Žalgiriečiai trečią kartą sezone nugalėjo „Lietuvos rytą“ (VIDEO) 21

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžo į pergalių kelią „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate. Sekmadienį išvykoje žalgiriečiai susitvarkė su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda 79:72 (17:12, 19:23, 20:19, 23:18). Tai buvo dvidešimtoji žalgiriečių pergalė per 22 LKL rugntynes.

Rungtynių pradžioje dominavo intensyvi gynyba, kurią prie vilniečių krepšio pralaužė pusiausvyrą atstatę Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas – 4:4. Išlygintu rezultatu žalgiriečiai neapsiribojo: toliau demonstravo nepralaužiamą gynybą, kūrėsi vieną progą po kitos puolime ir tolimus dūrius smeigus E.Ulanovui ir Kevinui Pangosui rimtai atsiplėšė – 12:4. Spurtą iki 17:1 tęsė pranašumą baudos aikštelėje susikūręs ir neleistinai sustabdytas komandos kapitonas P.Jankūnas bei dar vienu tritaškiu pranašumą didinęs E.Ulanovas – 17:5. Tiesa, kėlinuko pabaigoje sujudo ir varžovai, kurie per likusį laiką ženkliai apkandžiojo deficitą – 17:12.

Nemaloni tyla iš „Žalgirio“ pusės tęsėsi ir antrajame kėlinyje, tad nieko nelaukus minutės pertraukėlės teko prašyti Šarūnui Jasikevičiui – 17:15. Po jos komandinio kovingumo vaisius ragavo iš toli pataikęs Lukas Lekavičius ir itin gražaus Roberto Javtoko perdavimo krašte sulaukęs Artūras Milaknis – 23:15. Netrukus gynyboje Robertas išrašė nemokamų pamokų Artūrui Gudaičiui, o dviženklį pranašumą svečiams grąžino įsimėtęs A.Milaknis – 26:15. Iš vidutinio nuotolio mesdamas neklydo P.Jankūnas, tačiau vis laisviau jautėsi ir atsilikimą iki 28:24 nurėžę sostinės krepšininkai. Tuomet fantastišką susižaidimą pademonstravo Leo Westermannas ir krepšį galingu dėjimu sudrebinęs R.Javtokas, sudėtingais prasiveržimais vilniečių gynybą sudraskė K.Pangosas ir Renaldas Seibutis – 34:26. Tik Lietuvos čempionams pavojingiau atsiplėšus, savo atsaką vėl sudavė varžovai, kurie po ilgos pertraukos susigrąžino pirmaujančiųjų pozicijas (34:35), bet pirmoje rungtynių dalyje paskutinį žodį tarė tolimu dvitaškiu svarstykles į kitą pusę vėl nusvėręs L.Lekavičius – 36:35.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Žalgirį“ priekyje išlaikė po P.Jankūno perdavimo pasižymėjęs Augusto Lima, tritaškį smeigęs K.Pangosas ir kamuolį puolime nusiėmęs „Žalgirio“ kapitonas – 43:40. Tada varžovai gynyboje ėmė rungtyniauti grubiau ir svečių puolimo mašina pradėjo klimpti. Per 4 minutes tikslą pasiekė tik E.Ulanovo ir Antano Kavaliausko metimai – 47:49. Kėlinio pabaigoje iniciatyvą į savo rankas suėmė R.Seibutis, pelnęs 6 taškus iš eilės, ir tritaškį įšovęs Brockas Motumas – 56:54.

Dar vienu prasiveržimu R.Seibutis pradėjo ketvirtąjį kėlinį. Toks pats karštas išliko ir B.Motumas, po puikių derinių pataikęs dar du tritaškius – 64:58. Prie jo prisidėjo K.Pangosas (67:59), o kėliniui persiritus į antrąją pusę puolime reikalus tvarkė po 4 taškus rinkę B.Motumas ir P.Jankūnas – 75:69. Galiausiai pergalę baudų metimais įtvirtino A.Milaknis ir R.Seibutis – 79:72.

„Žalgiris“: B.Motumas 13, K.Pangosas 13, R.Seibutis 12, P.Jankūnas 12, E.Ulanovas 10, A.Milaknis 8, L.Lekavičius 5, R.Javtokas 2, A.Lima 2 (6 atk. kam.), A.Kavaliauskas 2, L.Westermannas 0 (2 per. kam.).

„Lietuvos rytas“: D.Loganas 18 (5 rez. perd.), A.Jomantas 12 (6 atk. kam.), A.Gudaitis 11 (5 atk. kam.), D.Gordonas 10 (10 atk. kam.).

Komentarai

  1. Seibuti lauk

    Sarui blogai su galva, aiksteleje abu medziai seibutis ir japtokas. Bravo, Jasikeviciau. Dar masazista isleisk

  2. barselonos fanas

    per tv3 play visai nerodo duokit koki saita kur butu normaliai pazet

  3. Seibuti lauk

    Na va, iseme ta klipata seibuti ir iskarto 6:0 musu. Su klipata aikstelej Zalgiris nepelne ne tasko

  4. Seibuti lauk

    Zalgiris zaidzia kokybiskesni zaidima, paremta deriniais. Menstruacija atsako tiesmuku zaidimu, fizine jega, agresija, individualiais veiksmais. Gaila, bet Zalgiris daug kartu prameta savo metimus. Zalgieio zaidimas zymiai protingesnis, tik reikia pataikyt. Raudonskuriai man primena rusa prie Stalingrado, 200 g ant galvos ir ura i ataka, gal pralaus.

  5. Seibuti lauk

    Kosmaras, vel japtokas ir seibutis abu aikstelej. Laukiam ir masazisto

  6. Seibuti lauk

    Seibuti, laimek !

  7. zalgiris

    10 tasku seibutis pries ryta motyvacijos ira

  8. to seibuti lauk

    Ko jus ant to Seibucio varot 12 tasku pelne gerai zaide

  9. seibutis

    Is treneriu lupu pagyrimai motumui ir x faktoriui seibuciui tai nustebino ir pacesa

  10. seibutis

    Na nenuostabu vilniui zaides ryzto tam turejo motyvacijos drasiai zaide

  11. saras seibutis inese didziuli indeli

    Jis tikrai dare nebloga darba gindamasis pries logana nors as nepatenkintas gynyba pries ji jeigu zinome kad zmogus eina i viena puse zymiai geriau nei i kita reikia ten jo nepaleisti

  12. pacesas

    Del renaldo seibucio nustebes tomas pacesas sveikino savo komanda

  13. saulius145

    zalia kurva zalia kurva sarasa duhas antanas asilas plikas isdavikas

  14. saulius145

    Sarui blogai su galva, matosi

  15. saulius145

    Sarunke jasikeviciau zaliosk trenerukas atsirado javtokaitik ismiesk ir antaneli

  16. saulius145

    paziurekit isavo javtokaiti ir seibutka isdavikai

  17. saulius145

    visi zalio boys armijia k dokit viena kart laimiet rytuji smyrdat labai dvokiat

  18. Seibuti lauk

    Pasikeisiu nika i seibuti palikt, jei ir toliau taip zais.

  19. jei

    nori galim doti tau i nosi sauliau , daugiau nieko negalim pasiulyt,deja, parasyk jei noresi
    Susitiko skirtingo lygio komandos, rytas zaide tikrai gerai bet tiesiog gynyba buvo skyleta.

  20. 44jih

    Super. Eilini syki Zalgiris parode vainausku raudonai kurwai kas yra tikroji kurwa lietuvoje.

  21. petras

    Sveiki! Puiki pergale,buvau Siemense.O debilu nepatenkintu buvo ir bus.