„Žalgirio“ esportas stebino žaidimų parodos „GameOn 2018“ dalyvius 1

Praėjusį savaitgalį „Litexpo“ kongresų ir parodų rūmuose Vilniuje įvyko žaidimų kultūros konventas „GameOn“. Žaidimų entuziastus penktą kartą subūręs renginys yra didžiausias žaidimų kultūros  festivalis Baltijos šalyse. Šių metų parodos ekspozicijų erdvėje savo stendą turėjo ir „Žalgirio“ esportinininkai.

Pirmąją „GameOn“ renginio dieną žaliai baltoje erdvėje parodos lankytojai savo jėgas galėjo išbandyti „League of legends“ (LoL) 1×1 mini turnyre. Šio žaidimo mėgėjai turėjo progą susitikti akis į akį su žalgiriečiais Redu „Frexey“ Pakalniu, Domantu „Trufier“ Laskiu, Einoru „Afting“ Laskiu, Ernestu „Rimtuoliu“ Labanausku bei Artur „ReaL“ Stefanovič.

Kiekvienas, išbandęs savo jėgas ir susikovęs su žalgiriečiais, gavo simbolinę atminimo dovaną – „Žalgirio“ apyrankę. Parodos lankytojai, kuriuos domino ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo veikla, galėjo išbandyti virtualios realybės pramogą, ir taip patirti „Žalgirio“ arenoje vykstančių Eurolygos namų rungtynių nepamirštamas emocijas.

Pirmosios renginio dienos vakare „Žalgirio“ esporto „League of Legends“ žaidėjai Redas „Frexey“ Pakalnis bei Einoras „Afting“ Laskis buvo pakviesti susigrumti ir parodomajame „Moba Showdown“ žaidime. Ant „GameOn“ esporto scenos susitiko šiam reginiui suburtos „League of Legends“ bei „DOTA2“ komandos. Parodomojoje kovoje be didesnių pastangų rezultatu 2:0 laimėjo LoL‘o komanda.

Antrąją žaidimų kultūros konvento dieną „Žalgirio“ esporto stendas sulaukė ne ką mažesnio renginio entuziastų dėmesio. Tądien parodos dalyviai galėjo susigrumti jau su „Counter-Strike: Global Offensive“ žaidimo ekspertais, žalgiriečiais Dominyku „Centronz“ Garbausku bei Regimantu „Regg1e“ Macilevičiumi 1×1 mini turnyre.

„Žalgirio“ esporto „Hearthstone“ žaidėjai taip pat nenuobodžiavo. Džiugas „s8ris“ Martinkėnas pirmąją „GameOn“ dieną su parodos dalyviais dalijosi savo sėkmės istorija bei pasakojo apie profesionalaus esportininko kasdieninę rutiną influencerių konferencijoje. Vėliau vaikinas užėmė esporto komentatoriaus vietą esporto scenoje ir komentavo net du esporto turnyrus: parodomąjį „Rocket League“ žaidimą bei „Clash Royale“ turnyro finalą. Tuo tarpu žalgirietis Tomas „Tomas“ Dailidonis sudalyvavo ekspozicijų salėje vykusiame „Hearthstone“ žaidimo turnyre ir jame užėmė antrąją vietą.

Nors daugiausiai žaidimų entuziastų Lietuvoje pritraukiantis renginys ir baigėsi, tačiau „Žalgirio“ esporto atstovai nenuobodžiauja. Jau lapkričio 29-ą dieną „Hearthstone“ trijulė vyks į „DreamHack Winter“ Švedijoje, kuriame kovos dėl galimybės pasidalinti 15 000 dolerių prizinį fondą bei „HCT“ taškų, reikalingų patekimui į 2019 metų Europos čempionato atkrintamąsias varžybas.

Komentarai

  1. Fangirl, bdsm, hit me up tho

    Labai patiko Zalgirieciu stendas!!!!!1111