Andrea Trinchieri po paskutiniųjų finalo rungtynių: „Mano komanda padarė viską“ 31

Lukas Katilius, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pralaimėjimo „Betsafe-LKL“ finale kalbėjo apie savo ateitį bei priežastį, dėl kurios bėgo prie sekretoriato po finalinio švilpuko.

Žalgiriečiai trečiadienį svečiuose 87:88 nusileido Vilniaus „Rytui“ bei 1-3 pralaimėjo finalo seriją.

„Sveikinimai „Rytui“, – sakė A.Trinchieri. – Tai buvo sunki serija, pralaimėjome dvejas rungtynes pratęsime, vienas – 1 tašku. Turėjome galimybę laimėti antrąsias, ketvirtąsias rungtynes. Bet taip nebuvo lemta.

Darkart noriu pasveikinti „Rytą“, nes jie turėjo daug gerų individualių pasirodymų. Mano komanda atidavė viską. Nemanau, kad įmanoma susikurti geresnį paskutinį metimą tam žaidėjui, kuriam ir nori.

Žinojome, kad rungtynės bus tokios, turėjome sugrįžti. Antrojoje pusėje buvome labai nuoseklūs gynyboje. Strigome, atsilikinėjome, bet grįžome. Turėjome galimybę laimėti bei sugrąžinti seriją į Kauną. Tačiau taip nenutiko.

Vienintelė to priežastis – mūsų gynyba, kuri visos serijos metu buvo tikrai pažeidžiama. Kai per trečiąjį kėlinį praleidi daug taškų neišnaudojęs komandinių pražangų, tai reiškia, jog nebuvai pakankamai susikaupęs žaisti tokioje serijoje. Per paskutines 5 atakas gavus 5 metimus iš po krepšio, reiškia, kad tavo gynyba yra labai trapi.

Dalykas toks – aš tikiu, kad „Žalgiris“ turėjo labai sunkų sezoną, kuris turėjo daug pakilimų ir nuosmukių. Manau, kad sezono viduryje darėme labai gerą darbą, turėjome teigiamą balansą Eurolygoje, laimėjome taurę. Buvo sunku, tikrai sunku išlaikyti visas dalis kartu. Atėjome į finalą, tikėdami, kad laimėsime, bet pusfinalio trečiajame mače praradome savo puolimo lyderį. Tai buvo stiprus smūgis, bet aš manau, kad mes turėjome ir galėjome padaryti daugiau.

Pamoka yra labai paprasta. Aš priimsiu visą kritiką, esu pakankamai patyręs. Bet mūsų organizacija turi mokytis, kad augtų. Buvo daug klaidų sezono metu, o jei neaugsi, tai bus labai sunku. Kad sukurtum gerą ir stabilią sudėtį yra labai sunku. Mums reikia suprasti visus dalykus, kurie neveikė, kad parodytume stipresnį „Žalgirio“ veidą.

Noriu padėkoti visiems mūsų fanams. Jie mus palaikė, stūmė į priekį. Esu tiesiog nusivylęs pabaiga, bet žinau, kad mano komanda atidavė viską.“

Po finalinio švilpuko A.Trinchieri puolė aiškintis su sekretoriatu. To priežastis – neva buvusi pražanga prieš Arną Butkevičių.

„Desperacijos nebuvo, – sakė italas. – Tai buvo pražanga prieš Arną (Butkevičių), o aš paprašiau peržiūrėti epizodą. Arnas perėmė kamuolį bei buvo kontaktas. Paprašiau teisėjų peržiūrėti, bet jie jau buvo duše. Nežinojau, kad tarp teisėjų yra Usainas Boltas. Reikėjo juos surasti.

Tai buvo tarsi pokštas. Aš klausiau „kur teisėjai?“ ir niekas nežinojo. Komisaras pasakė, kad suras teisėjus. Situacija buvo labai aiški ir tiesiog norėjau, kad jie patikrintų paskutinę ataką, nes prieš Butkevičių buvo pražanga, kai jis perėmė kamuolį.“

Vėliau treneris detalizavo, kad teisėjai išaiškino, jog pražanga įvyko po finalinės sirenos.

Taip pat A.Trinchieri sulaukė klausimo apie savo kontrakto situaciją kitam sezonui, bet to nedetalizavo.

„Aš nesu svarbus šiuo metu. Ką tik pralaimėjome finalą, kūnai dar karšti. Aš žinau, kad man labai rūpi „Žalgiris“. Atėjau, stengiausi padėti. Padariau gerų dalykų, bet ir daugybę klaidų, kaip kiekvienas treneris.

Bet dabar galvoti apie mane netinkamas metas“, – sakė A.Trinchieri.

Komentarai

  1. Antis

    Jo jo, dainele girdeta labai… Ypač Kapitonas atidavė viska… Ypac varžovui tikrai atidave. Inkaras už tokius pinigus

  2. .

    Taip, komanda, tokia, kokia dabar yra, padarė beveik viską, ką galėjo, bet… Užuot sudarinėję neaiškius kontraktus, lėšas skirkite Evanso gydymui ir reabilitacijai. Jeigu ne dėl paties žmogaus, kurio sveikata ir karjera sugriauta, tai dėl „Žalgirio“, kaip patikimos organizacijos, prestižo. Krentantis klubo įvaizdis nepadės pritraukti žmonių…

  3. ...

    Jau tikrai, kad viską. Apgailėtini buvot, ypač gynyboj. Gėda, o ne pasirodymas.

  4. Fanas nuo mažens

    Tikrai atidavet… Pergalę pirmam mače atidavet,po to antram irgi atidavet,vakar irgi pergalę atidavet kartu su čempionų žiedais… Italų pižonas j…namas🤬

  5. Antis

    Kur mūsų Gm??? Sedes dabar sulindes kol naukoko nebus, nes viskas gerai

  6. Aiškiaregis

    Kažkas blogai Žalgirio karalystėje…Pažiūrėkim į oficialiai deklaruotus biudžetus 2023/24 metų sezonui. Žalgiris- apie 13 mil., Rytas- apie 4,5 mil, Wolves- apie 4,5 mil. Kiti dar žemiau. Jau neklausiu kodėl finale taip žaidė Manekas, Riversas, Heisas, Šmitas, jau neklausiu kodėl ant suolo buvo supūdytas Danielius Lavrinovičius (kaip, kad ankščiau Marekas). Žalgirio sezoną vertinu: DVEJETAS. Žalgirio komandos vadybą, komplektaciją vertinu: dvejetas. Asmenys ar asmuo užtai atsakingas turi būti atleistas, jeigu jis neturi garbės ir neatsistatydina.Būtina atlikti nepriklausomą auditą.
    Abejoju ar Žalgiryje kas nors keisis, nes geriems vyrams reikia gerų kėdžių, gerų atlyginimų. Reikia tam tikrų agentų krepšinio šiukšles įdarbinti.
    KUR EINI ŽALGIRI? Ir ko , kodėl mes tylime?

  7. Sigis

    Nusodino smita,dimša šitas makaronas nieko gero su juo nebus

  8. Aiškiaregis

    Dar pridedu: kol Žalgiryje nebus įvesta tvarka, kol nebus atliktas auditas, kol savi berniukai nebus atleisti- ŽALGIRIUI JOKIOS PARAMOS NESKIRSIU.

  9. Antis

    Dar Lukošiuna pasiemė reabilitacijai už 70tuks euru. Neblogai dirba chebra tikrai

  10. .

    prikabina makaronu apsiseilejusiai vietinei publikai, pralaimi salies lyga ir pasiima elitinio trenerio atlyginima, tiesiog eilinis italu apsisaukelio sezonas.

  11. :(

    Rimtai, Andrea? Komanda padarė viską? Man atrodo, kad ką komanda padarė, tai didelę šūdo krūvą. Vadinasi, mes turėjom tik vieną Eurolygos lygio žaidėją, jei visi kiti nebesugebėjo įveikt CL autsaiderių. O gal tiesiog treneris yra paprasčiausiai pervertintas, turintis tik suformuotą gero trenerio įvaizdį ir labai gerą agentą. Ne vienas žaidėjas buvo neišnaudojamas, nusodintas, viskas sukrauta ant vieno Evanso. Odar tokio dėjusio legiono per finalus jau daugybę metų neteko matyt. Beje, ką darysit su Maneku? Žmogus visiškai tuščia vieta, o kontraktą ir kitam sezonui turi. Tas, kas sukomplektavo šitą komandą nusipelno ne tik atleidimo iš darbo, bet ir gero spyrio į subinę.

  12. Fanas

    Beveik visur pritarčiau Aiškiaregiui, gerai viskas išsakyta. Tik kažkaip nepastebjau komentauose, kad ir makaroną reikia atleist kartu su visa žulikų, pinigų „įsisavintojų“ chebra. Tai pabūsiu gal vienas pirmų iš tų, kurie reikalauja ir makarono išmetimo.
    Nuo pat makarono – italo disco atėjimo per visą laiką nieko apie jį nesakiau, bet po tokio šlykštaus finalo jau nervai neišlaikė. Ne tik melagis „komanda viską padarė“ – kokį viską, kaip tik priešingai, nieko (gero) nepadarė, vienintelis žmogus, kuriam jokių priekaištų tai Evansas; tiesiog eilinis triochala, bet dar ir „aš nekaltas“, matyt aplinka kalta :-( Nieko nepadarė ne tik beveik visa komanda, bet ir pats makaronas. Kada jis, laimėjęs reguliarkę ar buvęs joje antras, laimėjo ir čempionatą ?? 2017 metais su Brose Basket Bamberg, viskas, paskutinis laimėjimas prieš 7 metus :-o Laimėdavo taures, bet ne čempionatus. Ir turėdamas tikrai gerus ar nelabai žaidėjus, bet čempų nelaimi. Klausimas KODĖL – todėl, kad nesugeba nuteikti žaidėjų, nemoka (ir nenori) išnaudoti žaidėjų ir jų savybių, geri žaidėjai degraduoja, prasti nepagerėja ar net tampa dar prastesni nei buvo. Arba nuvaro iki tiek, kad žaidėjai lūžta nuo krūvių. Nusiperka žaidėją ir j dėl neaiškių priežasčių pūdo ant suolo, kai dar didesni medžiai nei tas žaidėjas (pvz., Manekas pas mus) laksto po aikštę. Kam reikėjo pirkti žaidėją, jei jis tau nereikalingas ?? Nepasisekimų būna, bet ne ant tiek. Ateina finalai ir makaronas apsimyža ir apsišika. Ir kirba nuojauta, kad ir nelaimės čempų, kad ir kokius žaidėjus turėtų. Reguliarkę gal ir išprakaituos, bet ne iki laimingo galo.
    Reikia vyti lauk ne tik lochus Jankį, makaroną, bet ir išvaikyti bent pusę komandos, ypač įskaitant importą ir uLavoną, ir ieškoti tokių, kurie pirmiausiai labai nori laimėti, visuomet alkanus pergalėms ir be abejo kurie gali tai padaryti. Milijonų tokie nekainuoja, bet jie dantimis ars parketą, kas į kulną ir lupsis, o kaip prisišikę vos šliaužios po aikštę ir po reguliarkės jau lauks su ilgesiu atostogų. Evansų ant kiekvieno kampo aišku nebus, bet tokių tikrai galima atrasti 1 tarp 100 žmonių. Taigi makarone čiumpi činzano ir pūsk į Milaną, užtenka jau tų oro virpintojų :-(

  13. Darius

    išėjo Šaras ir iš Žalgirio liko, kaip Macas kažkada pasakė apie Danilivičių, tik vardas ir kontraktas. Labai skaudu matyti, kad vardas deja, bet gerokai nutryptas, tad liko tik biudžetas ir gauja skystapročių fanatikų, kriokiančių, kad nei žaidimas, nei rezultatas jiems nesvarbūs. Organizacija nesugeba sukomplektuoti komandos, buvo, kad visą sezoną atžaidė be SF. Treneriu skiria austrų slidininką, stiprinasi Lukošiūnu. Logotipą pakeičia į prišikto pamperso abrozdėlį, o rezultatų nebuvimą kompensuoja inkilų reklama.
    Negalėdamas žiūrėti į tai, kaip viskas ritasi žemyn, nusprendžiau nebekišti nei 1 savo cento į šitą nuopolį ir jau 3-4 metai neinu į areną. Ir tikrai neisiu, kol vyks tokie nešvarūs dalykai, kaip pvz anksčiau mokami milžiniški pinigai vos subinę judinančiam Jankūnui,mirusiam kaip krepšininkui Javtokui, vidutinybei Ulanovui. Aš to finansuoti nesirengiu. Valykit savo įsisenėjusius švogeryno pūlinius, pradėkit dirbti profesionaliai ir skaidriai, tada bus galima grįžti.

  14. green

    Biudžetas Ryto 3 kartus mažesnis.
    Ir jie turi centra su kuriuo mūsų centrai nesusitvarko,jie turi Gorama kuris nukonkuravo brangiause Ž Šmita apie kita mūsų 4 numerį net nekalbu..
    3 pozicija 2 įžaidėjas visos stipresnės Ryto..
    Išskyrus Ewansa kurio nėra..
    Aišku ir Lukas buvo superinis finaluose..
    Reziumė.
    Komplrktacijos klaidos ir permoksmi atlyginimai visiems,nes jie niekuo negeresni už Ryto krepšininkus su žhmiai mažesniais atlyginimais.
    Jei kitidm mdtam komplektuosit vel tokius kaip Manekas,tai finale vel matysim iš legionierių didziulę naudą ir antrą vietą.

  15. Trizniau

    Nu dar trydos iš kelniu neišsikratei? Vienas puzdurnis 80% komentaru rašantis po skirtyngais nickais.

  16. Lol

    Atidave viska – ir LKL finalo taure tuo paciu. Ai ir dar vienas geras – stebejo rinka GM tol, kol LKL pavoge taure.

  17. E, trizniau,

    dar nepasismaugei ant grandinės belodamas ? Gajus šuo. Kaip sidabrą atšventei, ar atnešė šeimininkas kaulą ?

  18. Vis triznioji

    Drariau išsitrauk bybi iš burnos kaip rašai. Kacapu kekše, nuvanota matrioška. Vienas čia irkluoji zalupa.

  19. baikit

    apie kazkokius pinigu plovimus atkatus zalgiryje, taip iseina kad kaip suprantat gyvenima taip ir destot, bet Žalgiryje to nera, o yra tik daug neprofesionalumo pasirenkant zaidejus ir trenerius , ir aisku pasitraukus pmo dabar dingo normali komunikacija. Patys susirinko tuos pinigus patys ir vejais leidzia, visu pirma pernoka kai kuriems lietuviams ir aisku daliai legionieriu, ir nesugeba issireikalauti is ju kad atidirbtu. Kito trenerio galincio dabar stoti prie eurolygoje esancios komandos vairo nematau , nors ir maksvyti kaip paskyre irgi nebuvau labai optimistikas, na pasiseke vienas sezonas , taip sukrito 2022-2023 , visi gerai zaide , bet siemet viskas atbulai. Laukiam naujos komplektacijos ir kito geresnio sezono.

  20. To baikit

    Negi tu č̣ia uẓ̌ rimta skaitai kas čia ka rašo :) Vien boto dariaus komentarai, skirtyngais vardais.

  21. kastruotas trizniau,

    ką tu čia vapsi ?

  22. Taškas

    Ir nevadinkit jo Darium. Jis Zalupa! Pats ta pripažino.

  23. kastrate,

    galiu tau pravesti paskaitą apie bendravimą internetu, atvaryk prie jachtkubo ryt 10 ryto. Ir poryt būsiu, atvažiuoju pasportuoti prie marių. Pakalbėsime apie tavo nupjautą zalupą. Prie mano mašiniuko prieik

  24. LOL

    Jai tai butu teisybė, ten eilė prie tave susirinktu. :) pusproti.

  25. kastrate,

    šeimininkas nuo grandinės nepaleidžia ar šiaip myži ?

  26. LOL

    Myži :) Zalupa prie kokio paspirtuko busi?

  27. kastrate,

    su juodu paspirtuku, pamatysi aikštelėje prieš jachtklubo teritoriją . Iki ryt.

  28. ?

    Tai kur tu zalupa? Nu triohla papuls.

  29. Romas

    Kazkaip siemet Zalgiris tai kaip ubagas gaves milijona. Nezino ka su pinigais daryt. Ant sudu svaisto

  30. kastrate,

    nu tu ir triochala

  31. Greit

    Sabaka