„Žalgiris“ sostinėje neįveikė „Ryto“ (VIDEO) 33

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė antrą nesėkmę šio sezono „Betsafe-LKL“ čempionate. Jure Zdovco auklėtiniai išvykoje rezultatu 74:87 (19:17, 12:25, 26:20, 17:25) nusileido Vilniaus „Rytui“.

Dvikovos pradžioje Joshas Nebo pelnė du taškus, Janis Strelniekas pataikė iš toli, o Tyleris Cavanaugh surinko penkis taškus – 10:7. J.Nebo pataikė dar vieną dvitaškį, iš toli taikliai atakavo Karolis Lukošiūnas, o kėlinuką taikliais dviejų taškų vertės metimais užbaigė Edgaras Ulanovas ir Nielsas Giffey – 19:17.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje po dvitaškį pataikė Joffrey Lauvergne ir Paulius Jankūnas, o E.Ulanovas smeigė tritaškį iš centro – 26:25. Taiklų tolimą metimą paleido ir T.Cavanaugh, P.Jankūnas realizavo du baudų metimus, tačiau varžovai įgijo dviženklį pranašumą ir kauniečiams po dviejų kėlinių teko juos vytis – 31:42.

Po pertraukos du taškus įmetė J.Nebo, T.Cavanaugh sumetė du baudų metimus, J.Strelniekas surinko keturis taškus, o Artūras Milaknis smeigė tritaškį – 42:48. J.Lauvergne pataikė metimą viena ranka ir sumetė du baudų metimus, keturis taškus pelnė Tai Websteris, o E.Ulanovas pasižymėjo dvitaškiu ir skirtumas sumažėjo – 52:55. J.Lauvergne pelnė dar keturis taškus iš eilės, o N.Giffey įmetė baudos metimą – 57:62.

Du lengvus taškus iš po krepšio pelnė J.Nebo, tačiau per porą minučių deficitas vėl išaugo iki dviženklio – 59:69. E.Ulanovas įmetė vieną baudos metimą, po du taškus pridėjo A.Milaknis, T.Cavanaugh ir T.Websteris, o K.Lukošiūnas pataikė iš toli – 69:81. Dar keturis taškus įsirašė T.Websteris, J.Nebo įmetė baudos metimą, tačiau pakeisti rungtynių baigties nepavyko – 74:87.

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 12, T.Websteris 10, J.Lauvergne 10, J.Nebo 9, E.Ulanovas 8 (6 atk. kam.), J.Strelniekas 7, K.Lukošiūnas 6, A.Milaknis 5, P.Jankūnas 4 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), N.Giffey 3.

„Rytas“: I.Buva 18, K.Smithas 16.

Komentarai

  1. 709

    Triju zmoniu pagalba padejo Rytui.Ulanovui linkiu sveikatos.

  2. Šančiai

    Žalgiris tikrai atrodė apgailėtinai. Komplektavimo klaidos varo į neviltį. O ir perankstyva žinia, kad keisis treneris Zdovcui pozityvumo nepridėjo.

  3. Zalgiris

    Kai arbitrai padeda rytui….

  4. Darius

    buvo sezonas, kai Molio Motiejunas nusprende, kad sf komandoje nereikalingas ir visa sezona Zalgiris zaide be lengvo krasto. Siais metais turime kita problema, nes geriausiam eurolygos vadybininkui nereikia izaidejo. Ir dar gyresi, sake kosmosas, tikslas eurolygos top 8. Aiksteleje vaizdas apgailetinas.

  5. ...

    Greičiau šitas sezonas pasibaigtų, bet kad kitas irgi geresnis nesišviečia. Aišku buvo, kad Lukas kažkada neatlaikys tokio krūvio, o esam su vienu įžaidėju. Noriu padėkot už šį sezoną metų vadybininkui motiejukui, ir pasiųst ten, kur ukrainiečiai pasiuntė rusų laivą.

  6. Idomu

    Ar dabar pmo sutiktu trečia rata žaisti išvykose? Su tokia sudėtim?

  7. Fanas

    Tas dalbajobas antakio krušlys jau užkniso negyvai su tuo nežaidimu paskutinėmis sekundėmis. Asile tu bl.. rungtynės vyksta lygiai 40 minučių ir žaidžiama iki paskutinės sekundės, o ne tol, kol tu loche nori. Pažiūrėk kaip Šaro komanda varo iki paskutinės sekundės nepriklausomai ar +30 turi, ar -20 – čia bl… geruolis atsirado, mes gerbiam priešininką ir taškų nemetam, pochui, kad priešininkas ant Žalgirio dėjęs, nes jam svarbu kuo daugiau išlošt arba kuo mažiau pralošt. Ar tu suprantu krušli, kad čia yra psichologoja, a ? Antra, komanda jau praktiškai 3 savaitės yra mirus, nežinau kas yra, bet labai didelė dalis yra šio antakio dulkintojo. Bl… nesiseka varliaėdžiui, tai Miniotą leisk, tas dar trajaką gali pataikyt, tai ne bl… dulkyja ant suolo žaidėjas :-( Keitimai tūpi, vadovavimo komandai vėl neliko, totalus bardakas. O dar Ulia susižeidė :-(
    Jau seniai rašiau, kad baisu pagalvot, kas bus kai Lukas sulūš nuo super krūvio – va, prašau šiandien geriausias įrodymas. Luko nėra ir su idiotu treneriūkščiu komandai pypiec. Ačiū tau molio motiejau už topinę komplektaciją, už lavonus latvį ir zelandą. Motiejau kiek dar reikės laukti kol nafik išspirsi bent Tai, a ? Jau geriau iš dublerių paimt ką nors nu blogiau už tą kreivarankį abrigeną tikrai nebus, dar net pigiau gausis. Bent jau kažką augintis (kad ir labai ne laiku) lietuviško. Skystakiaušis ale top vadybininkas pririnko krūvą kitų lochų skystakiaušių, bl.. bl… su tokia eiga žiūrėk dar prarasim pirmą vietą sezone ir neaišku kaip (ir jei) iki finalo daeisim :-(

  8. Aha

    Aš šiaip pasigendu reakcijos į šitą sezoną iš fanų grupuočių. Komanda žaidžia visiškai padėjus. Prakišinėja visiems iš eilės, ir vistiek patenkini sėdi ant suoliuko, nes iš jų paprasčiausiai nieko nereikalaujama ir už nieką neatsako. Komandos direktoriukas irgi visiškai padėjęs sėdi ant suoliuko pridirbęs per šituos du metus tiek, kad dar minimum penkis metus šiknoj sedėsim. Bet visiems viskas gerai. PUIKU!!!

  9. Zzz

    Jau vien už Mareko marinimą tą antakio trinėją reikėjo senai išmest. Ir man visai vienodai, jeigu ir be trenerio turėtų žaist. Blogiau nebūtų tikrai.

  10. Saulius

    Kažkas baisaus, turistai

  11. Aiškiaregis

    Jūs galvojate, kad Šaras su šiandienos ,,įžaidėjais“ ir sudėtimi būtų nugalėjęs kažkokį rytą? Manau, kad ne. O informacijos nutekinimas (juk nebuvo oficialaus pranešimo), kad treneriu bus Maksvytis turėjo ryškiai neigiamą poveikį visam trenerių kolektyvui, nes išesmes daugumos jų karjeros Žalgiryje irgi baigtos.

  12. Fanas Aiškiaregiui

    Manau, kad Šaras būtų tikrai geriau sulošęs, nes visad mokėjo trūkumus paslėpt ir ištraukt privalumus, ne taip kaip šitas antakio pislys. Šaras būtų pi…dulių išrašęs visiems kaip reikiant, lakstytų degančiom subinėm, o jei ir būtų tada pralošę, bent jau nebūtų taip šlykstu kaip dabar. Pas Šarą visada yra planas B ir C, o pas antakio dročintoją tik planas A ir jokio kito, nepaėjo A ir pypiec ragai aikštėj

  13. Fanas

    Zdovcas neseniai sakė, kad spaudos neskaito ir net prašė motiejaus jam nieko nesakyt, iš komandos abejoju ar kas galėjo jam apie Maskvytį pasakyt, tai pagal atsakymą apie Maskvytį spėčiau kad jam tai pasakė agentas. Nu malačius motiejau, pasirašei sutartį, tai daryk viską subinę suraukęs, kad ta žinia jokiu būdu neišlystų, tai ne bl.. sumalė kažkur šūdą ir 2 su viršum mėnesio iki sezono pabaigos dabar turim pilnai dėjusį skersą antakio dročintoją ir krūvelę tokių dėjusių žaidėjų :-( Žiūriu ko toks pochuistiškas ir nesistengiantis treneriūkštis šiandien buvo :-(
    Atsiranda nemažai nerimo dėl sezono užbaigimo :-(

  14. Darius

    as nesuprantu, kaip turint komandoje tris centrus galima nesustabdyti vieno Buvos, kuris zaidzia tik i viena puse ? Tai isleisk Blazeviciu, tegu pakapoja per nagus. Ne, Zdovcui geriau, jei po aikstele subine nesioja Jankunas, trigubai suletejes toks. Su visa pagarba, bet siandien reikejo energijos, uzsivedimo, o Jankunas yra kaip nuo sastato atsikabines vagonas, dar vaziuoja is paskos, bet vis leciau. Kas dar, spauda rase apie statybos vidines problemas, bet siandien butent Zalgiris atrode kaip is gabalu susiutas Frankensteinas. Sezono galas, reikia rodyti forma, o ka matom ? Gerai, iskrito Lukas ir sunkiau pulti, bet kur gynyba ? 87 taskai praleisti. Ir paskutineje atakoje net nepuola. Kur jie to ismoko ? Cia kas, kapituliavimas ? As suprasciau, jei tu laimejai 13 tasku, tai gali uzdet ir nepult, bet sitie klipatos gavo malku ir likus 20 sek padejo kamuoli ant zemes. Apgailetina. Tai nepagarba nei sirgaliams, nei varzovui, nei sau. Su tokiu poziuriu valinkit paskui ta laiva toli toli

  15. Intriga

    Grizta del 1 vietos

  16. Be Lekaviciaus

    Matesi kad sunkiai Kad ir kaip zaide Webster Strielniekas

  17. Darius

    ir taip, ponas geriausias vadybininkelis galutinai apsisiko, uz nugaros Zdovcui susirado kita treneri ir tylejo, o info tai pyst ir nutekejo. Koks zourke nutekino toks, bet dabar moliojunas kaip i akis Zdovcui ziuri, tai neisivaizduoju. A, bendrai tai kiaules akis turint tai ne problema. Anksciau komsomolka tokius fintus su treneriais darydavo, dabar musu vadybininkelis estafete pereme. Komandos mikroklimatui tokie dalykai tikrai nepadeda. Ir dar jis drista ant suolo sedeti ir technines rinktis, apsisikelis.

  18. Ulanovui

    Tai nebuvo pasiteisinimas. Pasak jo zalgirieciai maziau norejo ir pelnytai pralaimejo

  19. Ulanovui

    Kuo zalgiris skiriasi su ir be Luko lekaviciaus pirma kad Lukas yra ar nera bet musu kuno kalba ir Kontakto lygis pirmoi pusei buvo blogas

  20. Barca real

    Zalgirio banguoti kalneliai cia pagereja zaidimas po traumu zaidejai tai Pakilime bet vel greit Krenta neuzpuola neapsigyna

  21. Zdovcas

    Lauke is Zurnalistu klausimo apie Maksvyti

  22. Pakenas

    Ar Myklovas paskelbe apie Maksvyti

  23. Tik tiek...

    Negarbingai, bjauriai pasielgta su Jure Zdovcu. „Žalgirio“ administracijos elgesys labai nuvylė. Gaila…

  24. Gaila

    Sita savaite apskritai labai nuvyle. Atrode, kad komanda po KMT prisikele is numirusiu, pagavo forma pagaliau, zaidimas gerejo. Atrode, kad gal yra ir sansas nelikt paskutiniams Eurolygoj. Bet… Pora traumeliu, dar kazkas apsirgo ir komanda vel panasi i ta, kuri buvo pirmoj sezono pusej. Jau rungtynes su Asveliu buvo labai prastos, bet blogiausia, kad ne vien zaidimo prasme, bet ir nusiteikimo, motyvacijos. Ir tai tesesi siandien, kas yra apskritai nepateisinama ir nesuprantama. Kaip sakydavo Saras, jei suzaidei blogas rungtynes Eurolygoj, turi stengtis atsigriebt LKLe. Bet tokia reakcija, tiksliau jos nebuvimas tik dar karta parodo, kokia bloga yra sio sezono komanda. Zalgiris dabar pastate save i labai bloga situacija, kurios buvo galima isvengt. Su tokiu demonstruojamu zaidimu jokiu sansu iveikt Baskonia ir Zvezda. Pao liko daugiau rungtyniu nei Zalgiriui, uztenka jiems vienos pergalytes ir viskas, mes paskutiniai. LKLe irgi situacija tokia, kad klysti nebegalima, nes rytas, pajutes gera galimybe uzimt pirma vieta ir isvengt Lietkabelio pusfinaly, draskysis del kiekvienos pergales. Tai jiems vos ne istorinis sansas vel po n metu aplenkt Zalgiri bent reguliariam sezone. Jau ir dabar prisidarem gedos uztektinai, leisdami jiems igyt tarpusavio pranasuma. O gal kartais zaidejam niekas tos situacijos pilnai nepaaiskino ir jie galvojo, kad cia kazkokios eilines reguliaraus sezono rungtynes, kaip kad Zibenas veidmainiavo per preskonfa? Jau nekalbu apie situacija del pasirasymo su Maksvyciu, kuri, akivaizdu, jau inese sumaisties i komanda. Blogiausia, kad geros iseities cia nebuvo. Jei PM nusprende, kad su Zdovcu neverta sieti ateities (o tai kaip ir aisku visiems, kad neverta), su kitu treneriu reikejo tartis jau dabar, kad ir kaip tai bjauru bebutu Jures atzvilgiu, nes komplektacija kitam sezonui negali laukt. Zalgiriui ir taip bus sunku prisikviest norimus zaidejus, tai paieskas butina pradet kuo anksciau, tuo labiau, kad Maksvytis vasara bus ziauriai uzsiemes su rinktine, todel butina likusi laika produktyviai isnaudot. Zodziu, situacija sudina ir PM teks pasukti galva, kaip suvaldyt visa dabartini shitshow. O dar pries pora savaiciu viskas atrode visai neblogai…

  25. Dariau

    Del info apie Maksvyti nutekejimo, tai tiesiog tai buvo neisvengiama, nes derybu procese buvo per daug suinteresuotu dalyviu. Reikejo derint su LKF, be to, Maksvytis dar kalbejosi su Ziemeliu. Pasak gandonesiu is podcastu, dar ir rytas kazkaip ten maisesi. Tiesiog per daug zmoniu apie tai zinojo, uztenka kazkam kazkur kazkiek prasitart ir kalbos pasklinda. Jei nori samokslo teorijos, galima ir ja sukurt – rytas specialiai nutekino zurnalistams, kad pakenktu Zalgiriui. Bet ta info nutekejima buvo nesunku numatyt, tik neisivaizduoju, ka tokiu atveju reikejo daryt, kaip ta zala komandai, kuri neisvengiama tokiu atveju, sumazint? Pasakyt Zdovcui is anksto? Bet o ka tai pakeistu, ar gali pakeist isvis? Zodziu, situacija, is kurios geros iseities nera.

  26. Nebuvo

    Nei su Asvel nei su Rytu lupimosi agresivumo

  27. vv

    kas čia per apžvalga, kai rodomos tik pralaimėjusių atakos? O šiaip geros rungtynės buvo.

  28. Senis

    Gal kas zinot, kokia situacija su Ulanovu ? Labai tikiuos, rimtos traumos nėra

  29. žalty

    tu, priimkit koki nors įžaidėja , nes musu laukia titulo vagyste

  30. su

    ulanovu panasu kad nieko rimta

  31. Vytautas

    Tiesiog žmogiškai gėda kaip yra pasielgta su Zdovcu. Trenerį reikėjo pakeisti, bet visas procesas ir jo viešinimas- žemiau plintuso. Ar tau negėga molio Motiejau? Gal perdaug užsižaidei su savo žmonele? GĖDA. JUODA GĖDA.

  32. niekas

    is klubo neviesino, kadangi kazys dirba ir federacijoje tai is ten ir nutekejo

  33. A G

    totali geda