A.Gudaitį gyręs M.Schilleris: „Zenit“ nebėra juodasis arkliukas“ (VIDEO) 5

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ oficialiai 2021–2022 metų sezoną pradėjo dar prieš pustrečios savaitės, tačiau pirmąsias rungtynes namuose sužais tik rytoj, ketvirtadienį, kai sirgaliams prisistatys Eurolygos dvikovoje su lietuviškąja Sankt Peterburgo „Zenit“.

„Zenit“ ir toliau versis be susižeidusio savo pagrindinio įžaidėjo Shabazzo Napiero, bet ir be jo varžovų komanda yra itin stipri, spaudos konferencijoje teigė „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

„Mūsų laukia iššūkis, nepaisant to, jog varžovai neturės S.Napiero. Manau, kad „Zenit“ nebėra juodasis arkliukas. Tai – komanda, kuri kovoja dėl atkrintamųjų ir dar daugiau, – prieš ketvirtadienį nuo 20 val. vyksiantį mačą sakė M.Schilleris. – Manau, kad jų priekinė linija yra ypatingai fiziška. Su dviem centrais ir Jordanu Mickey ketvirtoje pozicijoje jie turi labai daug fiziškumo. „Zenit“ turi daug metikų, ypatingai kalbant apie Billy Baroną ir Connerį Frankampą. Kai jie sulauks S.Napiero, „Zenit“ bus labai aukšto lygio komanda. Bet net ir be jo jie yra labai gera komanda.“

Pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes „Žalgiris“ svečiuose pralaimėjo Vilerbano ASVEL komandai (76:88), o taip pat išvykoje žaidusi Xavi Pascualio treniruojama „Zenit“ paskutinėmis akimirkomis įveikė Kazanės UNIKS (70:69).

Pirmose Eurolygos sezono rungtynėse „Zenit“ į priekį tempė 18 taškų surinkęs Conneris Frankampas, 17 taškų pridėjo 4 tritaškius įmetęs Billy Baronas.

M.Schilleris vis dar neturėjo žinių dėl susižeidusių Luko Lekavičiaus, Janio Strelnieko ir Pauliaus Jankūno žaidimo rungtynėse. Anot stratego, atsakymus dėl to komanda turės po vakarinės treniruotės.

P.Jankūnas rugsėjo pabaigoje susižeidė blauzdą. Tuomet buvo skelbiama, kad kapitonas žaisti negalės 10 dienų. Šis terminas suėjo būtent šiandien, trečiadienį.

L.Lekavičius ir J.Strelniekas susižeidė rungtynėse su ASVEL. Lukas patyrė nugaros raumens traumą, o Janis susižeidė klubą.

Spaudos konferencijoje M.Schilleris taip pat kalbėjo apie „Zenit“ gynybą, varžovų gretose žaidžiančius Artūrą Gudaitį ir Mindaugą Kuzminską bei S.Napiero svarbą.

– Treneri, Mindaugas Kuzminskas teigė, kad Shabazzas Napieras yra pusė „Zenit“ komandos. Ar sutinkate su tuo? – BasketNews M.Schillerio paklausė spaudos konferencijoje.
– Manau, kad tai yra labai stiprus pareiškimas, reikėtų nepamiršti ir kitų 11 vyrukų, kurie yra puikūs. Bet tai taip pat parodo, koks Shabazzas yra talentingas. Manau, jog jeigu jis apsipras Europoje, jis dominuos.

– „Žalgiris“ pirmose rungtynėse su ASVEL turėjo problemų ginantis vienas prieš vieną, o „Zenit“ komandoje tokiu žaidimo stiliumi išsiskiria Jordanas Loydas ir Jordanas Mickey. Kaip reikės sustabdyti „Zenit“ žaidimą vienas prieš vieną?
– Gintis prieš juos. Kietai, nusiteikus, žinant oponento stiprybes. Manau, kad gintis vienas prieš vieną prieš J.Loydą yra labai sunku, bet ši užduotis yra sunki visoms Eurolygos komandoms. B.Baronas taip pat yra sunkiai stabdomas, bet jo žaidimą yra lengviau išanalizuoti. Tai nereiškia, kad prieš jį gintis yra lengviau, bet B.Baronas yra lengviau analizuojamas, kaip ir Frankampas. Turime juos išanalizuoti, tik taip turėsime galimybę prieš juos apsiginti vienas prieš vieną.

– Sezono pradžioje „Zenit“ be S.Napiero nerodo įspūdingų skaičių puolime, bet skaičiai gynyboje yra solidūs. Kur matote varžovų stiprybės saugojant lanką?
– Sutinku su tuo. Praėjusio sezono pirmoje pusėje „Zenit“ taip pat buvo ypatingai stipri gynyboje, nors vėliau skaičiai kiek krito. Jie neįtikėtinai gerai užbaigė sezoną ir beveik pateko į finalo ketvertą. Manau, kad didžiausias jų pranašumas gynyboje yra tai, jog „Zenit“ turi gerą ūgį ir jėgą, ypatingai aukštaūgių pozicijose. Dėl to jie apgina pirmąją eilę. Ir jie yra labai gerai pasiruošę, šie du dalykai eina vienas šalia kito.

Nežinau, ar jie puolime stringa, dar nebuvo daug rungtynių, dar nėra daug priežasčių taip kalbėti. Ši komanda yra labai talentinga ir susikuria progas. Tikėkimės, kad rytoj tai nenutiks.

– Kokia yra Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko svarba „Zenit“ komandoje?
– A.Gudaitis „Zenit“ komandai yra ypatingai svarbus, kadangi jis klube žaidė jau praėjusį sezoną ir tuomet dominavo. Jis ir Brandonas Daviesas yra du vidurio puolėjai, kurie lygoje išprovokuoja daugiausiai pražangų. Jis žaidžia pasitelkdamas fizinę jėgą. Jeigu jis praėjusio sezono pabaigoje būtų galėjęs žaisti, kas žino, kas būtų nutikę. Jis dabar yra vėl sveikas. Dabar A.Gudaitis nėra toks spindintis, bet vis tiek žaidžia labai solidžiai. Jis yra labai stiprus, visada atakas užbaigia dešine ranka, bet dėl jo didelio kūno vis tiek prieš jį yra sunku apsiginti. Jis yra labai geras Eurolygos žaidėjas, vienas geriausių lietuvių krepšininkų šiame turnyre.

M.Kuzminsko vaidmenį dar pamatysime, kol kas jo vaidmuo yra išplėsti aikštelę, kartais trečioje pozicijoje centruoti. Man patinka jo žaidimas, manau, kad jis neturės daug spaudimo ir sužais gerą sezoną. Be jokių abejonių, dar vienas geras lietuvis Eurolygoje.

Komentarai

  1. Darius

    skaičiau, kad jau 10 000 bilietų parduota, reiškia ateis susileidę preparatą arba prasirgę, bet vis tiek turės sėdėti su kaukėm. Įdomiai, įdomiai. O tiek buvo kalbų, tiek garantijų, eikite, marmaliuokitės, neužkrėsite, nesirgsite, nemirsite. pasirodo, ir užsikrėsite, ir užkrėsite, ir sirgsite, ir mirsite. ir su kaukėm sėdėsite, nors jos apsaugo lygiai taip pat, kaip trusikai nuo trydos.

  2. Arena

    O ko tu Tikejais kad delto ateis mazai sirgaliu Kas pasiskiepijo del Zalgirio ir su pasais

  3. Darius

    as tik sakau, kad zmonems nuolat meluoja ir neteisetai varzo ju teises, bet visiems gerai. Pasake uzsidet namordnikus, klauso, liepe susimarmaliuot, klauso, ivede neteiseta qrvos pasa, sutinka.

  4. rebelheart

    mes tave palaikome , sunkioje kovoje prieš juos!

  5. Aha

    Sunkus tamstos gyvenimas, Dariau, uzjauciam. Bet laikykites, susimildamas, nepaluzkit, mes su jumis, moraliskai palaikom.