„Žalgirio“ atstovai perteikė patirtį VDU ir Eurolygos studijų programos studentams 0

master-lithuania

Praėjusią savaitę Kaune lankėsi dešimtys studentų, besimokančių Eurolygos ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Sporto verslo vadybos studijose. Jiems paskaitas skaitė ir Kauno „Žalgirio“ bei „Žalgirio“ arenos atstovai.

Daugiausiai nuotoliniu būdu vykstančiose studijose tai buvo antras gyvas magistro diplomo siekiančių studentų susitikimas. Per 5 dienas jie klausėsi paskaitų tiek VDU auditorijose, tiek „Žalgirio“ arenoje bei apsilankė čia vykusiose pergalingose žalgiriečių rungtynėse su Valensijos „Basket“ komanda.

Savo patirtimi su studentais iš viso pasaulio paskaitose dalijosi tarptautinės audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovės KPMG atstovas Edvinas Žukauskas, „Švyturio“ prekės ženklo vadovė Ieva Račienė, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, sporto direktorius Robertas Javtokas ir „Žalgiryje“ bei „Žalgirio“ arenoje besidarbuojantys komunikacijos, pardavimų, renginių organizavimo, apsaugos ir finansų specialistai.

„Lankytis Lietuvoje, krepšinio šalyje, buvo puiki patirtis“, – sakė šiuo metu Kanadoje gyvenantis turkas Omeras Seymenas. – Buvo labai įdomu susitikti su Kauno „Žalgirio“ atstovais, pasimokyti iš jų ir aplankyti vieną geriausių Eurolygos arenų tiek per rungtynes, tiek analizuojant jos veiklą per paskaitas.“

Švedijoje gyvenantis ispanas Javieras Pesquera taip pat puikiai vertino Kaune įgytas žinias.

„Vizitui į Kauną kėliau tikrai didelius lūkesčius, bet ir jie buvo viršyti. Turėti galimybę betarpiškai bendrauti su tokio elitinio klubo kaip „Žalgiris“ atstovais buvo tikra staigmena. Jie ne tik sužavėjo savo svetingumu, bet ir puikiai atskleidė savo darbo principus ir profesionalumą. VDU dėstytojai taip pat mane sužavėjo savo dėmesingumu tiek per paskaitas, tiek aprodant Kauną. Su tokiu įtraukimu nebuvau nė karto susidūręs per ankstesnes savo studijas“, – sakė savaitę Kaune praleidęs ispanas.

Dabartinėje Eurolygos Sporto verslo vadybos studijų laidoje mokosi studentai iš įvairiausių pasaulio kampelių: Toronto, Lagoso, Madrido, Bukarešto, Atėnų, Stambulo ir kitų. Gyvas studijas jie derina su nuotoliniu būdų vykstančiais mokymais.

Po pirmojo susitikimo Eurolygos būstinėje Barselonoje ir apsilankymo Kaune kita sesija studentų laukia Belgrade, per ten vyksiančias Eurolygos finalo ketverto varžybas. Paskutinysis ketvirtasis susitikimas spalio mėnesį vėl vyks Kaune.

Komentarai