Finalo seriją su „Rytu“ pasitinkantis E.Ulanovas: „Kažkas turės atsistoti į Keenano vietą“ 1

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį pradės kovą dėl čempionų titulo „Betsafe-LKL“ finalo serijoje su Vilniaus „Ryto“ klubu.

Prieš pirmąsias „Žalgirio“ arenoje vyksiančias rungtynes, į kurias tirpsta likę bilietai, komandos kapitonas Edgaras Ulanovas su „Žalgiris TV“ dalijosi mintimis apie būsimą susidūrimą su sostinės krepšininkais.

„Buvo įdomi pusfinalio serija. Viskas ėjo iki paskutiniųjų rungtynių, – apie rezultatu 3:2 „Ryto“ laimėtą pusfinalio seriją prieš Vilniaus „Wolves Twinsbet“ kalbėjo E.Ulanovas. – Paskutinėse rungtynėse „Rytas“ pasidarė daugiau ar mažiau tą, ką norėjo – neleido varžovams jaustis patogiai, žaidė savo žaidimą, atkovojo kamuolius puolime, kas yra viso sezono akcentas, plius, dar ir greitas puolimas. Tokie pagrindiniai akcentai.“

„Žalgiris“ šį sezoną su vilniečiais sužaidė trejas rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate ir visas jas laimėjo. Tiesa, pirmose jų „Ryto“ gretose dar nežaidė sezono metu į komandą sugrįžęs Marcusas Fosteris. Kituose dvejuose susitikimuose jis vidutiniškai rinko po 12,5 taško.

„Ką ir kalbėjau, atkovoti kamuoliai puolime ir greitas puolimas – tampa vilniečių vizitine kortele keli sezonai iš eilės, o prisijungus Marcusui Fosteriui komandos draugai dažnai ieško jo, kad jis išspręstų tam tikrus reikalus. Tai – tikrai išreikštas puolimo lyderis ir tikrai dažnai ieško būtent jo“, – varžovų žaidimą vertino E.Ulanovas.

Žalgiriečiai savo reikalus pusfinalio serijoje sutvarkė dar gegužės 26-ąją, kai laimėjo trečiąsias serijos rungtynes prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“. Iki pirmųjų finalo serijos rungtynių kauniečiai turėjo laukti net pusantros savaitės, o šį laiką Andrea Trinchieri auklėtiniai stengėsi išnaudoti maksimaliai produktyviai.

„Dėl to laukimo – atskira tema ir pridiskutuota. Bet, ką galėjome iš savo pusės, tą padarėme. Pasiruošėme, turėjome gerą laiką pasiruošti, turėjome geras, intensyvias treniruotes. Kai sužinojome varžovą, pradėjome ruoštis ir varžovui. Laiką išnaudojome gerai, tuo pačiu pailsinome galvas po pusfinalio su „7bet-Lietkabeliu“. Laiką išnaudojome produktyviai, bet ar pakankamai produktyviai, tą parodysime aikštėje“, – aiškino puolėjas.

Minėtos serijos su „7bet-Lietkabeliu“ trečiose rungtynėse „Žalgiris“ neteko sunkią kelio traumą patyrusio Keenano Evanso. Anot E.Ulanovo, žalgiriečius sukrėtė tokia K.Evanso sezono pabaiga, tačiau, taip susiklosčius įvykiams, kompensuoti amerikiečio netektį turės kiti žaidėjai.

„Nesmagu. Dabar kalbėti yra kažkiek lengviau. Praėjus dienai ar dviem, buvo labai gaila žmogaus. Jis nenusipelno tokių iššūkių, kokius siunčia gyvenimus. Tuo pat metu buvo nesmagu, bet aš žinau, kad Keenanas yra tokia asmenybė, kuri gali susitvarkyti su tokiu iššūkiu. Laukiame Keenano arenoje, tikimės jį dar šiemet sutikti, pasikalbėti kažkiek. Neeilinė asmenybė ir neeilinis žmogus, turėjęs puikų sezoną. Užsitarnavęs didžiulę pagarbą Lietuvoje. Iš kitos pusės, toks yra sportas. Kažkas kitas turės atsistoti į jo vietą. Daugiau atsakomybės, daugiau minučių, daugiau metimų. Manau, puikus iššūkis. Ir didžiausi iššūkiai gyvenime tave padaro tave geresniu. Visai komandai tai yra puiki patirtis ir puikus iššūkis“, – pasakojo žalgirietis.

Pirmose finalo serijos rungtynėse E.Ulanovas tikisi „Žalgirio“ arenoje išvysti komandos pasiilgusių žaliai baltų sirgalių jūrą.

„Sirgaliai lygiai taip pat kaip ir mes pasiilgo rungtynių. Gal nuskambėsiu negražiai, bet turbūt mes vieninteliai tokie, kurie laimėję seriją 3-0, užsitarnavę pirmą vietą reguliariajame sezone, turime laukti varžovų, kol jie baigs seriją ir dar 5 dienas, kol jie pailsės. Mes labai pasiilgę rungtynių, tikiuosi, kad žiūrovai – irgi. Tikiuosi, kad sirgaliai ateis išsiilgę. Bendradarbiausime“, – tikino E.Ulanovas.

Komentarai

  1. narsus

    uljanovas uzmetys priesa is katapultos