronzos teko kovoti del islikimo auksciausioje lygoje,bet tai trukdavo sezona ne daugiau.Juk kaip dabar mes negalime su daugeliu susilyginti finansiskai,tai tada nusileisdavom pagal kitus kriterijus (CSKA viska ka norejo pasiimdavo i armija,Dinamo irgi,kitos komandos kas likdavo susirinkdavo is daugiamilijonines SSRS,netgi gruzinai ir estai),bet visada kovojom ir tikslas budavo pergale ir medaliai,o ne desimtukai ar sesioliktukai.Po to sekmingo issigelbejimo atejo V.Garastas ir su jauna komanda sensacingai laimejo sidabra,o dar po metu prasidejo A.Sabonio era,kuris su grupe talentingu zaideju iskele Zalgiri i tokias aukstumas,apie kurias nieks net nesapnavo.Smagiausia,kad ir issivazinejus tai kartai ir iskovojus nepriklausomybe (tada irgi labai stigo finansu) neprireike daug metu,kad grazinti komanda i buvusias aukstumas ir dar daug metu,nors rezultatai po 2 000 m buvo neypatingi (atgaiva buvo A.Sabonio grizimas ir paskutinis Romanovo sezonas,bet zinom kokia kaina tai pasiekta ir kuo baigesi) komanda uzsienio ziniasklaidoje ir uzsienio sirgaliu tarpe turejo varda ir atoriteta.Dabar gi kur be paskaitysi,tai po paskaitymo nuotaika buna nekokia.Jau nekalbu apie rusu visokius gomelskius ir kitus ekspertus ar paprastus komentatorius,kurie vakarykscius +14 vos kaip uz nesekme nelaiko.Taigi,ko mes galime laukti kita sezona,kuomet zinom beveik visus priesininkus,su kuriu dauguma tarpusavio balansas tragiskas? Vel kalbas apie pinigu stygiu,o tuo paciu neracionaliai metant tuos pacius pinigelius? Vel klausyt vasaros gale,kad esame pasistiprine (nors dar nebuvo nei Vougiuko,nei Seibucio)? Jei jau apsiimet tokius darbus,tai reikia daryti isvadas ir isivertinti atliktaus veiksmus,o ne metyti trenerius ar klausyti ramiai kaip Jasikevicius prisiima atsakomybe.O cia dar prasides uzburtas ratas – nebus rezultatu tribunos tikrai tustes (nors to nelinkiu ir nebusiu tas,kuris nusisuka),tuo labiau naujos arenos efektas vis mazes,buvo gi momentai kai ir sporto hale toli grazu nepilna buvo,tada pinigu dar maziau bus.Tad atejo kazkoks kritinis momentas ir reikalingi vasara kazkokie ypatingi sprendimai,bet ju reikia,vardan ateities,kuri mes visi tikimes bus sviesi,bet cia jau nebeisgelbes,kad ir pergale pries L.ryta ir pasventimai ant Rotuses balkono.Jei jau ilindom i ta auksciausia lyga,tai bus labai negrazu tureti serijas po – 20,- 30 tsk. ir but patenkintiems su -14 tsk. Sekmes darbuose!

  15. Latasha

    "COMMENT ON DIT BRANLÉE EN ESPAGNOL ?"Gênant et agaçant ce genre de billet du " vrai TDC.. faux blog de Marc Rosset " ! Ça PUE le nationalisme revanchard primaire et vuugkire,belra!HONTE au Cartonrouge.ch d'accorder un blog à ce triste individu ! Tout le contraire de l'esprit du site…