„Žalgiris“ užtikrintai pradėjo „Betsafe–LKL“ finalo seriją (VIDEO) 5

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sėkmingai pradėjo „Betsafe–LKL“ čempionų titulo gynybą. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 90:75 (23:23, 28:12, 20:24, 19:16) įveikė Vilniaus „Ryto“ komandą ir serijoje iki trijų pergalių į priekį išsiveržė rezultatu 1:0.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus finalo serijoje dvitaškiu pelnė Marius Grigonis, tritaškį pataikė Paulius Jankūnas, Lukas Lekavičius surinko penkis taškus, du taškus pridėjo Joffrey Lauvergne, po keturis pelnė Martinas Gebenas ir Thomasas Walkupas, o Augustine’as Rubitas smeigė tritaškį – 23:23.

Keturis taškus iš eilės surinko Rokas Jokubaitis, šešis paeiliui pelnė J.Lauvergne, Artūras Milaknis pataikė iš toli, o po L.Lekavičiaus dvitaškio komandas pirmą kartą skyrė dviženklis skirtumas – 38:27. Po du taškus pridėjo Nigelas Hayesas, J.Lauvergne ir T.Walkupas, tris surinko L.Lekavičius, o M.Gebenas įsirašė keturis – 51:35.

Po pertraukos M.Grigonis surinko penkis taškus, J.Lauvergne realizavo du dvitaškius, vieną pataikė P.Jankūnas, o iš taikliai atakavo T.Walkupas – 65:50. Savo firminiu metimu pasižymėjo L.Lekavičius, du taškus pelnė M.Gebenas, o A.Rubitas ir A.Milaknis realizavo po baudos metimą – 71:59.

Šešis taškus per pusę paskutinio kėlinio surinko A.Rubitas, o po krepšiu sėkmingai pralindo R.Jokubaitis – 79:66. Po krepšiu galingai sužaidė J.Lauvergne, penkiais taškais pasižymėjo N.Hayesas, abu šie krepšininkai dar pasižymėjo dėjimais iš viršaus ir kauniečiai iškovojo pergalę – 90:75.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 18 (10 atk. kam.), L.Lekavičius 12, A.Rubitas 10 (7 atk. kam.), M.Gebenas 10, T.Walkupas 9 (7 rez. perd.), N.Hayesas 9, M.Grigonis 7 (4 rez. perd.), R.Jokubaitis 6, P.Jankūnas 5, A.Milaknis 4, K.Lukošiūnas 0.

„Rytas“: I.Buva 22 (5 atk. kam.), A.Goudelockas 17, A.Butkevičius 12 (5 atk. kam.), M.Echodas 11 (6 atk. kam.)

Komentarai

  1. 709

    Su pirma pergale finale!

  2. buva valdo,

    chuleris ne strategas

  3. Zalgiris

    Rytas Pajaute Zalgirio jega Suaktyvino gynyba ir uzduso gynyboje Lauvergne Lauze Ryto lankus Su Pergale 💚💚

  4. heyhey

    su pergale zaliai balti , kol kas viskas kaip ir turejo buti, tik man vienas klausimas vis pakyla ir pakyla kam registruoti vasturija kurio tikrai neisleis finalo serijoje nes yra lukosiunas, o marek o neregistruoti , tai yra labai kvaila , ir tai tikrai ne mano vieno nuomone, galetu jau koks heisas perduoti treneriui sirgaliu nuomone. Jeigu vadovybe nesugeba.

  5. Darius

    visus su užtikrinta pergale. Tik norėčiau sulaukti tų laikų, kai vėl galėtume nueiti ir palaikyti Žalgirį gyvai be jokių avies pasų. Vakar rungtynes stebėjo 1000 sirgalių, nors pagal moteriausybės nutarimus tipo gali 2000.