J.Zdovcas – apie ryšį su Šaru, R.Jokubaičio potencialą ir „FC Barcelona“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ per Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją, namuose sutinka ypatingą svečią – „Žalgirio“ arenoje lankysis Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „FC Barcelona“ kariauna.

Tai bus pirmas kartas, kuomet 2016–2020 metų laikotarpiu „Žalgirį“ į pergales vedęs Š.Jasikevičius bus sutiktas sirgalių – praėjusiais metais su katalonais Kaune svečiavęsis Šaras žaidė prie tuščių tribūnų.

Neeilinis susitikimas bus ir „Žalgirio“ treneriui Jure Zdovcui – 1999–2000 metų laikotarpiu slovėnas kartu su Š.Jasikevičiumi atstovavo Liublianos „Union Olimpia“ ir čia užmezgė artimą draugystę.

„Esame draugai ilgą laiką, bet pastaruoju metu neturime ypatingos draugystės – kalbėjo J.Zdovcas. – Neturiu mėgstamiausios istorijos apie Šarą iš laikų Liublianoje, bet jūs žinote jį. Jis yra energingas, visada pasirengęs pasilinksminti ir tai yra išlaikęs. Jį stebėdamas gali mėgautis, o kai jį pamatau, prisiminimai grįžta į galvą.“

„Rytoj Lietuva švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną, mes žinome, ką tai reiškia Slovėnijai, – apie ypatingą rytojaus dieną pratęsė J.Zdovcas. – Sveikinimai ir tikimės, jog rytoj fanai ateis mūsų palaikyti. Galiu pažadėti, kad atiduosime maksimumą.“

Būsimas „Žalgirio“ varžovas šiuo metu pirmauja Eurolygoje su 18 pergalių ir 4 pralaimėjimų. J.Zdovcas sutinka, jog katalonai bus rungtynių favoritai, bet nenurašo ir savo auklėtinių.

„Tai – pirmaujanti komanda ir jie yra aiškūs favoritai, – kalbėjo J.Zdovcas. – Bet pastaroji mūsų atkarpa nuteikia optimistiškai, dabar žaisime namie. „FC Barcelona“ yra labai gerai treniruojama komanda, nuolat nustebina su naujovėmis puolime, turime tam būti pasiruošę ir žaisti fiziškai. Tikiu, kad galime juos nugalėti.“

– Ar matote silpnų „FC Barcelona“ vietų?
– Žinoma, jie turi silpnybių. Kaip ir sakiau, turime žaisti gerai gynyboje, kažkuriose vietose reikės rizikuoti. Puolime reikia būti kantriems, jie nėra gera gynybos komanda. Jie – protingi, turi sistemą, bet manau, kad jų gynyboje galime rasti skylių.

– Ar matote „FC Barcelona“ kaip pagrindinę favoritę laimėti Eurolygą?
– Sunku kalbėti šiuo metu, bet jie visada yra vieni iš favoritų. Finalo ketvertas nėra teisingas, turėsi blogą dieną, varžovai švęs gimtadienį ir važiuosi namo. Tai nėra gera sistema. Bet žinote Šarą, jis spaus auklėtinius, kad pasiektų maksimumą ir laimėtų Eurolygą.

– Pirmosiose tarpusavio rungtynėse „Palau Blaugrana“ Rokas Jokubaitis buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Kas jums labiausiai patinka Roko žaidime?
– Jis turi pasitikėjimą, gavo šansą ir jį išnaudojo. Treneris juo pasitiki ir jis yra labai agresyvus puolime. R.Jokubaitis turi gerą ūgį įžaidėjui ir jo ateitis neabejotinai yra šviesi.

– Tyleris Cavanaugh praleido paskutines rungtynes. Ar jis bus pasiruošęs rytoj?
– Taip, jis atliko specialų gydymą, šiandien jau treniruosis. Po treniruotės dėl jo nuspręsime. Kiti žaidėjai, išskyrus Mantą Kalnietį, rytojui bus pasiruošę.

3840x530

Komentarai