Eurolyga: „FC Barcelona“ – „Žalgiris“ 92:86 14

Eurolygos šeštojo turo dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ ir Barselonos „FC Barcelona“ komandų buvo atkakli ir kupina intrigos. Galiausiai rungtynių pabaigoje išvykoje žaidę žalgiriečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 86:92 (12:16, 23:20, 24:29, 27:27).

Kol „Žalgiris“ pirmas tris minutes šaudė tuščiais šoviniais, šeimininkai krovėsi persvarą – 0:6. Atsilikimą švelninti ir pralaužti ledus puolime pavyko Antanui Kavaliauskui, kuris po krepšiu sulaukė savalaikių Renaldo Seibučio perdavimų – 4:6. Iki tol sėkmingai perdavimus dalinęs R.Seibutis taikliai metė iš vidutinio nuotolio, ėmė kamuolį puolime, o varžovams stringant, Pauliaus Jankūno dvitaškis rėžė deficitą iki 8:9. Kėlinuko pabaigoje katalonai pabandė atitolti (8:14), bet pastarųjų bandymą pristabdė iš tolėliau pataikęs Lukas Lekavičius bei pirmuosius taškus rinkęs Brockas Motumas – 12:16.

Jei pirmajame kėlinyje žalgiriečiai daugiau žvalgėsi nei skynė saldžius vaisius puolime, tai antrojo pradžioje Lietuvos čempionai atrodė kur kas aktyviau: baudos aikštelėje savo privalumus puikiai išnaudojo Augusto Lima, drąsiai rungtyniavo L.Lekavičius ir Artūras Milaknis – 19:23. Kauniečiai toliau kvėpavo šeimininkams į nugarą, kuomet laiku ir vietoje atsirado B.Motumas, o vis daugiau iniciatyvos ėmėsi komandos kapitonas P.Jankūnas – 26:28. Į „FC Barcelona“ tolimą šūvį lygiai tuo pačiu kitoje aikštės pusėje atsakė B.Motumas, čia pat žalgirietis dukart pasižymėjo iš po krepšio, ir švieslentėje jau degė lygus rezultatas – 33:33. Prieš pat didžiąją pertrauką svečius pirmą kartą rungtynėse į priekį buvo išvedęs Leo Westermannas, tačiau paskutinis žodis priklausė tritaškį smeigusiam Bradui Olesonui – 35:36.

Trečiajame kėlinyje tolimais šūviais apsikeitė B.Motumas ir Aleksandras Vezenkovas, netrukus kauniečiams pranašumą grąžino rezultatyviai su A.Lima sužaidęs bei ketvirtą rezultatyvų perdavimą įsipaišęs L.Westermannas – 40:39. Netrukus L.Westermannas asistavo prie tritaškio buvusiam Kevinui Pangosui, baudų mesti stojo R.Seibutis – 45:45. Barselonoje įsidrąsinę žalgiriečiai sustoti neketino: neeilinį aikštės matymą demonstravo L.Westermannas, puolime ir gynyboje už du arė A.Lima, o tritaškį įsūdė K.Pangosas – 52:48. Po katalonų minutės pertraukėlės viskas staigiai pakrypo kita linkme. Suaktyvintą šeimininkų gynybą pralaužti pavyko tik klaidinamų judesių arsenalą pademonstravus A.Kavaliauskui, tačiau spurtą surengę varžovai jau pavojingai tolo (54:61). Itin sunkų ir svarbų metimą paskutinėmis atakos sekundėmis realizavo aikštelėn žengęs P.Jankūnas, o nuotaikas pataisė įspūdingą tolimą bombą nuo kitos aikštės pusės su kėlinio sirena smeigęs L.Lekavičius – 59:65.

Ketvirto kėlinio pradžioje kovinę distanciją išlaikyti pavyko tritaškį iš krašto įskraidinus P.Jankūnui, žaidimo skonį pajutus L.Lekavičiui ir baudų metimais taškų sąskaitą atsidarius Edgarui Ulanovui – 66:71. Galinga A.Kavaliausko užtvara pasinaudojo krepšio link prasiveržęs B.Motumas (68:73), bet netrukus komandas jau skyrė rekordinis atstumas – 68:78. Tiesa, tai nė motais buvo rezultatyviausią karjeros mačą Eurolygoje žaidusiam B.Motumui: australas ne tik smeigė du tritaškius paeiliui, bet ir sulaukęs nuostabaus A.Limos perdavimo, dvitaškiu iš po krepšio dar labiau kėlė karštį Barselonoje – 77:80. Likus porai minučių šaltus nervus demonstravo prie baudų metimo linijos stojęs A.Kavaliauskas (79:82), tačiau čia pat skaudų dūrį smeigė iš toli pataikęs Tyrese‘as Rice‘as – 79:85. Sparčiai tiksint laikui greitą išpuolį rezultatyviai užbaigė K.Pangosas, o prasidėjus paskutinei minutei intrigai niekur dingti neleido A.Kavaliausko baudų metimai – 83:86. Šeimininkus pergalės link artino T.Rice‘as (83:88), bet baltos vėliavos nekėlė tritaškį įsūdęs E.Ulanovas – 86:88. Visgi, katalonai mesdami baudas dovanų nebuvo nusiteikę dalinti ir, atlaikę Lietuvos čempionų išbandymą, triumfavo rezultatu 86:92.

„Žalgiris“: B.Motumas 26 (7/7 dvit., 4/5 trit.), P.Jankūnas 12, A.Kavaliauskas 10, K.Pangosas 9, L.Lekavičius 9, A.Lima 7 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), E.Ulanovas 5, R.Seibutis 4 (4 rez. perd.), L.Westermannas 2 (6 rez. perd.), A.Milaknis 2.

„FC Barcelona“: T.Rice‘as 20, P.Koponenas 16 (5/8 dvit.), A.Vezenkovas 12 (5 atk. kam.), M.Erikssonas 11 (3/5 trit.), A.Tomičius 10 (6 atk. kam.).

Komentarai

  1. Ro

    Runktynės buvo geros, tačiau nepasisekė. O dėl nesekmės galima kaltinti tik trenerį. Visai nesuprantamas jo sprendimas vietoj Luko laikyti Pangosą kuriam ketvirtam kėliny visiškai nesisekė.

  2. Ro

    Ir vėl pradėjo lysti visokie ryto nevispročiai.

  3. nesamonė

    Kam tas Pangosas antroj rungtyniu pusėj? Tiktai bėdų pridarė.

  4. Darius

    Ir mes iseidami is baro keikem Jaska uz tai, kad vietoke Luko 4 keliny laike Pangosa. Beje, o Molakni dar kas nors vadina snaiperiu ?

  5. Vava

    Žalgirio fanai turi organizuotis ir kažką daryti su VSB komentatoriais. Rungtynes komentuoja du ryškūs Ryto fanai, bandantys apsimesti, jog palaiko Žalgirį, tačiau niekada nematantys tendencingo teisėjavimo, apie kurį jau prabilo ir Jasikevičius. Atvirkščiai, jie nuolat „analizuoja“, kad teisėjai galėtų ir dar blogiau teisėjauti Žalgiriui, jie dar per geri Žalgiriui. Negi Lietuvoje nebus galima pažiūrėti rungtynių, kurias komentuos tikrai Žalgirį ir širdimi palaikantis komentatorius(iai)? Aš jau rašiau apie tai į VSB, bet gal gali prisidėt ir kiti labiau organizuotai.

  6. Darius

    Rungtynes komentuoja Vaidas Čeponis, komentatorius, kuris nebijo kritikuoti ir supranta bei mato žaidimą, o ne vien turnyrinę lentelę kaip kad vienas istorikas. Be to, komentuoti rungtynes ir pastebėti gynybos sistemas, taktikos variantus yra sunku. Kur kas sužingsniavo, prasižengė ar neprasižengė mato visi. Čeponis mato daugiau, nes pats yra žaidęs ir ne tik mokyklos fizinio salėje kaip kai kurie kiti komentatoriai. Dėl manęs, tai tegu Čeponis ir toliau komentuoja. Tegu rėžia, kad Seibutis atakose akių į krepšį nepakelia, o jei meta, pataiko 1 iš 5, Milo taikiklis nusimušęs jau prieš 2 metus, o Pangos yra išsigandęs. Jei kam nepatinka tiesa, išsijunkite garsą.

  7. del

    komentatoriu tai nepastebejau vakar kad kazkaip neigiamai butu kalbama apie zalgiri, del seibucio manau kad zaide naudingai tik kad puolime zmogus prarades visus savo igudzius, gaila, mano nuomone jei taip butu zaide namuose butume tureje jau tris pergales, bet kazkodel namuose zaide blankiai

  8. Hyper

    Žymiai geriau komentuoja angliškai Euroleague TV. Ir profesionaliau ir bešališkiau. O Viasat Baltic nežinau, reikėtų keisti, anksčiau Čeponis ir Pačėsą buvo atsivedęs komentuoti Žalgirio.

  9. Vava

    Gerai, pavyzdžiai. Du kartus teisėjai įskaitė Žalgirio metimus, kai Barsos žaidėjai numušė kamuolius besileidžiančius į krepšį. Abiem atvejais jie abu svarstė, kad teisėjai galėjo ir neįskaityti metimų, o antrą kartą tvirtino, kad tiesiog privalėjo neįskaityti, nors kamuolys buvo numuštas jau nuskrieję nemažą dalį prie pat krepšio ir pagal teisėjavimo logiką toks kamuolys jau tikrai yra pasiekęs aukščiausią tašką. Po to buvo epizodas, kuomet buvo „blokuotas“ Kavaliausko metimas. Abu „pasidžiaugė“ bloku, tačiau rodant pakartojimą akivaizdžiai matėsi, kad Kavaliauskas gavo per ranką. Abu šiek tiek patylėjo ir toliau tęsė savo „komentavimą lyg niekur nieko. Aišku jie nepastebi, kad svarbiais momentais teisėjai kažkaip labiau palaiko priešininkų komandą ir bet kokias abejotinas situacijas traktuoja dažniausiai tik jų naudai. Bet reikia pripažinti, kad jie tikri profesionalai-apsimetinėtojai, kartais net sugeba ir pasidžiaugti, kai prisimena, jog vis dėlto yra lietuviai, o rungtynes stebi ir Žalgirio fanai…

  10. sas

    su pralaimejimu zalia kurva saunolai taip toliau

  11. to vava

    jie skirtingai nuo taves realiai ivertina situacija.. ir tikrai pastebejimai del teiseju pas juos yra teisingi.. nusimk rozinius akinius kad tik ant Zalgirio stumia

  12. Vidmantas

    Yra tokia statistika:
    2014-15 sezone Žalgiris Eurolygoje laimėjo 10 rungtynių.
    2015-16 sezone Žalgiris Eurolygoje laimėjo 7 rungtynes.
    2016-17 sezonas. Pagal turnyro eigą, galbūt, laimės 4-5 rungtynes. Galbūt…
    Taigi, „progresas“ akivaizdus. Skolos mažėja, biudžetas didėjas, o rezultatai – prastėja.
    Kažkas nesuprantamo. Mistika.
    Galvočiau, kad tai vyr. trenerio ir komandos komplektavimo problemos.

  13. Vidmantai

    Tu asilas ir tiek.

  14. Darius

    Kodėl Vidmantas asilas ? Kaip buvo sukomplektuota komanda pernai metų sezonui ? Tragedija. Kaip šiemet ? Pusė žaidėjų – balastas aikštelėje, o algos kosminės.