„Betsafe-LKL“ finalo serijos starte – „Žalgirio“ pralaimėjimas 45

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pralaimėjimu pradėjo „Betsafe-LKL“ finalo seriją. Andrea Trinchieri auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje po pratęsimo rezultatu 88:89 (17:19, 19:24, 20:11, 21:23, 11:12) nusileido Vilniaus „Ryto“ ekipai.

Pirmąją finalo dvikovą Laurynas Birutis pradėjo dėjimu iš viršaus, dvitaškiu pasižymėjo Edgaras Ulanovas, o Edmondas Sumneris surinko keturis taškus – 8:15. Penkis taškus įsirašė Lukas Lekavičius, dviejų taškų vertės metimą pataikė Brady Manekas, o Tomas Dimša realizavo baudų metimus – 17:19.

Baudų metimais taškus rinko Kevarriusas Hayesas ir L.Lekavičius, o dvi atakas dvitaškiais užbaigė L.Birutis – 25:24. Tris baudų metimus realizavo E.Ulanovas, vieną pataikė B.Manekas, K.Hayesas įdėjo iš viršaus, T.Dimša surengė reidą po krepšiu, o pirmą dvikovos pusę taikliu tritaškiu užbaigė Demetre Riversas – 36:43.

Tas pats D.Riversas iškart po pertraukos pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga, L.Lekavičius paleido taiklų tritaškį, o L.Birutis surinko keturis taškus iš eilės – 46:50. E.Ulanovas sumetė keturis baudų metimus, dvitaškius pataikė E.Sumneris ir T.Dimša, o Dovydas Giedraitis vėl išvedė komandą į priekį – 56:54. 

D.Giedraitis keturis taškus pelnė ir lemiamo ketvirčio pradžioje, L.Lekavičius surinko penkis, metimą iš po krepšio pataikė L.Birutis ir kauniečiai atsiplėšė – 67:59. Keturis taškus iš eilės surinko D.Giedraitis, nelengvą metimą pataikė L.Lekavičius, tačiau likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes komandas skyrė vos taškas – 73:72. Baudų metimais taškus rinko D.Giedraitis, metimą iš po krepšio pataikė L.Lekavičius, „Žalgiris“ apsigynė nuo paskutinės „Ryto“ atakos ir komandoms teko žaisti pratęsimą – 77:77.

Pratęsimo metu dvitaškį įmetė L.Birutis, D.Giedraitis vėl neklydo prie baudų metimo linijos, tašką pridėjo Arnas Butkevičius, K.Hayesas įdėjo iš viršaus, vidutinio nuotolio metimą pataikė L.Lekavičius, po krepšiu sėkmingai pralindo D.Giedraitis, tačiau galiausiai teko pripažinti svečių pranašumą – 88:89.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 21 (4 rez. perd.), D.Giedraitis 16 (2 per. kam.), L.Birutis 14 (7 atk. kam.), E.Ulanovas 9, K.Hayesas 6, D.Riversas 6, E.Sumneris 6, T.Dimša 6, B.Manekas 3, A.Butkevičius 1 (2 per. kam.), R.Šmitas 0.

„Rytas“: G.Radzevičius 19, J.Gorhamas 15, R.Cole’as 15, M.Fosteris 12, M.Echodas 12.

Komentarai

  1. Opa

    Supisti mizniai. Linkiu kad prapistu ta ta
    ure nafik

  2. :(

    Kažko panašaus ir tikėjausi. Be Evanso šita komanda nulis, o Trinchieri pervertintas treneris. Rytas dabar serijos favoritai.

  3. To žalias

    Ulia,nesiimk ant saves,tu nepakeisi Ewnso,netemk komandos į dugną su savo noru pabūt lyderiu.
    Nu o Trinčieriui,susimastyti,teisingesnių sprendimų,ruošk komanda finalam.

  4. Tadas

    Tikėjau 3:1 ryto pergale, dabar aišku, bus 3:0 sausai.

  5. Martynas

    Rytas ole ole ole SLAVA BANDERAM ZELENSKIS NARKOTA SLAVA HEROJAM

  6. Šž

    Kur naudingas kapitonas? Ko nerasot, kad 7000tukst liko neparduotų bilietų? Geda ar dar ne?

  7. Aha

    Va ir pamatėm ko verta šita lūzerių komanda be Evanso. Su sudėtim susimauta ir dar kaip. Tikiuosi prisiims atsakomybę Pauliukas ir kiti kurie rinko šitą LKL vidutiniokų komandą. O dar pagalvokit, jei po pernai traumos Evansas nebūtų gryžęs toks koks buvo šį sezoną, tada išvis patrankų mėsa.

  8. :(

    Ilgiuosi tikros komandos su charakteriu ir tikro trenerio, o ne oratoriaus. Ilgiuosi Šaro Žalgirio. Ilgiuosi tos dominuojančios komandos, kai rytas net kelis sezonus išvis net pasvajot apie pergalę Žalgirio arenoj negalėjo.

  9. LOL

    Dariukas dundukas dyrka, tapo Martynu. Troli kiauras, kokiu tu gandonu nepasivadinsi prezervatyvu netapsi.

  10. gg

    pernai dar nors brazdeikis patraukdavo, dabar iskritus evansui ir su apgailetinu smitu turim visiskai medine komandele. nepaisant situ aplinkybiu, visi ekspertai vienu balsu kalbejo kad net ir tokia zalgirio sudetis stipresne uz ryto, nors dedant zaideja prie zaidejo, su ju realiais sugebejimais ir neklijuojant etikeciu kas zaides ar nezaides eurolygoj, matosi kad rytas talentu ne tik nenusileidzia bet net ir lenkia zalgiri. jeigu dar norim pasiimti sita serija, reikes maksimalaus zaideju atsidavimo ir koncentracijos. trinkis turi isspardyti subine latviui ir likusiems, o po sezono visiskai keisti komplektacijos krypti, kad kitais metais nebutu tokiu momentu, kuomet nesupranti kaip sita sudetis galejo varzytis eurolygoje.

  11. Darius

    skaudus pralaimėjimas, jau turint pergalę kišenėje. Pralaimėta namuose prieš komandą iš žemesnės lygos, prastai treniruojamą ir žaidžiančią be jokios minties bėk ir mesk stiliaus krepšinį. Tai ką tada kalbėti apie Žalgirį ? Juk Vilnius turi žymiai mažesnį biudžetą, kuris ne %, bet kartais skiriasi nuo Žalgirio Todėl linkėjimai Kauno melagiui, parsidavusiam pusgalviui, turėk dabar, mėgaukis.
    Dar norėjau parašyti, kad
    Šmits yra ŠŪDAS
    manek yra ŠŪDAS
    Sumner yra ŠŪDAS, o hayes ir rivers balvonai.

  12. Edska

    Pelnytai prapiso

  13. Opa

    Nu ko ne .. ble seniai jau antei buvom

  14. Jon

    Kiek galima tą Ulanovą komandoj laikytu? Vienas brangiausių žaidėjų, o tuščia vieta. Už tokius pinigus turi lyderis būti, o ne kad dešimtas rungtynes sužaisti

  15. Samb

    Nesuprantu kaip turi jaustis budamas Zalgieio fanu rasyti kad viskas pralosim sausai arba mums nera sansu nerasykit nesamoniu kad Zalgiris nelaimes tikii portugalai taip kad jie paeme pirma ir paskutine pergale

  16. Darius

    ps
    arba loškit kaip vyrai, arba pizdinkit inkilų Ukrainai kalti.

  17. Samb

    Dariau gal galetum paaiskinti prie ko cia Ukraina

  18. Deja

    Tai tiesiog natūralus klaidingų vasaros sprendimų padarinys. Nebėra Evanso, nėra Tayloro, „Žalgiris“ neturi jokių rezervų, praradome ir aikštės pranašumą… Vilniuje bus dar sunkiau.

  19. Samb

    To deja Vilniuje kaip obuolius ar dar yra abejojanciu

  20. Sigis

    Lavonai surinkti didelem algom,kad atkata numestu kazkam nuo jos

  21. Zzz

    Na gal ir į naudą bus šitą finalą gauti, gal tada į komplektaciją kitam sezonui rimčiau pažiūrės. Aš nesuprantu kur tie pinigai visi nueina, juk tiek iš bilietų surinko, o pirkiniai tai verkti norisi.

  22. Samb

    Sigi visa sezona buvo geri o dabar lavonai idomiai tai kaip suprast laimi as uz pralaimi tai lavonai as ta sezona kai ziade kariniauskas jei neklystu su dar labai jaunu Leekavicium ir aisku buvo abra kadabra Dentmonas man labai tiko tokia komanda

    Www

  23. Fan

    Z. had much longer time to prepare than R. Luke + Dovis even played beyond their means and Z still lost at home !!!

  24. Ramas

    Netikėjau,kad Šmitas, užuodęs kitą kontraktą, taip padės ant Žalgirio

  25. Darius

    Samb, o kodėl tešlagalviai vis atsineša sumyžtą ukroskurlį į rungtynes ? Kodėl prieš play offus žalgiriečiai reklamavo atseit jų sukaltys inkilus, kuriuos esą pardavę skirs pinigus Ukrainai ? Kodėl arenoje nuolat šviecia uzrašai skirti 4% bvpkažkokiai gynybai ? Tau dašunta, kad 4% bvp yra 35% metinio biudžeto ? Tai va, brolyti, karma suveikė ir už tą politikavima buvo išžaginti.

  26. Ramas

    Rungtynių pabaigoje,svarbiausiais .momentais,- labai keistas Žalgirio penketas

  27. BBD meras

    > Darius. Koks ukrainietis taip tave išpiso, kad dabar nuolat nelaikantis išmatų pilnomis prišiktomis kelnėmis pyksti ant jų?

  28. BBD meras

    Sudėjus Šmito ir Ulanovo atlyginimus kaip pusę Ryto komandos, o atvažiavę vilniečiai išdulkino Žalgiriuką, kaip kažkoks ukarainietis Dariuką :D

  29. vidmas

    nu ka pralaimietojot saunolai zali krv

  30. Samb

    To Darius suprantu ka nori pasakyti bet mes kiek suprantu ir tu hales fanas kaip ir as tai reikia palaikyti Zalgiri o ne pilti ant jo zibala

  31. :(

    Beje, Trinchieri su Bayernu per tris sezonus ne karto nelaimejo vietinio cempionato. Kai Lekavicius buvo Zalgirio pagrindinis pg, Zalgiris pirma karta istorijoje liko su bronza. Nu dabar jau bronza nekvepia, bet tokios detales didelio optimizmo neteikia. Sitas sezonas, kaip sudinai prasidejes nuo idiotisku Jankio ir co sprendimu, taip gali ir sudinai uzsibaigt. Ir tai butu logiskas visu tu sprendimu rezultatas. Visos tos nesamones su zaideju pardavimais ir pakeitimu jiems nepirkimu, tas cirkas su Maksvycio atleidimu/neatleidimu. Pirma puse sezono Eurolygoj buvo del to sumauta. Tai kainavo ir patekima i play ina. Ir galiausiai Evansas, neturedamas pakankamos pagalbos gyneju linijoj, buvo taip nuvarytas, kad gavo ziauria trauma, potencialiai galincia zmogui kainuot karjera. Nekalbant jau apie kruva kitu zaideju traumu. Kaip sakoma, yra metas seti ir yra metas pjauti. Tai dabar ir atejo tas pjuties metas. Paziuresim, koks derlius bus.

  32. Vardas

    Kam jus diskutuojat su iẓ̌gama drarium. Uẓ̌mirškit ta kiaura matrioška.

  33. Darius

    Žalgirio legionieriai visi kartu sudėjus surinko 13 naudingumo balų iš 97. Dimša surinko 1 naudingumo balą, traumų maišas Butkė 5, Lavrinovičius kaip įprasta Žalgirio jaunimui, aikätelėke nepadirodė. Vietoje to, kad užsiimtų krepšinio reikalais, komandos vadovybė nuo sezono pradžios rūpinosi logotipo keitimu, jpapildomos juodos spalvos į aprangą įvedimu , rūpinasi šalies gynybos finansavimu, lėšų Ukrainai rinkimu per įvairias akcijas, pvz inkilų kalimo. Ir pražiūrėjo, kad komandoje susidarė dvi stovyklos, legionieriai ir lietuviai. Evansas, tiesa, buvo kaip vietinis, arė už du, o kiti ramia sąžine išėjo atostogų. Alio, Kauno melagi, tavo surinktoje komandoje 5 užsieniečiai net neketina judėti. Kaip tada atsitiko, kad Ryte į starto penketą nuolat išeina 4 negrai ir visi aria ? Jie ka, kitokie ? Kodėl anie nori, o mūsų ne ? Gal reiktų mesti į šoną pašalinius dalykus, kaip inkilų kalimą ir rūpintis krepšiniu ? O jei Kauno melagis be to negali, tai tokiems reikalams yra politika, o ne krepšinio klubas. Eik į politiką, melagi, ten visi tokie. Politikoje valdžia tikrai įvertins beprasmes akcijas. Atsistatydink, nes nesugebi dirbti.

  34. jankunas

    perskaiciau superbrain Dariaus komentara ir vien tik is pagarbos jam einu i politika, kitaip negaliu nes gi toks zmogus pataria

  35. Darius

    eik, jankunai, nes net turėdamas kelis kartus didesnį biudžetą vistiek gauni malkų nuo ryto

  36. taigi

    ne tik nuo ryto , ir nuo neptuno ir nuo vilku ir dar anksciau nuo visu beveik esam gave, nezinau ka reiks daryti, malkos jau netelpa arenos rusyje, reiks i pirma auksta pradet krauti.

  37. Darius buratino kareivis

    Visus legionierius reikia atleisti ir treneri.Yra lietuviu treneriu Maskoliunas.Krapikas galetu treniruoti komanda.Lietuviu yra pakankamai kai Janavicius,Kupsas,Sirvydis ir kiti LKl zaidziantis

  38. A

    Žalgiris ištikimas sau, visada turi pralaimėti dugnui, o tada sakyti ups kas čia atsitiko.Aišku nelaidojam bet lengvai čempionų neapgins:(

  39. tomas

    rungtynes kaip rungtynes. finalas. ule dar patrauks. zali laimes. bet apsauga, tai reiktu pasirupinti labiau, nes cia tuoj tribunuose bus pilna serbisko stiliaus intelekto nepazeistu nupuseliu. to isvesto ryto sirgaliaus viesai atsiprasyt reikia. nes musu balabolai sukele konflikta, o apsauga neatidirbo.

  40. dar

    bl graziau atsiprasyt? Stebejau is 10 m atstumo ta atseit konflikta , prase visi seskis zmogau graziai , bet gaidys atsistojes vaidino , ka jisai nesuprato kur yra? Po to matyt kazka pasake ir zalias zmogus neapsikente sustate viska i savo vietas. Taip visur yra ir bus kur sirgaliai palaiko savo komanda namu arenoj. Bl atsiprayti, tu atsiprasyk dabar visu zalgirio sirgaliu uz tai ka cia parasei.

  41. tomas

    bl- tai cia sutrumpinimas balabolai? atsiprasau visu zalgirio fanu balabolu, kurie sedejo 10m atstumu. ir taves atsiprasau.

  42. pats

    zinai ka reiskia , su balabolais nieko cia neizeisi, eik i pievas drugeliu gaudyt. avine

  43. LOL

    Ko atsiprašyti :) Jus pienės kokiam inkubatoriui augat? Kas jusu galvose? Kokiam pasauli augat? Jus palikit geriau sporta šone eikit i teatra, kina, ir pnš…Sportas tai emocija, kova, aistra. Ne ten pataikėt tolerancijos gėlės. Ir č̣ia serbai, graikai, ne prie ko.

  44. LOL

    Buvau Švedijoi futbolo varžybose, tai tolerancija paliekama kaškur toli, toli… Nors šalis skaitoma kaip pvzd… Ultru judesys, paprastu ẓ̌moniu emocijos, kitu hooligans grupuoč̣iu susiremimai aplink stadiona. Kokie atsiprašymai, ten norma. Ne, pas mus tikrai pieniu karta atejus.

  45. jjjjj

    ta latviu sutrauka atskirti kuo toliau nuo komandos, sudzius kokiu reta..