Paaiškėjo „Betsafe-LKL“ sezono simbolinis penketas, kuriame ir L.Birutis 0

„Betsafe-LKL“ sezonui artėjant prie pabaigos, paaiškėjo lygos simbolinis penketukas, kurį rinko visų „Betsafe-LKL“ komandų vyr. treneriai bei sporto žurnalistai.

Antrą kartą iš eilės į „Betsafe-LKL“ simbolinį penktuką patenka Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Laurynas Birutis. Jis per 18 minučių pelno po 11,4 taško, atkovoja po 5,4 kamuolio ir sukaupia po 16,1 naudingumo balo. Dominuojančio vidurio puolėjo pastangų prireiks ir šiandien prasidedančioje finalo serijoje.

Kaip ir pernai, kuomet geriausiais gynėjais buvo pripažinti Ahmadas Caveris ir Marcusas Fosteris, abi gynėjų pozicijos atiteko amerikiečiams – Scoochie Smithui ir Rasheedui Sulaimonui.

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ atakų organizatorius fiksavo 12,8 taško, 2,6 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo bei 16,8 naudingumo balo vidurkius. Būtent S.Smitho metimas trečiajame ketvirtfinalio mače suteikė uteniškiams vieno taško pranašumą paskutinėmis pratęsimo sekundėmis, tačiau Gabrieliaus Maldūno pamuštas kamuolys eliminavo Utenos ekipą iš kovos dėl „Betsafe-LKL“ apdovanojimų.

Savo ruožtu Vilniaus „Wolves Twinsbet“ vedlys R.Sulaimonas, nepaisant to, jog ilgą laiką nežaidė dėl traumos, tapo skambių pergalių kalviu. Individualiais įgūdžiais išsiskiriantis žaidėjas iki dabartinio sezono momento vidutiniškai pelno 17,4 taško, atkovoja 2,9 kamuolio, atlieka 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka 17,6 naudingumo balo.

Likusios trys pozicijos priklauso Lietuvos krepšininkams.

Akivaizdu, jog vietos penketuke nusipelnė reguliariojo sezono MVP tapęs Ąžuolas Tubelis. Klaipėdos „Neptūnui“ nuomos pagrindais atstovavęs puolėjas visą sezoną fiksavo 17,2 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 20,4 naudingumo balo rodiklius. Vis tik Ą.Tubelio monstriško sezono neužteko, jog uostamiesčio klubas po ilgo laiko sugrįžtų į stipriausiųjų ketvertuką.

Taip pat vietą penketuke įspūdingu sezonu Panevėžio „7bet-Lietkabelyje“ užsitarnavo Deividas Sirvydis. Po kelių metų, praleistų JAV, snaiperis sugrįžo į tėvynę, kur atsiskleidė ryškiausiomis spalvomis. Puolėjo statistika – 15,1 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir 13,8 naudingumo balo. D.Sirvydis panevėžiečius vedė į priekį serijoje su Utenos ekipa, o dabar mėgins klubui pelnyti ir bronzos medalius.

Komentarai