Sausakimšos arenos palaikomas „Žalgiris“ įtikinamai nugalėjo CSKA (VIDEO) 30

Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse Kaune susirinkę žiūrovai tapo pagerinto „Žalgirio“ arenos lankomumo rekordo bei žalgiriečių pergalės 85:73 (23:18, 25:24, 16:18, 21:13) prieš galingąją Maskvos CSKA liudininkais.

Rungtynės su CSKA startavo be didesnės žvalgybos: tritaškį įsmeigė Kevinas Pangosas, puikų Pauliaus Jankūnų perdavimą taškais pavertė Brandonas Daviesas, o reidu link krepšio kauniečius į priekį 7:6 išvedė Vasilije Micičius. Šeimininkai puolime toliau nestabdė ir po antrojo K.Pangoso tolimo dūrio, sėkmingo B.Davieso žaidimo ir taiklių Antano Kavaliausko baudų diktavo savo sąlygas – 14:10. Svečiams rezultatą išlyginus (14:14), dar kartą be priekaištų suveikė K.Pangoso bei B.Davieso tandemas, užtikrintu žaidimu pasižymėjo dėjimu krepšį drebinęs A.Kavaliauskas, netrukus CSKA pertraukėlę tritaškiu per rankas provokavo atstumą iki 23:16 didinęs Beno Udrihas. Per likusį laiką „Žalgiris“ nepasižymėjo, tačiau išlaikė apčiuopiamą pranašumą ir pirmąjį ketvirtį baigė pirmaudami 23:18.

Antrajame kėlinyje savo vertę po krepšiais įrodinėjo B.Daviesas, aktyviai savo paslaugas siūlė iš vidutinio nuotolio pataikęs Edgaras Ulanovas – 27:22. Tuomet darbo ėmėsi komandos kapitonas P.Jankūnas, kuris ne tik privertė svečius greitai išnaudoti leistiną komandinių pražangų limitą, tačiau ir apšaudė varžovus iš įvairių padėčių bei sulaukęs V.Micičiaus prasiveržimo truktelėjo komandą į priekį rezultatu 36:27. Antroje kėlinuko dalyje žaidimą į savo rankas vėl perėmė patikrintas K.Pangoso ir B.Davieso duetas, bet dukart iš toli pataikę maskviečiai artėjo iki 40:37. Šarūno Jasikevičiaus nurodymus po pasitarimo puikiai įgyvendino penktą rezultatyvų perdavimą įsirašęs K.Pangosas bei pražangos nepaisęs P.Jankūnas, čia pat K.Pangosas neklydo ir pats atakuodamas krepšį, „2+1” rinko ir E.Ulanovas, o geras nuotaikas „Žalgirio“ arenoje kiek apkartino iš aikštės vidurio su sirena pataikęs buvęs žalgirietis Leo Westermannas – 48:42.

Po didžiosios pertraukos pirmuosius taškus prasiveržimu pelnė Artūras Milaknis, tačiau aukštesnę pavarą įjungę svečiai pavojingai artėjo – 51:49. CSKA krepšininkai vėl gana anksti išnaudojo komandinių pražangų limitą, bet kauniečių puolimas užbuksavo ir tuo pasinaudoję varžovai po labai ilgos pertraukos persvėrė rezultatą (54:55). Situaciją Lietuvos čempionai aukštyn kojomis apvertė dažnai stodami prie baudų metimų linijos ir sulaukę aštraus B.Udriho reido krepšio link – 62:57. Prieš pat lemiamą rungtynių atkarpą triukšmo bangą dar labiau sprogdino pasitikėjimą savimi įgavęs B.Udrihas, tačiau šįkart skaudų paskutinį žodį tarė iš toli pataikęs Nando De Colo – 64:60.

Ketvirto kėlinio pradžia dar labiau įkvėpė žalgiriečius, kuomet iki tol tylėjęs Aaronas White‘as atliko triuškinantį dėjimą, išprovokavo nesportinę pražangą, o rekordinį pranašumą tolima bomba sukūrė K.Pangosas – 74:62. Eurolygos lyderius į dar didesnę duobę siuntė tritaškį iš krašto įsūdęs A.Milaknis bei greito puolimo smaigalyje spurtą iki 16:0 pratęsęs A.Kavaliauskas – 80:62. Nors CSKA nutraukė įspūdingą kauniečių atkarpą, apmažino deficitą, su labai sunkiai atrodančius puolimu prieš sparčiai tirpstantį laiką jiems pakovoti atrodė itin sunku – 82:70. Per likusias 65 sekundes Lietuvos čempionų pergalę 85:73 prieš galingąją CSKA įtvirtino rezultatyviausias šeimininkų žaidėjas B.Daviesas ir dvigubą dublį atlikęs K.Pangosas.

„Žalgiris“: B.Daviesas 17 (5 atk. kam.), K.Pangosas 15 (3/3 trit., 11 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 13 (2 per. kam.), A.Kavaliauskas 11 (5 atk. kam.), B.Udrihas 9, V.Micičius 6, A.Milaknis 5, E.Ulanovas 5 (6 atk. kam.), A.White‘as 4, M.Sajus 0, P.Valinskas 0.

CSKA: N.De Colo 18 (2 per. kam.), K.Hinesas 12 (5/5 dvit.), N.Kurbanovas 7 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. kaunas

    siulau i ketvirtfinalio macus bilietus pardavineti nuo 100 euru reikia babkiu geru surint kitam sezonui

  2. Darius

    As siulau pakelti kaina iki 200. Tikri fanai pirks, o invalidus ileisti jei suplos 85 €

  3. dariui

    teisingai sakai matosi kad tikras fanas as dar siulau bet kokiu atveju kaip besibaigtu sezonas uz toki pasiekima ir tokia sudetim sarui prie arenos statyt paminkla

  4. My

    Bilietų kainos yra pasityčiojimas iš sirgalių

  5. zalgirio pasiekimas

    Sukurtas nuotaikingas himnas kauno zalgiriui ikasime europai dantukais

  6. bc zalgiris naujienos

    Axsel toupane praleis antras runktynes white zengs i aikste

  7. f

    lb gaila kad axelio vel nebus, truks jo energijos ir geros ginybos. tiesiog nera kam pakeist jo sitoj sudety

  8. Tomas

    Prie visos šitos rašliavos gal kas malonėtų pridurt esminį dalyką, – kas transliuos?

  9. fok serbian slave

    misic is hidden useless egoist looser .sell this idiot plz or u loose important games

  10. To Darius

    Su savo komentarais darai gėda ne tik Žalgirio fanams, bet ir bet kokiam padoriam žmogui…

  11. super

    nu ka saunuoliai, su tokia pergalia sveikinu visus

  12. Zaliais

    Vaziuojam i europa

  13. Darius

    Pati maloniausia sio sezono pergale. Aciu komandai uz nuostabu zaidima. O tiems, kurie nedaro gedos, metas uzpildyti musu vietas ketvirtfinalio rungtynese, taip jau susikloste, kad eile metu visi tie patys zmones perkame abonementus i tas pacias vietas, susidraugavome. Siandien pasikalbejome, kad nei 1 nenusipirko bilieto i ta busima ketvirtfinali. Ka darysi. Gal po siu rungtyniu bus bumas ir kiti nepagailes pidisoko.

  14. eurolyga

    Mace su cska naujas zalgirio lankomumo rekordas eurolygoje 15 tuks 525 sirgaliu

  15. saras pamalonintas

    Apie du zalgirio protus usikurusius sirgalius ir suzverejusia komanda

  16. ceponis

    Dabar jokie varzovai nebaisus kai nugali cska olympiakos pao fenerbache

  17. ceponis

    Reikes ir man ait prisigert zalgiris parode kietus kiausus velykoms

  18. Samb

    Milijonierius parklupdem visus su pergale jei bus tokia atmosfera kaip siandien toli eisim

  19. Fanas

    Šara bus musų!

  20. sabonis

    Zalgiriu kitame etape tikintis arvydas sabonis ten jau reikes visokiu velniu

  21. kaunas

    Svencia geros nuotaikos artejant velykoms fantastiska

  22. kaunas

    Buvo super arenoi ose zalgirio arena nuostabus palaikymas sirgaliu uzvedimas energyja

  23. Darius

    Emocijoms atslugus, manio nuomone ketvirtfinalyje CSKA mums butu vienas geresniu variantu, paaiskinsiu kodel. Nors maskolijos komanda pirma eurolygoje su 45 mln euru biudzetu, bet a.a. A.Gomelskis, suzinojes apie tokia komplektacija uz 45 mln, grabe apsiverstu. Kaip galima isleidus sitokia suma pinigu netureti nei 1 centro ? Mes jiems isspardeme subines be Toupano ir su viena koja zaidusiu White. Burliokai, rinke sita komanda, padare esmine klaida, jie neturi fiziskai stipraus auksto centro. Butu pasieme koki 2.15 ugio raumenu kalna, sakyciau ideali komanda, o dabar musu centrai vakar pries juos siautejo. Pvz is pirmu 30 Zalgirio tasku puse suverte Davies su Kavaliausku. Manau, kad centro trukumas neleis raudonajai armijai laimeti eurolygos. Taip, jie bando zaisti su dvimetriniais aikstelej, bet ju auksciausi megsta zaisti toli nuo krepsio. Jasikevicius nuostabiai kirto per maskoliu silpna vieta, patikekit, kirstu ir dar karta, jei reiktu.

  24. Darius

    Vakar buvau arenoje, o dabar per pakartojima ziuriu, komentatoriai ta pati pasake, kad cska manymu jiems centru nereikia. Bet del sito jiems teks verkti. Matyt prisiziurejo kaip nba kai kas bando be centru zaisti ir kopijuoja. Bet cia ne nba ir gynyba cia kitokia. Jasikevicius vakar su 2 centrais kaip Kijevo Stroitelis zu Tkacenka ir Belostenu 1982m zaide ir tai dave vaisiu. Dar syk su nuostabia pergale !

  25. ceponis

    Zalgiris gali nustebinti visa europa

  26. fantastiska

    As ir ziurejau kai taip lami tai nors ir trys penkis kartus ziureciau kartojimus

  27. zalgirio arena

    Net palaikyti atvykusiams klaipedieciais vilnieciaims paderem svente velyku proga sirgaliams su ekspres eutobusu salia stovejusieji skandavo zalgiris zalia balta kai musu miesto autobusas salia stovejo

  28. lrytas

    Cska krepsininkai pralaimejima zalgiriui palygino su elektros soku

  29. cska zaidejas

    Cory higginsas zalgiris parode kad pergale jiems buvo reikalingesne cska zaidejas higginsas mano kad zalgiris zaide su daug didesniu noru nugaleti negu cska

  30. elrytas

    Saruno jasikeviciaus stebuklai zalgiryje kaip jam tai pavyksta ?