Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje karjerą baigiančio A.Milaknio pagerbimas: „Viduje sprendimas jau buvo susidėliojęs“ 11

Kauno „Žalgiriui“ su pertraukomis net 13 sezonų atstovavęs Artūras Milaknis deda tašką profesionalo karjeroje.

37-erių kaunietis žada pasukti į trenerio kelią, o sirgaliai ilgamečiui žalgiriečiui galės padėkoti už jo įsimintinus tritaškius prieš trečiąsias „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynes, kuriose bus atiduoda duoklė A.Milakniui.

Birželio 10 d. į „Žalgirio“ areną susirinkusių žiūrovų ir paties snaiperio laukia ypatingas pagerbimas, vyksiantis komandų pristatymo metu. Šiai progai „Žalgiris Shop“ sukūrė išskirtinius A.Milaknio marškinėlius, kuriais pasipuošę sirgaliai yra raginami atvykti į rungtynes.

Prieš laukiantį pagerbimą „Žalgirio“ arenoje A.Milaknis susėdo pasikalbėti su „Žalgiris TV“ apie savo sprendimą ir įspūdingą karjerą.

„Sprendimas pas mane gyveno jau seniai, tiesiog galbūt tik dabar jis išėjo į viešumą. Nesu tas socialinių tinklų žmogus, kur rašyčiau laiškus ir dėkočiau krepšiniui už viską, ką jis davė. Taip gavosi. Bet viduje tas sprendimas ir mintys jau buvo susidėlioję, – kalbėjo 2022–2023 m. sezoną Turkijos Bursos „Tofaš“ klube praleidęs A.Milaknis. – Gal po Naujųjų metų viskas susidėliojo. Jau sukosi tų minčių. Po metų Turkijoje dar buvo noro sužaisti vieną sezoną. Kažkiek tų pasiūlymų laukiau ir po Naujųjų tikrai supratau, kad nebenoriu jau laukti. Nebuvo vienos dienos, kad užsibrėžiau viską baigti. Tiesiog viskas klostėsi natūraliai.“

Daugybę titulų su Kauno „Žalgiriu“ iškovojęs A.Milaknis tikina, kad jau karjeros pabaigoje pradėjo rinkti ir kaupti informaciją, kurią vėliau galėtų panaudoti žaidėjo uniformą keisdamas į trenerio kostiumą. Naujajame gyvenimo etape buvęs krepšininkas žada nerti į klubinį vyrų krepšinį.

„Vesdavau ir žymėdavausi. Tos mintys sukdavosi galvoje jau tada. Aišku, dar tuo negyvenai, tiesiog žaidei. Bet ruošei save, pagalvoji, kad nėra, jog vakar baigei karjerą, o rytoj – jau treneris. Ne tokia specialybė. Tas ruošimasis buvo. Praeityje esu minėjęs, kad krepšinyje norisi likti. Išbandžiau visokio treniravimo – su vaikais įvairiose stovyklose. Tai man patiko. Stengsiuosi likti ten. Tikslas eiti į vyrų krepšinį“, – aiškino A.Milaknis.

Profesionalo žaidėjo karjeros pradžia A.Milakniui buvo permaininga. Prisijungęs prie „Žalgirio“ dublerių, snaiperis greitai papildė ir vyrų komandos gretas. Kurį laiką žaidęs daugkartinių LKL čempionų klube ir neįsitvirtinęs sudėtyje, A.Milaknis persikėlė į Prienų klubą. Tiesa, ten sužaidęs du puikius sezonus krepšininkas grįžo į savo karjeros klubą – Kauno „Žalgirį“.

„Manau, visko buvo – ir sėkmės, ir atsidūrimo tam tikru momentu ir tam tikroje vietoje, – apie savo karjerą kalbėjo A.Milaknis. – Daug kintamųjų irgi sukrenta, kur tuo momentu galvoji, kad viskas įvyko taip kaip įvyko, bet analizuodamas pradedi suprasti, kad komandoje įvyko vienokie ar kitokie pasirašymai, ar kažkas gavo traumą ir tu užimi jo vietą, pasinaudoji situacija. Buvo bangavimų, bet džiaugiuosi, kad laiku supratau, jog reikia įdėti daug daug darbo į tą lygį, kurį nori pasiekti. Jame likti. Daug žaidėjų padarė tas klaidas. Yra apgaulingas jausmas, kai pasieki „Žalgirį“ ir, atrodo, kad viskas gausis natūraliai – treniruosiesi su geriausiais žaidėjais, tave treniruos geriausi treneriai. Viskas eisis savaime. Bet taip nėra. Džiaugiuosi, kad tą pavyko suprasti, pasikeisti ir užsikabinti. Tenka bendrauti su savo amžiaus žaidėjais ar jaunimu, kurie eina panašiu keliu, kokiu ėjau aš. Ir jie nelabai nori klausyti. Galbūt todėl iš tų visų žaidėjų tik vienetai ir užsikabina.“

Užversdamas profesionalaus žaidėjo karjeros etapą, A.Milaknis tikino, kad labiausiai pasiilgs buvimo rūbinėje.

„Visko pasiilgsiu. Buvo daug gerų atsiminimų. Tą rūbinė, ta vienybė. Tai buvo lyg antra tavo šeima, praleisdavai daugybė valandų kartu. To tikrai pasiilgsiu. Ir ne tik tų gerų prisiminimų, bet ir tų tamsesnių, kai pralaimi, kai nesiseka. Tai vėl kitokia patirtis. Labai lengva gyventi, kai gera ir šviesu ir viską laimi. Vėlgi, nežinau, kaip anoje, trenerio, pusėje. Su treneriais pakalbi, jeigu gerai susidirbi, sukuri gerą atmosferą, tada susiburia savas kolektyvas“, – aiškino žalgirietis.

Trečiųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynių pradžia – pirmadienį 18.30 val.

Komentarai

  1. ....

    Smagu, kad bus pagerbtas ir Milaknis, nes jau galvojau iš Žalgirio pusės nieko nebus. Čia vienas iš paskutinių žalgiriečių su tikrai žaliu krauju, kuris praėjo visus sunkius ir geresnius Žalgiriui laikus ir kuriam komanda tikrai rūpėjo. Ačiū, Milai !!!

  2. buvo

    tikras snaiperis ir tikiuosi yra, dabar zalgiryje tokiu nera , visi tiktai metikai , bet nepataikantys.

  3. 💚💚💚

    Tikras žalgirietis. Pasiilgom kažkaip jo. Galėjo leisti žmogui baigti krepšininko karjerą „Žalgiryje“, bet yra kaip yra. Vis tiek malonu, kad ir Milaknis neliko pamirštas ir bus pagerbtas Kauno arenoje. Ačiū, Artūrai, už visus metus ir širdį, atiduotą „Žalgiriui“!

  4. Paskutiniam

    Ne negalejo leist uzbaigt, baikit spangt. O tai tikrai dziugu ir sekmes Milui tolimesniam etape.

  5. Martynas

    Labai bijau to pagerbimo.Verta pažymėti, kad tos visos Kariuomenės dienos ir visi sie pagerbimai Žalgiriui baigiasi Lose.Tik prieš Makaronus laimėjom ir tai yra viskas.Arba šiandien lyginam marškinius arba rytas prilaistys arena sampanu.Ne gi turėsiu patirti 2009 metus.Visą diena suka pilvą.Prasau Zalgiriuk laimėk.Atsisakyciau algos,kad imtume tuos mankurtus.Varom alaus ir Zalia Balta hey hey!!!

  6. gg

    nemaza dalis fanu tikriausiai vis dar jaucia nuoskauda del to kaip su milu buvo issiskirta, dar nesmagiau kai klubas net dvi savaites neidejo jokios zinutes apie savo legendinio zaidejo karjeros pabaiga. visiska zalgirio siela, tiek metu laikes komandos rubine kartu su jankunu, kuris panasu tik dabar prisimine apie ilgameti bendrazygi.

  7. :)

    Ačiū, Artūrai! Paskutinis iš senųjų tikro žalio kraujo mohikanų, praėjęs ugnį ir vandenį su Žalgiriu. Dabar, deja, tokių nebėra. Kažką turbūt darom netaip. Sėkmės tolesniam karjeros kelyje, gal vėl kada nors ir į Žalgirį jis parves.

  8. Darius

    geriausias sezonas Žalgiryje, mano nuomone, Milui buvo 2014-2015 metais, kai žaidė kartu su Andersonu. Tais metais Andersonas buvo MVP, bet antras pagal naudingumą ir svarbą komandoje tikrai buvo Milas. Tai buvo vienintelis sezonas, kai Artūro nevaikė po visą aikštelę kaip šunio, nes Andersonas, labai pajėgus ir veržlus vyrukas, eidavo į baudos aikštelę ir ant savęs pasiimdavo du varžovus ir jei jį uždengdavo, tai eidavo pasas Milui ant trajako ir tas jau bausdavo. Deja, Andersonas išvyko ir Milą pradėjo vaikyti po visą aikstelę ratais.
    Ir raip, Milas tikras žalgirietis. Pagarba jam už visus sezonus, kuriuos čia žaidė.

  9. To žalias

    Pagarba Milui !
    Bet iš Ž pusės 2-0
    GĖDA!
    EUROLYGOS KOMANDA!
    Bus 3-0
    Milo pagerbimas prieš ryta supi###

  10. Jon

    Dar ir tuo pat metu galėtų Ulanovą su Jankūnu atleisti – vienas su bene didžiausiu atlyginimu, o lyderiaut tiktų nebent Jonavos komandoje, o kitas su nuliu kompetencijos komandą komplektuoti ir jai vadovauti (kaip ir Kalnietis futbole – man irgi patinka futbolas, bet niekas jokio klubo prezidentu nepadaro ;D)

  11. LOL

    Neatsibodo vėju rašinėti? Ar jus tikrai daunai ar debilotos blondinės. Atleidinėtojai 😀