A.Trinchieri: „Vienintelis dalykas, galintis pakeisti K.Evansą, yra „Žalgirio“ arena“ 7

 

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Tiesiausiu keliu į „Betsafe-LKL“ finalą patekęs Kauno „Žalgiris“ turėjo daugiau nei savaitę laisvą nuo rungtynių. Titulą ginančio „Žalgirio“ sugrįžimas į aikštę – trečiadienį „Žalgirio“ arenoje pradedant finalo seriją prieš Vilniaus „Rytą“.

Prieš laukiantį finalą „Žalgirio“ vairininkas Andrea Trinchieri spaudos konferencijoje papasakojo, kaip atrodė pastaroji savaitė ruošiantis po Keenano Evanso traumos.

„Sveiki atvykę į LKL‘asiko, – šiais žodžiais pradėjo A.Trinchieri. – Finalo serija prieš komandą, su kuria yra graži istorija. Yra daug triukšmo aplink. Aš į jį dažniausiai nekreipiu dėmesio, bet šį kartą jo yra labai daug. Apie mus žaidžiančius be Keenano, turint traumuotus Arną (Butkevičių) ir Rolandą (Šmitą), bet turiu privilegiją vesti šiai komandai treniruotes.

Pamačiau kitokią šviesą mano žaidėjų akyse. Suprantu, kad be Keenano varžovai jaučia puikią galimybę. Aš taip pat jaučiu, kad turime puikią galimybę, nes mačiau augančią komandą kiekviename žaidimo aspekte pastarąsias keturias dienas.“

„Būsiu labai nuoširdus, Keenanas kai kuriose vietose yra nepakeičiamas ir mes to nebandysime padaryti, – tęsė italas. – Vienintelis dalykas, kas gali pakeisti, ką jis duoda, yra „Žalgirio“ arena. Laimi reguliarųjį sezoną dėl vienintelio dalyko – turėti namų pranašumą. Prašau visų žaidėjų, kurie gali žaisti, pakelti lygį.

Jei matai komandą kaip tortą, mums trūksta vieno gabalėlio. Ir aš nenoriu užpildyti jo su vienu žaidėju. Noriu, kad visi dalimis prisidėtų ir kai sakau visi, tai yra ir mūsų fanai. Jie spaudžia mus virš limitų.“

Treneris taip pat pridėjo, jog dėl Rolando Šmito ir Arno Butkevičiaus žaidimo trečiadienį bus nuspręsta tik rungtynių dieną.

Net ir kalbėdamas apie ilgą pertrauką nuo rungtynių A.Trinchieri negalėjo pabėgti nuo K.Evanso traumos ir kalbėjo apie savo auklėtinių psichologiją.

„Kas nutiko Keenanui, buvo didžiulis smūgis trenerių štabui ir jo komandos draugams. Tai – emocinis smūgis. Šis dalykas mus gali išskirti arba dar labiau suvienyti. Mačiau auklėtinius verkiančius, – pasakojo A.Trinchieri. – Smagiausias dalykas buvo, kad Keenanas buvo pirmasis, kuris atėjo pas visus ir pasakė, jog viskas bus gerai. Tai parodo jo stiprybę.

Kitą dieną po Keenano traumos žaidėjams daviau laisvą ir kai jie atėjo, pamačiau kitokią šviesą. Mums smūgiavo, bet mes norime atsakyti. Dėl „Žalgirio“ ir taip pat Keenano.“

K.Evansui iškart kitą dieną buvo atlikta kelio operacija, o A.Trinchieri papasakojo ir apie pokalbį su amerikiečiu po jos.

„Pirmiausia, reikia gerbti žmogų iki žaidėjo. Kas jam nutiko, perskrodė mano širdį į gabalėlius, – sakė specialistas. – Jis turėjo nuostabų sezoną, vedė mus… Tai yra neteisinga, kaip jis sakė.

Žinau, kad dabar jis yra savo kiaute ir stengiasi išsiaiškinti savo situaciją. Keenanas yra nuostabus žmogus – rimtas, protingas. Jam pasakiau vienintelį dalyką: „Vienintelis žmogus, kuris gali tai praeiti, esi tu.“ Nusiunčiau jam itališkų ledų.“

– Ar žaidimas be K.Evanso keičia „Žalgirio“ idėjas puolime?
– Gali būti kažkiek pakeitimų. Tai yra mano darbas. Bet aš visada sakau tą patį. Yra planas ir šalia jo – maži dalykai. Tai mums yra svarbiausia.

– Kaip jums atrodė „Ryto“ ir „Wolves“ serija?
– Su daug pakilimų ir nuosmukių. Galvoju, kad pabaigoje „Rytas“ nusipelnė laimėti seriją, nes paskutinį mačą sužaidė stabiliau. Žinoma, (Jeffas) Tayloras iškrito, taip pat – (Garrisonas) Brooksas, bet „Wolves“ sužaidė gerą seriją ir buvo arti finalo. Tai buvo tikrai gera serija.

– Ar yra kažkokia raudona linija tokiuose derbiuose? Pavyzdžiui, įžeidinėjimai ir panašiai.
– Mes to tiesiog nedarome. Koncentruojamės į krepšinio dalykus. Nesu didelis fanas papildomų dalykų šalia aikštės, nes kai juos darai… Koks kitas dalykas?

– Ne pirmas kartas šį sezoną prieš „Rytą“. Kokį pagrindinį dalyką akcentuojate žaidėjams prieš rungtynes su „Rytu“?
– Jie turi savo sistemą, kuri yra labai aiški. Jei leisi daryti jiems, tai, ką jie mėgsta daryti, „Rytas“ bus geresni. Jei pasiimsi žaidimą į savo rankas, „Rytas“ strigs. Jie turi labai specifinę sistemą ir jei jie įgauna pasitikėjimą, yra sunku.

Komentarai

  1. 💚💚💚

    Jeigu tik būtų galima mainyti… Tegul pasiima „Rytas“ taurę, tik sugrąžina Evansui kojas…

  2. Martynas

    Pirkit bilietus ablauchai

  3. Vycka to širdelės

    tegu Žalgiris pralaimi, tik kad Evansas sveikesnis kitame klube taip pat ir prieš Žalgirį žaistų?

  4. NE TAU DANGUS MELYNAS

    marceu

  5. NE TAU DANGUS MELYNAS

    marceu

  6. Vyckai

    Ir kas iš to? Evansas, ar sveikas, ar traumuotas, vis tiek išeis į „Olympiacos“. Niekas jo nesustabdė likti „Žalgiryje“, tad geriau tegul išeina sveikas…

  7. :)

    Nu Zalgirio lietuviams atejo maksimaliu isbandymu metas, taip sakant ;). Is legiono kazkokiu kalnu vertimo nesitikiu. Kai zmones pamato, kaip komandos draugas, kuris plesesi del komandos, gauna tokia sunkia trauma, naturalu, kad i galva ateina mintis, o del ko cia taip aukotis? Sudejus dar daugybe visokiausiu detaliu ir niuansu, nusimato labai sunki serija Zalgiriukui. Tikiuosi tik vieno, kad is viso sito sezono bus ismokta pamoka, kad negalima visko statyt ant vieno zaidejo, Kai pagalvoji, kad turim tik viena tikra pg ir jis yra Lekavicius (su visa pagarba jam), darosi ir juokinga, ir graudu. Anyway, didziausios sekmes komandai ir fanams, jos tikrai prireiks.