Eurolyga: Madrido „Real“ – Kauno „Žalgiris“ 96:91 14

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ laukė išbandymas Ispanijos čempionų aikštėje. Eurolygos vienuoliktajame ture žalgiriečiai sužaidė puikias rungtynes, tačiau dvi varžovų atakos ketvirtojo kėlinio pabaigoje apkartino kauniečių nuveiktą darbą – Madrido „Real“ ekipai pralaimėta 91:96 (22:25, 27:24, 20:25, 22:22).

Pirmosios rungtynių minutės klostėsi taškas į tašką. Į Jaycee Carrollo tritaškį iš krašto 5 taškais atsakė Kevinas Pangosas, puikiai naudojęsis komandos draugų užtvaromis (5:5). Augusto Lima taisė netaiklų metimą, o dvi greitas pražangas surinkusį Paulių Jankūną keitė ir tritaškį smeigė Brockas Motumas (10:7). Varžovams persvėrus rezultatą, K.Pangosas pataikė savo antrąjį tritaškį (13:11). Po minutės pertraukėlės baudas sumetė Renaldas Seibutis, „du prieš du“ idealiai sužaidė K.Pangosas ir A.Lima, prasiveržimą pridėjo B.Motumas – 19:15. Deja, tada „Žalgirio“ gynyba pradėjo trūkinėti ir šeimininkai lengvai rinko taškus, tarp kurių įsiterpė tik Artūro Milaknio tritaškis po idealiai išpildyto derinio – 22:25.

Antrojo kėlinio pradžioje „Real“ jau pirmavo 22:28, tačiau A.Milaknis vieną po kito paleido du tritaškius, Edgaras Ulanovas po krepšiu surado Robertą Javtoką, o Lukas Lekavičius pratęsė „Žalgirio“ spurtą (10:0) – 32:28. Netrukus E.Ulanovas sužaidė po krepšiu, K.Pangosas smeigė savo trečiąjį tritaškį ir pridėjo dvitaškį su pražanga – 40:33. Rekordinę kauniečių persvarą du „Real“ tritaškiai ištirpdė vos per 20 sekundžių, bet B.Motumo dvitaškis ir E.Ulanovo tolimas metimas vėl grąžino didesnę persvarą – 45:39. Rezultatyviausių žalgiriečių A.Milaknio (11 tšk.) ir K.Pangoso (16 tšk.) baudų metimai buvo vieninteliai „Žalgirio“ taškai per paskutiniąsias 3 antrojo kėlinio minutes – 49:49.

Greitai surinktos keturios komandinės pražangos apribojo žalgiriečių veiksmus gynyboje jau trečiojo kėlinio pradžioje. Tuo naudojuosi ispanai, atitrūkę 51:59. E.Ulanovo dvitaškis su pražanga, B.Motumo metimas ir K.Pangoso tritaškis mažino skirtumą (59:64), tačiau savo trečiąjį tritaškį smeigė „Real“ lietuvis Jonas Mačiulis – 59:67. E.Ulanovas vėl buvo taiklus nuo baudų metimo linijos, o kėlinio pabaigoje Leo Westermannas vis surasdavo P.Jankūną, kurio 9-asis taškas per kėlinį švelnino rezultatą – 69:74.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui „Real“ persvara pasiekė 10 taškų (69:79). Kauniečiai nepasidavė: B.Motumas sumetė baudas, E.Ulanovas galingu dėjimu baudė varžovus, P.Jankūnas rinko 4 taškus, o L.Westermannas ir L.Lekavičius tritaškiais vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį – 83:81. Varžovai atsakė 5 taškais, tačiau B.Motumas, likus žaisti 2 minutes, tritaškiu lygino rezultatą (86:86). Deja, po to „Real“ talentas Luka Dončičius pataikė du neįtikėtinus tolimus tritaškius ir šeimininkai įgijo lemiamą pranašumą – 86:92. B.Motumo prasiveržimas ir L.Westermanno tritaškis grąžino intrigą, tačiau laiko „Žalgiriui“ nebeužteko – 91:96.

„Žalgiris“: K.Pangosas 19 (4/10 trit., 4 rez. perd., 2 per. kam.), B.Motumas 17, P.Jankūnas 13 (2 per. kam.), E.Ulanovas 12 (6 atk. kam.), A.Milaknis 11, L.Westermannas 6 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), L.Lekavičius 5, A.Lima 4, R.Seibutis 2, R.Javtokas 2, A.Kavaliauskas 0.

„Real“: L.Dončičius 17 (4 rez. perd.), G.Ayonas 14 (7 atk. kam.), F.Reyesas 12 (6 atk. kam.), J.Mačiulis 10, O.Hunteris 10.

Komentarai

  1. Darius

    Puikios rungtynės, kad ir pralaimėtos, tačiau paskutinėmis sekundėmis. Šiemet visos tokios, Žalgiris niekad nepasiduoda ir visiems yra kietas riešutas. Jau man atsibodo kaip užsikirtusiai plokštelei, bet ką veikia Žalgiryje Seibutis ? Vėl pamatėme jį starto penkete, bet jau pirmą varžovų ataką Seibutis net nepriėjo prie savo ginamo krepšininko ir tas lengva ranka laisvas įmetė tritaškį. Atakose Seibutis pasižymėjo idiotiškais perdavimais, po kurių gaudavom greitas atakas ir išsimušdavom iš žaidimo ritmo. Tačiau jis vakar jau surinko 1 (VIENĄ) naudingumo balą. Tiesa su teisėjo pagalba, kai įsiveržęs po krepšiu gavo užtikrintą stogą, tik teisėjas kažkodėl sušvilpė baudą Seibutį nustogavusiam Reyesui, ko pasekoje netikėlis stojo mesti baudų taip pelnydamas 2 taškučius.

  2. taip

    as irgi patenkintas zaidimu , butu dar labiau tikeje butu ir laimeje, o del seibucio tik stebetis galima, pasieke lipkeviciaus lygi, bet kristi dar yra kur , taigi paziuresim, labai keista bet uz rinktine visai gerai zaide vasara, o dabar?

  3. saro pazanga

    Tikrai kovojam iki galo su grandais saras isreikalauja daug atiduot visa save 100proc bet pabaigos apmaudziai pralaimim

  4. zalgiris

    Na pabaigoi tiesiog pritruko salto proto kamuolio atkovoto klaidos prarandant kamuoli ir luka doncicius prazude tritaskiais o viskas galejo but kitaip bet kaip sarui pritruko gynybos ir reikia luptis atvaziavus su grandais

  5. Darius

    Nemanau, kad kristi žemiau yra įmanoma. Seibutis iš pradžių nustojo pulti, o dabar jau ir nebesigina arba nebepasigina. Na, bet aikštelėje galima ir kitokius naudingus dalykus daryti, pvz susiimti už kiaušų kaip daro vienas su tatuiruotėmis, irgi nustojęs pulti ir gintis, tai yra statyti užtvaras. Aš nejuokauju, Javtoko užtvaros tikrai geros. Kaip pastato, kitą sykį atidaro autostradą link krepšio arba poziciją tritaškiui mesti. Seibutis gi jokios naudos neduoda. Absoliutus nulis.

  6. zalgiris

    Nieko dabar manau su geru zaidimu situacija galima bus taisyt trys iveikiami varzovai olympiakos efes unics

  7. visuose

    tinklapiuose analizese raso kad seibutis isjunge carola, gal but didele dalis tiesos, bet labai keista kad jis net neziuri i krepsio puse atakuojant, gal tokias uzduotis gauna is trenerio?

  8. ???

    geros rungtynes,Saras malacius,tik reikejo pries Donticiu aukstesni zaideja reikejo statyti,gynyba slubavo,bet su tokia sudetimi fantastiskai sulose,vel inkarais buvo Lekavicus,o apie Seibuti isviso nera ka sakyti,taip cherovai losti,gal jam su,, psicholgoja,, negerai.duomenis turi gerus,gal Saras neranda ,,kelio,, pas ji…..

  9. zalgirio planas pries carrolla

    Carrollo tritaskis atidare real tasku saskaita ir tai buvo jo paskutiniai taskai tam kad pasiektu toki rezultata zalgiris emesi dvieju dalyku pirmiausia seibuciui buvo skirta vienintele uzduotis siose runktynese stabdyti carrola lietuvos rinktynes gynejas prie amerikiecio prisiklijaves buvo visas tas kiek daugiau nei 14 minuciu ir jam puikiai pavyko susitvarkyti vos tik carrolas sedo ant suolo saras sodino ir seibuti

  10. Darius

    Ane ? O kaip paaiskinsi idiotiskus to nuopisos perdavimus tiesiai varzovams i rankas ? Cia irgi pagal plana ? Ideja ! gal Seibuti atleiskime nuo prievoles begti i ataka ir palikime savo aiksteles puseje ? Juk jei zmogui liepta tik gintis, ko jis ten puolime pasus varzovams meto ?

  11. dariau cia buvo straipsnyje

    Krepsinis.net tai matai saras jam duoda uzduoti gyntis pries ta arta kad ir nepelnydamas tasku svarbiausia buna prilipes prie zaidejo

  12. Darius

    Gerai, zali broliai. Gal tada atsiras protingesnis, kuris man paaiskins, kaip 4 zalgirieciai gali uzpulti pries 5 varzovus, jei 1 atlepausiui uzduotys duotos tik gintis pries Carola ? Tai kodel tas atlepausis prie kamuolio atakoje lenda, kodel varzovams musu kamuoli i rankas atiduoda, kodel dievui i langus visa sezona meto ? Be to, jis net ir apsiginti tai juk nesugeba. Gynesi, kiek mums Rice primete ? Kiek Stirielnieks ?

  13. Na

    Kasej jei esi aikstej negali nedalyvaut atakoj, bet akivaizdu kad reno turi problemu arba su nugara arba su keliais, nes labai sunkiai kyla nuo zemes, jei dar nuvažiuos i rinktine vasara gales eiti zaisti uz palanga, pernai panasiai atrode pocius, visiskai isiderines ir su didele skyle galvoj

  14. Darius

    Jei skaitei Butauto knygas apie krepsinio vystymasi, anksciau buvo taip, kad 2 gynejai neidavo i puolima, o 3 puolejai i gynyba. Is cia ir kilo pavadinimas gynejai ir puolejai. Dabar gynejai labiau puola, negu puolejai. Tik Seibutis yra tikras gynejas. Jis net puldamas nepuola