Kauno „Žalgiris-2“ baigė pasirodymą NKL pirmenybėse 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda užbaigė sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), kurioje krito po kovos aštuntfinalio serijoje.

Praėjusį sezoną sidabro medaliais pasidabinę kauniečiai šiemet reguliarųjį sezoną užbaigė 10 vietoje ir aštuntfinalio etape susitiko su sustiprėjusia Joniškio „Delikateso“ komanda.

Situaciją Manto Šerniaus vadovaujamai „Žalgirio“ dublerių komandai apsunkino ne tik trijų pagrindinių talentų Luko Ulecko, Eriko Venskaus bei Roko Jokubaičio prisijungimas prie pagrindinės „Žalgirio“ komandos, tačiau ir patikimo snaiperio Mariaus Valinsko trauma.

Be svarbiausių ginklų likę žalgiriečiai jau pirmosiose serijos rungtynėse 72:111 gavo skaudžių pamokų nuo „Delikateso“ krepšininkų.

Tame mače „Žalgiris-2“ komandą į priekį traukė Giedrius Bergaudas, kuriam tai buvo geriausios rungtynės tiek taškų (18), tiek minučių (22) prasme, iniciatyvos imtis teko net 35 minutes žaidusiam ir 14 taškų pelniusiam bei 6 rezultatyvius perdavimus atlikusiam Kerrui Kriisai.

Serijai persikėlus į Kauną, situacija nepasikeitė, žalgiriečiams teko verstis be Šarūno Jasikevičiaus į treniruotes ir rungtynes pasikviestų talentų, tad ir namuose buvo pralaimėta rezultatu 71:97. Tąkart „Žalgiris-2“ gretose rezultatyviausiai žaidė Vitalijus Kozys (21 taškas ir 11 atkovotų kamuolių) ir Arnas Adomavičius (15 taškų).

Aštuntfinalio serijoje taškas buvo padėtas šeštadienį, kai Joniškyje jaunieji žalgiriečiai pralaimėjo 59:83. Dviženklį taškų skaičių svečių komandoje rinko A.Adomavičius (15), K.Kriisa (14) ir G.Bergaudas (11).

Komentarai