„Žalgiris“ tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe-LKL“ pusfinalį 5

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe-LKL“ pusfinalį. Antrosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje rezultatu 76:58 (23:14, 17:22, 18:10, 18:12) įveikė Mažeikių „M Basket–Delamode“ komandą ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:0.

Keenanas Evansas susitikimą pradėjo dvitaškiu su pražanga, Tomas Dimša dukart taikliai metė iš toli, o Laurynas Birutis įdėjo iš viršaus – 11:7. L.Birutis pelnė dar keturis taškus, po du surinko Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas, o kėlinio pabaigoje dvitaškiais pasižymėjo Edmondas Sumneris ir Lukas Lekavičius – 23:14.

L.Lekavičius surengė dar vieną reidą į baudos aikštelę, penkis taškus iš eilės surinko L.Birutis, o E.Ulanovas įdėjo iš viršaus – 32:16. Dvitaškį įmetė T.Dimša, o Brady Manekas ir L.Lekavičius smeigė po tritaškį – 40:36. 

Šešis baudų metimus sumetė K.Evansas, dvitaškį įmetė T.Dimša, o L.Birutis ir B.Manekas surinko po keturis taškus – 56:39. Per likusias penkias kėlinio minutes kauniečių puolimas įstrigo, o vienintelius du taškus baudų metimais surinko R.Šmitas – 58:46.

Lemiamo ketvirčio pradžioje penkis taškus surinko Kevarriusas Hayesas, E.Ulanovas realizavo baudos metimą, o B.Manekas paleido taiklų tritaškį – 67:50. Demetre Riversas taškus rinko nuo baudų metimo linijos ir smeigė tritaškį, tašką įsirašė T.Dimša, o pergalę taikliu tolimu metimu įtvirtino Danielius Lavrinovičius – 76:58.

„Žalgiris“: L.Birutis 15 (5 atk. kam., 2 blk.), T.Dimša 11, B.Manekas 10 (8 rez. perd., 2 per. kam.), K.Evansas 9 (2 per. kam.), L.Lekavičius 7, D.Riversas 5, E.Ulanovas 5 (2 per. kam.), K.Hayesas 5 (12 atk. kam.), R.Šmitas 4, D.Lavrinovičius 3, E.Sumneris 2, D.Giedraitis 0.

„M Basket–Delamode“: C.Collinsas 12, G.Staniulis 11.

Komentarai

  1. 709

    Juokaujant tai kelias nebuvo tiesiausias, per Kedainius. Su patekimu i pusfinali!

  2. Buvo

    baisokas puolimas

  3. Grinberger

    Nu laukiam Utenos arba Kalnapilio alaus.

  4. :)

    Nu darbas padarytas, bet zaidimo kokybe isvykose tikrai nedziugina. Lavoninius Mazeikius sutriuskint uzteko ir tokio zaidimo, bet pusfinaly ir finale isvykose zaidima reikia labai smarkiai gerint, kad nereiktu tampytis max ilgumo serijose. Nors sita beda buvo visa sezona, tiek Eurolygoj, tiek ir tam paciam LKL.

  5. Viskas ĉiki

    Nemyškit i bata, aulai ir kablukai.